SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da Resmi "AÇIKLAMAMA"!..

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:55:37
Bu da Resmi
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinin Gövdeli Beldesi ile Kapıdere Köyü'ndeki okullarda görevli öğretmenler ile Gövdeli'de görevli bir doktorun bulunduğu servis minibüsünün, Malatya'ya gelirken Cumhuriyet Örnekköy yakınlarında, buzlanma nedeniyle kontroldan çıkarak karşı yönden gelen TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen, 5'i öğretmen 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı feci kaza, Jandarma Vukuat Raporu'nda da "tek cümle" ile geçiştirildi. Malatya'daki resmi makamların kamuoyuna doğru ve hızlı bilgi aktarılması konusundaki "duyarsızlık ve ilgisizliğinin son örneği" de bu tek satırlık açıklama oldu. Bu arada, 6 kişinin öldüğü minibüsün, karşıdan gelen TIR'ın dorsesinin köşesine çarparak hasar gördüğü ve sol tarafının adeta biçildiği, TIR'da ise önemli bir hasarın meydana gelmediği saptandı.

MİNİBÜSÜN SOL TARAFI BİÇİLDİ..

Doğanşehir ilçesinin Gövdeli Beldesi ile Kapıdere Köyü’ndeki okullarda görevli öğretmenleri il merkezindeki evlerine getirmekte olan, bir doktorun da bulunduğu Bilal Andiç yönetimindeki 44 NS 615 plakalı minibüs, buzlanma nedeniyle kontroldan çıkarak karşı yönden gelmekte olan  Hacı Mehmet Güzlek yönetimindeki 31 ABF 36 plakalı TIR’a sol ön kapı ve dorse köşesinden çarparak savrulmuştu.

Kazada Derya Şahin (29-Gövdeli İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni), Emine Coşkun (23 -Gövdeli ilkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni) Alişan Ergen (26 -Kapıdere Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni) Erhan Yaşar (24 -Kapıdere Ortaokulu Matematik Öğretmeni), Çetin Kuşbay (29- Gövdeli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni)  ve minibüs sürücüsü Bilal Andiç ölmüş, Dr. Özlem Sarıcı Üzmez (Gövdeli Aile Sağlığı Merkezi'nde Görevli), Hamza Uzan (Gövdeli  ilkokulu 1. Sınıf Öğretmeni), Eren Günver (Gövdeli Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni) ve Yunus Hoşhan (Gövdeli İlkokulu Sınıf Öğretmeni) da yaralanmıştı.

Feci kazada TIR'da önemli bir hasarın oluşmadığı, ön tarafındaki aynanın kırıldığı, kapısında küçük hasar oluştuğu, minibüsün TIR'ın dorsesinin köşesine çarparak adeta biçildiği, dorsede de önemli bir hasar meydana gelmediği kaydedildi. Ayrıca, TIR sürücüsünün de kazadan yara almadan kurtulduğu ve gözaltına alındığı bildirildi.

FECİ KAZAYA "TEK CÜMLELİK" AÇIKLAMA!..

Malatya'da basının özellikle Polis ve Jandarma'nın sorumluluğunda olan soruşturma ve araştırma konuları ile ilgili doğru ve zamanında bilgilendirilmesine yönelik olarak Vali Vasip Şahin Malatya'da göreve başladıktan sonra daha da kısıtlanan, neredeyse "yok denecek" düzeye indirilen bilgi akışının yetersizliğinin son örneği, 6 kişinin öldüğü trafik kazası oldu.

Jandarma'nın basın kuruluşlarına iletilen günlük vukuat raporunun "TRAFİK KAZALARI" bölümünde, 6 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı kaza, 6 kişinin yaralandığı ildeki diğer kazalarla birlikte, tek cümleyle yeraldı. Jandarma raporunda, kazayla ilgili olarak "Sorumluluk bölgemizde meydana gelen trafik kazalarında (6) şahıs hayatını kaybetmiş, (10) şahıs yaralanmıştır." bilgisi yeterli görüldü!. (Jandarma Vukuat Raporu ekteki fotoğraflarda)

VALİ AÇIKLAMA YAPMAMIŞTI!..

Perşembe akşamı meydana gelen kazada ölen ve yaralananlarla ilgili resmi makamların bilgi vermemeleri nedeniyle saatlerce kamuoyuna çelişkili ölü ve yaralı isimleri ile sayıları yansırken, gazete ve ajans büroları da yakınlarının kazaya karışmış olmasından endişe eden vatandaşlarca aranmış, ancak ne Vali Vasip Şahin ne de diğer ilgililerden “doğru bilgi akışı” gelmişti.

Vali Vasip Şahin, saat 22.00’den sonra kendisine ulaşan ve doğru bilgi talep eden basın mensubuna, bir başka ajans mensubunun daha önce aldığı bilgilerin “daha doğru olduğunu” belirterek, o basın mensubundaki bilgilerden yararlanmasını salık vermişti.

Vali Şahin kazayla ilgili olarak elindeki bilgiyi ise basın ve kamuoyuyla değil, twitterdeki hesabından takipçileriyle paylaşmış,saat 21.40 sıralarında attığı tweette, kazayla ilgili “Bir şoför ve beş öğretmen arkadaşımızı elim bir trafik kazasında kaybettik. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”, bir dakika sonraki tweetinde de “Yaralı dört arkadaşımıza geçmiş olsun diyor acil şifalar diliyorum.”yazmış, bununla yetinmişti.

HABER: malatyahaber.com- yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız