SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Plaka Piştisi!.

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:41:53
Bu da Plaka Piştisi!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği'nin, iki Mercedes makam otosunun aynı anda "44 0001"no.lu  plakayla kullanılması şaşkınlığa neden oldu.

Halil İbrahim Daşöz'ün Malatya Valiliği sırasında 2006 yılında, ikinci el olarak satın alınan Mercedes makam otosu, 2011 yılında Valilik görevinde bulunan Ulvi Saran döneminde, sık sık arıza yaptığı gerekçesiyle değiştirilmişti. 2011 yılında satın alınan daha yüksek model Mercedes makam otosuna 423 bin TL (423 milyar lira) ödenmesi, o dönem kamuoyunda ve İl Genel Meclisi'nde tepkilere yolaçmıştı. Saran, makam otomobilini yeniledikten kısa bir süre sonra, bu kez de lüks bir makam minibüsü satın aldırmıştı.

Saran'ın, sık sık arızalandığı gerekçesiyle değiştirdiği makam otolarından ilki, Valilikçe elden çıkarılmamış, Özel Kalem Müdürlüğü'nce kullanılmaya başlanmış, böylece yeni otonun satın alınmasıyla ilgili gösterilen gerekçenin "arızalı oto" olmadığı ortaya çıkmıştı.

Eski otomobilin de Valilik tarafından makam hizmetlerinde kullanıldığı, geçtiğimiz günlerde objektiflere yansıyan bir görüntüyle ortaya çıktı. "44 0001" no.lu kırmızı plakayı taşıyan "eski" ve "yeni" Mercedes otolar, aynı anda Hükümet Konağı'nın önünde bulununca, bu görüntü objektiflerden kaçmadı.

Bu arada, bu otolardan, 4 yıl önce "arızalı" denilen eskisinin Valinin makam hizmetleri için kullanıldığı da, yan tarafındaki bayrak çubuğundan anlaşıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız