SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Parkmetre' Bombası!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:43:37
Bu da 'Parkmetre' Bombası!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya kent merkezinde parkmetre uygulaması için 2010 yılında düzenlenen ihaleyi kazandıktan 10 ay sonra işi bırakan ve Malatya Belediyesi’ni yaklaşık 1 milyon TL zarar uğrattığı öne sürülen Hançe Parkmetre Şirketi hakkında bugüne kadar başlatılmış bir yargı süreci olup olmadığı yönünde çelişkili açıklamalar yapılıyor.

Malatya Belediyesi, Malatya'ya Bakış Gazetesi muhabirinin konuya ilişkin sorularına verdiği yazılı cevapta belediyeyi zarara uğrattığı belirtilen Hançe Parkmetre Şirketi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu, yargı sürecinin devam ettiğini ve yaklaşık 1 milyon TL’lik alacak için icra takibi başlatıldığını bildirdi.

Ancak suçlamaların odağındaki Hançe Parkmetre Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarıoğlu, işi bıraktıkları günden bu yana kendilerine yargı ya da icra dairelerinden herhangi bir tebligat gelmediğini belirterek “Malatya Belediyesi’nin bizim hakkımızda dava açtığına dair şu ana kadar herhangi bir tebligat almadık. Bence akılları varsa mahkemeye vermezler. İşte asıl curcuna o zaman kopar’ dedi.

* MALATYA'YA BAKIŞ’A KONUŞTU

Malatya Belediyesi’nin 2010 yılında düzenlediği parkmetre ihalesini kazandıktan 10 ay sonra işi bırakan ve belediyeye olan 668 bin TL borcunu ödemeden ortadan kaybolduğu Malatya Belediyesi tarafından açıklanan Hançe Parkmetre Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarıoğlu, şirketine ve kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında Malatya'ya Bakış Gazetesi'nin sorularını yanıtladı.

Parkmetre ihalesini kazandıktan sonra Malatya Belediyesi’nin aynı anda şehir merkezinin çok sayıdaki noktasında kaldırım ve yol yapım çalışması başlattığını belirten Adem Sarıoğlu “Belediye insanlara otomobillerini park edecek yer bırakmadı. Biz defalarca bu uygulamanın bize zarar ettirdiğini söylememize rağmen şirketimize parkmetre uygulaması yapılabilecek çok az alan bıraktılar. Biz de daha fazla zarar etmemek için işi bıraktık” şeklindeki sözleri ile kendi açısından parkmetre skandalında yaşanan süreci anlattı.

Malatya Belediyesi’ni zarar ettirmediklerini, asıl belediyenin cadde ve sokaklarda başlattığı  kaldırım çalışmaları nedeniyle kendilerinin zarar ettiğini öne süren Adem Sarıoğlu, bu yüzden belediyenin kendilerini mahkemeye ve icraya vermesinin haklı bir nedeni olamayacağını savundu. Adem Sarıoğlu’nun Malatya'ya Bakış Gazetesi muhabiri ile diyalogu şöyle:

"-Adem bey, şirketinizin Malatya’daki parkmetre uygulamasının müteahhidi olarak işi aniden bırakmanızdan ve belediyenin sözleşmenizi fesh etmesinden sonra yaşanan tartışmaları biliyorsunuz. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır şifahen de açıkladı, gazetemizin sorularına verilen yazılı cevaplarda da şirketinizin Malatya Belediyesi’ne 668 bin TL borç taktığı resmen bildirildi. Siz ne diyorsunuz bu konuda, açıklanan bu rakam doğru mu, Malatya Belediyesi’ne bıraktığınız borç ne kadar?

Biz Malatya Belediyesi’ne borç bırakmadık. Hançe Parkmetre olarak Malatya Belediyesi’nin başlattığı kaldırım çalışmalarından dolayı asıl biz zarar ettik. Malatya Belediyesi ihale sözleşmesine uygun hareket etmedi. Kaldırım ve yol çalışmalarının başlatıldığı sokaklardaki maliyeti kiradan düşmeleri gerekiyordu ama Malatya Belediyesi sözleşmeye uygun hareket etmedi.

-Çok ilginç ve şaşırtıcı. Siz borcumuz yok diyorsunuz, ama Malatya Belediyesi 668 bin TL olarak açıkladığı borcunuz için savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve yargı sürecinin devam ettiğini bildirdi sorularımıza cevap olarak. Ayrıca şirketiniz hakkında 295 bin TL teminat, 668 bin TL de kira borcu için icra takibi başlattıklarını bildirdiler tarafımıza. Borcunuz yoksa Malatya Belediyesi sizi nasıl ve neden mahkemeye ve icraya veriyor?

* "AKILLARI VARSA MAHKEMEYE VERMEZLER!"

İşi bırakmamızın üzerinden bir yıl geçti ve bugüne kadar bize herhangi bir mahkemeden ya da icra dairesinden ulaşan tek bir tebliğat olmadı. Akılları varsa mahkemeye vermezler.  Çünkü asıl curcuna o zaman kopacak.

-Bir de sahte teminat mektubu meselesi var. Şirketinizin ihale dosyasına koyduğu yaklaşık 300 bin TL’lik banka teminat mektubunun sahte olduğunu bizzat Belediye Başkanı Ahmet Çakır açıkladı. Bu konuda ne diyorsunuz, gerçekten sahte teminat mektubu mu koydunuz ihale dosyasına?

Çok komik. Çünkü biz Malatya Belediyesi’ne herhangi bir şekilde banka teminat mektubu vermedik. Üstelik sahte teminat mektubu vermişsem, bu mektup, teminatı veren bankaya onaylatılmadan belediye kasasına konulabilir mi? Malatya Belediyesi’ne bir sorun bakalım. Madem banka teminat mektubu vermişim, bunun karşılığı olup olmadığı bankaya onaylatılmadan nasıl ihale dosyasına koyabilirler? Malatya Belediyesi’ne bunu sordunuz mu?

- Peki herhangi bir senet verdiniz mi Malatya Belediyesi’ne?

Bakın, biz banka teminat mektubu vermediğimiz gibi herhangi bir senet de vermedik. Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ‘Şirketin teminat mektubu sahte çıktı’ şeklindeki açıklamasını da anlamış değilim. Çünkü biz teminat mektubu filan vermedik.

-Adem Bey, teminat mektubu vermemişsiniz. Bir de ihale ilanında ihaleye katılacak firmaların dosyasında bulunması zorunlu olan vergi ve SSK prim borçları olmadığına dair belgeler de sizin dosyanızda yok. Peki bu kadar çok usulsüzlüğe rağmen Malatya Belediyesi şirketinizi nasıl oldu da ihaleye kabul etti?

-Bilemiyorum. Malatya Belediyesi kendisi ayarladı. Zaten kabul ettiler, ihalelerine benden başka giren olmadı.

-Adem Bey, tüm bu açıklamalarınızı yazacağız ve kamuoyuna duyuracağız. Malatya Belediyesi’nin bu açıklamalarınıza karşı nasıl bir cevap vereceğini düşünüyorsunuz?

Yazın tabii. Mahkeme ilanı elime geçerse zaten orada çok şey konuşulacak. Siz asıl Malatya Belediyesi’ne teminat mektubunun karşılığını kontrol etmeden ihale dosyasına nasıl koyduğunu sorun."

* BELEDİYE YÖNETİCİLERİNE DİSİPLİN CEZASI

Bu arada Malatya Belediye Başkanlığı Hançe Parkmetre Şirketi’nin belediyeyi zarara uğratması konusunda Malatya'ya Bakış Gazetesi'nin sorduğu sorulara verdiği yazılı cevapta, Hançe skandalında sorumluluğu olan bazı belediye yöneticileri hakkında iç denetçiler tarafından soruşturma yapıldığını açıkladı. Malatya Belediyesi  tarafından Malatya’ya Bakış’ın sorularına verilen yazılı cevapta soruşturma sonucunda bazı belediye yöneticilerinin disiplin cezası ile cezalandırıldığı vurgulanırken, bu kişilerin kim oldukları konusunda bilgi verilmedi. Belediyenin cevabında ayrıca, Hançe Parkmetre şirketi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtilerek, “Hançe Parkmetre firmasının Malatya Belediyesi’ne 295.726 TL teminat, 668.397 TL kira borcu bulunmaktadır. Yasal faizi mahkeme sonucuna göre mahkemenin vereceği karar doğrultusunda olacaktır” denildi.

KAYNAK: Malatya'ya BAKIŞ Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız