SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu da 'Resmi' Açılış!

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:58:50
Bu da 'Resmi' Açılış!
A- A+ PAYLAŞ

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma araçları olan trambüslerin (resmi adıyla troleybüs) açılışını gerçekleştirdi. Araçlar için 10 Mart 2015 tarihinde kurban kesilerek tanıtım yapılmıştı. Trambüslere daha önce tören düzenleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, bu kez bakan katılımıyla yaptığı açılışın "resmi açılış" olduğunu duyurdu.

Bakan Işık, MAŞTİ arkasında bulunan MOTAŞ'a ait alanda konuşlanan trambüslerin açılışını yaptı. Açılış öncesi konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ulaşım noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak geride kalan dönemde çok önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Çakır, şehir algısıyla çalışmalara başladıklarını, bazı ilçe ve beldelerinde ulaşımını da büyükşehir belediyesi olarak başlattıklarını ifade ederek, "Büyükşehirle birlikte hem ulaşım mastır çalışmalarımız olsun hem toplu taşıma planlarımız olsun hızlı bir şekilde devam ediyor. Malatya'nın bütününü kapsayan bir çalışmayı yürütüyoruz" dedi.

Belediyelerin en büyük giderlerinden bir tanesinin ulaşım olduğunu dile getiren Çakır, ulaşımla ilgili mutlaka iyi bir fizibilitenin yapılması gerektiğine vurgu yaptı. 

"ÇEŞİTLİ SİSTEMLER ÜZERİNDE CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Çakır, en uygun sistemin kurulması için çeşitli sistemler üzerinde ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Netice itibariyle geldiğimiz noktada Türkiye'de ilk uyguladığımız trambüs sistemine karar verdik. Buna karar verirken, birincisi çevre dostu olmasını önemsedik. Gelişmiş ülkelerin tek bir hedefi var, yaşanabilir, temiz bir hava. Buda temel hedeflerden bir tanesiydi. İkincisi rantabl olması. İşletilebilir, konforlu, daha güvenilir olmasını da önemsedik. Dolayısıyla işletme maliyetleri, işletme kolaylığı dikkate alınarak, trambüsü seçmiş olduk" şeklinde konuştu.

Çakır, şuanda sistem içerisinde 9 trambüsün hizmet verdiğini kaydederek, yeni trambüs alımlarıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 2 trambüsün bir ay içerisinde teslim edileceğini ifade eden Çakır, "Kendimize bir hedef koyduk. Malatya'da daha çok yolcu taşıyabilmek. Geçtiğimiz yıl 120 bin civarında yolcu taşıyorduk. Şuan itibariyle 150 bine çıktı. Biz, bir havuz sistemiyle bütün ulaşım sistemini entegre ederek, üst seviyede bir ulaşımı sağlayabilmek için çalışıyoruz" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR İLK BAŞARILDI"

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin AK Parti iktidarıyla tanışmasından sonra en önemli hizmetin Türkiye'nin milli değerlerine önem vermesi olduğunu ifade etti.

Çalık, milli ve yerli değerlerle birlikte ürünleri de çoğaltmak istediklerini ifade ederek, "Malatya'da, ulaşımın çok ciddi manada sorun olduğunu bilen büyükşehir belediye başkanımız, yereldeki sorunu çözmek için çok önemli bir işe imza attı. Ulaşım sorununu çözmek adına hem çevre kirliliğini ortadan kaldırmak hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak hem de konforu sağlamak için Malatya ulaşımını nasıl çözeriz dedi. İşte milli, manevi ve yerli duygularımızı harekete geçiren, bu duyguyla, değerli belediye başkanımız Malatya'ya ulaşım mastır planını yaparken, yerli üretimi de içine katarak, ulaşıma çözüm bulmaya gayret etti. Bu yol güzergahında ulaşım için Türkiye'de bir ilki başardı" şeklinde konmuştu.

Yerli bir firmanın üretmiş olduğu, Türkiye'de ilk kez toplu taşıma aracı olarak kullanılan trambüsün Malatya'ya kazandırıldığını belirten Çalık, "Yollar medeniyettir dedik, dağları deldik. Tüneller yaptık. Milletimizi birbiriyle buluşturduk" dedi. 

"TRAMBÜS PROJESİ İLE ŞEHRİMİZİN DOĞUSU VE BATISI BULUŞTURULMUŞTUR"

Vali Süleyman Kamçı, çağın gereklerine uygun bir hayat standardı yakalayabilmek için teknolojide gelişme ve değişimlere hızla uyum sağlamak gerektiğini dile getirdi.

Sürdürülebilir nitelikte plan ve projeler geliştirerek, bunların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden   Kamçı, "Bunların başında çevre duyarlılığına sahip, güvenli, rahat ve kaliteli toplu taşımacılık hizmeti projeleri gelmektedir. Takdir edersiniz ki, bölgemizin yükselen yıldızı ve cazibe merkezi olan Malatya'da göçe bağlı hızlı bir nüfus artışı olmakta ve bu artış, toplu taşıma hizmetlerinde gelişim ve değişimi zorunlu kılmaktadır. Dolayısıyla geleneksel toplu taşıma araçlarına ilaveten, modern nitelikteki trambüs projesi ile şehrimizin doğusu ve batısı buluşturulmuş, değerli halkımızın çok daha nezih ulaşım imkanlarına kavuşması sağlanmıştır. İlk olarak Malatya'da hizmete sunulan bu araçlar, geleceğin modern Malatya'sına atılan önemli bir adımdır. Bugün, mevcut trambüs filomuza 10 trambüs daha katılıyor olması oldukça sevindiricidir. Çünkü Malatya'mızın değerli halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır. Ve bizler o güzide insanlara hizmet ediyor olmaktan mutluluk duymaktayız" diye konuştu. 

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ MARKALARINDA MALATYA İMZASI VAR"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Çöpten 13,5 megavatlık bir enerji elde edilmesini hayretle karşıladığını dile getiren Bakan Işık, bunu Batı'daki şehirlerin bile yapamadığını, Malatya'nın müteşebbis ve öncü şehir olmasının havasından, suyundan, toprağından olduğunu ifade etti.

Işık, Batı'daki şehirlerinden önce Malatya'da çöpten 13,5 megavatlık bir enerji üretilmesinin tam bir müteşebbislik örneği olduğunu belirterek, "İstanbul'a bakıyorum, Türkiye'nin en önemli markalarında Malatya imzası var. Bu müthiş bir zenginliktir. Türkiye'de bu zenginliğe ulaşan şehir sayısı yok denecek kadar az. Gerçekten Malatya'mızın bu müteşebbis ruhu da, Türkiye'mize çok şey kazandırıyor. Bu ruhun Malatya'da yerel hizmetlerde de ortaya konmuş olması beni bugün ayrıca çok memnun etti" diye konuştu. 

"BU PROJEYLE, İKİ SORUNA ÇÖZÜM GETİRİLMİŞ OLUYOR"

Trambüs projesiyle aynı anda iki soruna çözüm getirildiğini kaydeden Işık, şunları söyledi: "1970'li yılların başlarında hem Türkiye'de hem de dünyada nüfusun yaklaşık yüzde 70'i hatta daha fazlası köylerde yaşıyordu. Ama bugün Türkiye'de ve dünyada da genelde trend bu yönde, nüfusun yüzde 70'ten fazlası kentlerde yaşıyor. Dolayısıyla çok kısa bir sürede bu oranın ters yüz olması elbette insanlarımızın hizmete ulaşmasındaki kolaylık, hizmetlerin alınımdaki kolaylık kadar, hizmetlerin yapılmasında ve yeni problemlerin ortaya çıkmasında da önemli bir etkiye sahip oldu. Şehirlerde karşılaştığımız en önemli iki problem, birincisi ulaşım, ikincisi hava kirliliğidir. Şimdi bugün özellikle bu projeyle aynı anda iki soruna da önemli bir çözüm getirilmiş oluyor. Trambüs de, elektrik enerjisinden faydalanılarak sıfır emisyonla şehrimizin içerisinde, karbon monoksit, karbondioksit, nitrojen gibi zararlı partiküller oluşturan hava kirliliğini önleyecek ciddi bir sistemi Malatya Büyükşehir Belediyemiz hayata geçirdi. Bu gerçekten takdir edilecek, alkışlanacak bir durum. Bunu yaparken de, toplu taşıma, şehir içerisindeki ulaşıma da çok önemli bir çözüm getirilmiş oluyor. Bunların hepsi çok önemli ve çok değerli. Ama en az bunlar kadar değerli olan bir başka nokta ise, bu yapılan hizmetin aynı zamanda Türkiye'nin yerli üretimine de çok büyük bir destek olması." 

 "YERLİ, YENİLİKÇİ VE YEŞİL ÜRETİM" 

Bakan Işık, AKP olarak sanayide 3 kelimeyle özetlenecek bir vizyonlarının olduğunu kaydederek, "Yerli üretim, yenilikçi üreyim ve yeşil üretim. Yerli üretimden kastımız, ölçek bazında ne üretebiliyorsak Türkiye'de üretelim. Bizim üretimimiz halkımızın refahına da katkı sağlasın. Sayın Başkanımız, giderdi ciddi bir miktarda borçlanırdı, araçların tamamını ithal eder, burada da çok büyük sükse yapardı. 'Falanca bilmem markayı getirip, hizmete sundum' derdi. Bunu yaptığında da hiç başı ağrımazdı. Kimsede eleştirmezdi. Nasıl olsa bilinen, tanınan bir marka. Küçük bir arıza çıkardığında da 'biz demedik mi bu olmaz zaten' eleştirilerini almazdı. Bu bir belediye başkanı için çok daha kolay ve güvenli bir yoldur. Ama büyükşehir belediye başkanımız bunu yapmadı. 'Benim alacağım hizmet aynı zamanda benim ülkemin kalkınmasına da bir katkı vermeli' anlayışıyla, bir yerli firmamıza bazı riskleri de göze alarak, bu trambüslerin siparişini verdi, yapılmasını sağladı. Bununla ne kazandık? Bütün bu otobüslerin çok büyük bir kısmı Türkiye'de üretildi. Yani bizim insanımız kazandı. Milyonlarca dolayı yurt dışına göndermedik. Türkiye kazandı. Bu sayede, bu teknolojinin geliştirilmesi dolayısıyla da bu firmamız inanıyorum ki, Türkiye'de 13 milyar avro mertebesine ulaşan hacimden daha çok yerli firmanın pay almasına da öncülük etmiş oldu. Bir sonraki aşamada da çok net olarak söylüyorum ki, bu firmamız ve benzeri firmalarımız buradaki tecrübelerini kullanacak ve bütün dünyaya ihracat yapacak. O ihracatın üretim üslerinden biri de Malatya olacak. İşte bizim anlayışımız bu. Bu anlayış, kolay bir anlayış değildir. Zordur. En küçük bir olayda adamı tefe koyar, çalarlar" dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BÜLTENİ..

Bu arada trambüs açılışı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi'nin basın bülteni şöyle:

"Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez Malatya’da uygulanan Trambüs için resmi açılış töreni düzenlendi. 

21 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Trambüs Bakım İstasyonu’nda düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Bülent Tüfenkci, Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İlçe Belediye Başkanları, Kamu yöneticileri, STK temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde protokol konuşmaları gerçekleştirildi. İlk olarak konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi olarak ulaşım noktasında önemli çalışmalar yapıldığını söyledi. 

Ulaşım noktasında Malatya merkezle birlikte ilçeler ve Malatya bütününü kapsayan çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Başkan Çakır, Malatya’daki ulaşım sorununun çözülmesi için yaptıkları uzun araştırmalar sonucunda karar verdikleri Trambüs projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Toplu Taşımada hedef, 500 bin

Trambüs’teki en önemli özelliğin çevreci bir yatırım olduğunun altını çizen Başkan Çakır, “Temel hedeflerimizden bir tanesi de işletilebilir, konforlu ve güvenli olmasıydı. Şu an itibariyle sistem içerisinde 9 trambüs aracımız hizmet veriyor. Ama yeni trambüs alımları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 2 trambüs önümüzdeki aylarda teslim edilecek. 

Biz Malatya’da daha çok yolcu taşıyabilmek için kendimize bir hedef koyduk. Geçtiğimiz yıl 120 bin civarında yolcu taşıyorduk, şu an itibariyle 150 bin yolcu taşıyoruz. İlimiz genelinde toplu taşıma araçlarını 200-240 bin civarında hemşerimiz kullanıyor. Hedefimiz günlük 500 bin yolcuyu taşıyabilecek bir ulaşım ağını oluşturmak. Vatandaşlarımızın her noktada ulaşabildiği,  kalitesi ve standartları yüksek bir sistemi oluşturabilmek. Bununla ilgili atmış olduğumuz adımlardan ilki trambüs idi” dedi.

2. Etap: Organize Sanayi

Trambüsün birçok avantajının yanı sıra 55 ton karbondioksiti çevreye salınımının önlendiğini kaydeden Başkan Çakır, hedeflerinin 2. Etapta Organize Sanayi Bölgesi, 3. Etapta ise Güney Kuşak Yolu güzergahı olduğunu söyledi.

14 otobüs, 10 trambüs alındı

Şehiriçi ulaşımını sağlayan otobüslerin günlük 40 bin kilometre dolayında yol yaptığını ve bunun dünyanın etrafını bir kere dönmeye eşit olduğunu kaydeden Başkan Çakır, şehiriçi ulaşımın daha da rahatlatılması amacıyla 4’ü körüklü olmak üzere toplam 14 adet yeni otobüs ile 10 adet yeni trambüs aldıklarını söyledi. 

550 ton çöpten 10.5 megavat enerji üreteceğiz

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin çevre ile ilgili önemli projeleri hakkında da bilgiler veren Başkan Çakır, çöplerin vahşi depolamadan 2 yıldan beri saatte 2.3 megavat elektrik ürettiklerini, yeni kurulacak olan entegre tesisinde ise 10.5 megavat elektrik daha üreteceklerini kaydetti. Çakır, “Türkiye’nin en verimli çöpten elektrik enerjisi üretimini Malatya’da gerçekleştireceğiz. Sistem olarak ihalesini gerçekleştirdik, Malatya’da günlük 550 ton çöpten 10,5 mw bir enerji elde edeceğiz. Böylece çöpten ürettiğimiz toplam enerji miktarı 13 megavat olacak. Belediye olarak elektriğimizi karşıladığımız gibi inşallah bir kısmını da satarak belediyemize belli bir gelir elde edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Çakır, çok önemli bir işe imza attı

Malatya Milletvekilleri adına konuşan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yereldeki ulaşım sorununu çözmek için çok önemli bir işe imza attığını söyledi. Trambüs sisteminin çevre ve görüntü kirliliğinin yanı sıra güvenli ve konforlu ulaşım için önemli bir seçim olduğunu kaydeden Çakır, “Bu yol güzergahında ulaşım için, toplu taşıma için Türkiye’de bir ilki başardı. Başta Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen bütün bürokratlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yerli bir firmanın üretmiş olduğu ve Türkiye’de ilk kez bir toplu taşıma aracı olarak kullanılan trambüsü Malatya’ya kazandırdı. 

Yereldeki ulaşımı kolaylaştırmak adına Trambüsü sayın başkanımız Malatya’ya kazındırdı. Bu Malatya’da çok konuşuldu ve eleştirildi. Ama belediye başkanımız sağlam ve dik duruşunu gösterdi ve şimdi kazandırılan trambüse bütün Malatyalı hemşerilerim biniyor. 

Malatya için çok önemli bir adın olan bu çalışmaya bir kez daha teşekkür ediyorum. Uçaklar geliyor, trenler geliyor, trambüs geliyor Malatya bölgenin cazibe merkezi olmaya devam ediyor” dedi.

Malatya, bölgenin yükselen yıldızı ve cazibe merkezi

Malatya Valisi Süleyman Kamçı ise yaptığı konuşmada, Malatya’nın bölgenin yükselen yıldızı ve cazibe merkezi olduğunu belirterek, Malatya’da göçe bağlı hızlı bir nüfus artışı yaşandığını söyledi. Hızlı nüfus artışının toplu taşıma hizmetlerinde gelişim ve değişimi zorunlu kıldığını kaydeden Vali Kamçı, “Geleneksel toplu taşıma araçlarına ilaveten modern nitelikteki trambüs projesi ile şehrimizin doğusu ve batısı buluşturulmuş, değerli halkımızın çok daha nezih ulaşım imkanlarına kavuşması sağlanmıştır. İlk olarak Malatya’da hizmete sunulan bu araçlar, geleceğin modern Malatya’sına atılan önemli bir adımdır. 

Malatya’mızın değerli halkı her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır ve bizler o güzide insanlara hizmet ediyor olmaktan mutluluk duymaktayız. Saygıdeğer Malatyalıların bu toplu taşıma hizmetinden azami oranda istifade etmeleri çok yerinde olacaktır. Çünkü okulların açılmasıyla birlikte trafikte barız bir yoğunluk ortaya çıkmıştır ve bu durumun mağduriyetini yine değerli halkımız yaşamaktadır. Özellikle sabah ve akşam trafiğinin rahatlamasında toplu taşıma aralarının tercih edilmesi olası risk faktörlerini asgariye indirecek ve halkımız çok daha güvenli bir şekilde evlerine ve işlerine gidebilecektir” şeklinde konuştu.

Başkanımız büyük bir azim ve gayretle çalışıyor

Son olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir konuşma yaptı.

Malatya’ya büyük bir sevgi, sempati ve hayranlık beslediğini belirten Bakan Fikri ışık, Malatyalılar’ın çalışkan, fedakar ve müteşebbis ruhlu olduklarını söyledi. Çok güzel bir hizmetin başlatılması vesilesiyle Malatya’da olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Işık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın Malatya’yı Türkiye’nin müstesna şehirlerinden biri yapma noktasında büyük bir azim ve gayretle çalıştığını belirterek, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Çöpten enerji üretmek, tam bir müteşebbislik örneği

Başkan Çakır tarafından belirtilen çöpten 13 megavatlık enerji üretmenin tam bir müteşebbislik örneği olduğunu ve bunu batıdaki şehirlerin bile hala yapamadığını belirten Bakan Işık, “ Büyük bir hayretimi ve hayranlığımı ifade edeyim. Çöpte 13 megavatlık bir enerji elde etmeyi batıdaki şehirlerimiz bile hala yapamadı. Malatya’nın müteşebbis, öncü şehir olması herhalde havasında, suyunda toprağında var. Batı şehirlerinden önce Malatya’da 13 megavatlık çöpten enerji üretmek tam bir müteşebbislik örneği. Zaten İstanbul’da en önemli markaların altında Malatyalıların imzası var. Bu müthiş bir zenginliktir. Türkiye’de bu zenginliğe ulaşan şehirlerin sayısı yok denecek kadar az. Malatya’mızın bu müteşebbislik ruhu da Türkiye’mize çok şey kazandırıyor. Bu ruhun Malatya’da yerel hizmetlerde, belediye hizmetlerinde de ortaya konmuş olması beni çok memnun etti” dedi.

Takdir edilecek ve alkışlanacak bir durum

1970’li yıllarda Türkiye’de ve dünyada nüfusun yüzde 70’inin köylerde yaşadığını ancak günümüzde bu durumun tersine dönerek yüzde 70’inin şehirlerde yaşadığını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Şehirlerde karşılaşılan en önemli iki sorunun ulaşım ve hava kirliliği olduğunu, Trambüsle bu iki sorunun birlikte çözülmüş olduğunu söyledi. 

Türkiye Kazandı

Bakan Işık, “Bugün özellikle bu projeyle aynı anda iki soruna da önemli bir çözüm getirilmiş oluyor. Trambüste elektrik enerjisinden faydalanarak sıfır emisyonla şehrimizin içerisinde karbon monoksit, karbondioksit, nitrojen gibi zararlı partiküller oluşturan hava kirliliğini önleyecek ciddi bir sistemi Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız hayata geçirdi. Bu gerçekten takdir edilecek, alkışlanacak bir durum. Bunların hepsi çok önemli ve çok değerli.  Ama en az bunlar kadar değerli olan bir başka nokta ise yapılan bu hizmetin aynı zamanda Türkiye’nin yerli üretimine de çok büyük bir destek olması. Belediye başkanımız büyük oranda borçlanır dışarıdan bilinen bir markayı getirebilirdi. Bunu yaptığında da hiç başı ağrımaz, kimse eleştirmezdi. Küçük bir arıza çıkardığında da -biz demedik mi, bu olmazdı zaten- eleştirilerini almazdı. Ama büyükşehir belediye başkanımız bunu yapmadı. Bazı riskleri de göz önüne alarak yerli üretimi tercih etti.  Bununla ne kazandık; Bütün bu otobüslerin çok büyük kısmı Türkiye’de üretildi. Yani bizim insanımız kazandı. Milyonlarca doları yurt dışına göndermedik. Türkiye kazandı. Bu sayede bu teknolojinin geliştirilmesi dolayısıyla da bu firmamız Türkiye’de şu anda 13 milyar avro mertebesine ulaşan hacimden daha çok yerli firmanın pay almasına da öncülük etmiş oldu. Bir sonraki aşamada da çok net olarak söylüyorum ki bu firmamız ve benzeri firmalarımız buralardaki tecrübelerini kullanacak ve bütün dünyaya ihracat yapacak. O ihracatın üretim üstlerinden birisi de inşallah Malatya olacak” şeklinde konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin böyle önemli bir projeyi hayata geçirmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Bakan Işık, başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Işık,  “Büyükşehir belediye başkanımıza, ona destek veren bütün milletvekillerimize, valimiz, büyükşehir belediye başkanımızın çok değerli çalışma arkadaşlarına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak özellikle teşekkür ediyorum. Yerli üretimi tercih ettiği için teşekkür ediyorum. Aksaklıklar, eksiklikler olabilir. Eğer yerli sanayi gelişsin istiyorsak, en ufak bir kusurda hemen idarecilerimizin moralini bozmak değil, diğer ülkelerin yaptığı gibi aksaklıkların giderilmesi noktasında hareket edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza hasetsen teşekkür ediyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emek veren herkesi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Malatya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra, Trambüsün açılış töreni yapıldı. Kurdelenin kesilmenin ardından Trambüse binen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, beraberindekilerle şehir turu attı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız