SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu da Sorulur mu?'!

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Mücahit Fındıklı, Sultansuyu'nun içinin boşaltılması’ olarak değerlendirilen ve son anda Ömer Faruk Öz’ün devreye girmesiyle durdurulan Sultansuyu’ndaki 450 süt sığırının Eskişehir’e götürülmesiyle ilgili olarak basın mensupları tarafından sorulan bir soruya “Malatya’nın başka sorunu mu yok ki bu konuyu soruyorsunuz?’ diye cevap verdi.

Fındıklı, ayrıca Sultansuyu’nda nakli yapılacak olan süt sığırlarının 400’ün üzerinde olduğu kamuoyunca bilinmesine rağmen, bunun gerçeği yansıtmadığını belirtti ve hayvan sayısının 180 olduğunu iddia etti.

İl teşkilatının geleneksel halk gününe nöbetçi vekil olarak katılan Milletvekili Mücahit Fındıklı, Sultansuyu’ndaki süt sığırlarının taşınmasına yönelik bir soruya ‘Malatya’nın başka sorunu mu yok ki, 180 tane hayvanı soruyorsunuz’ dedi.

AKP milletvekili Mücahit Fındıklı, Sultansuyu harasında bilinenin aksine 450 süt sığırının değil, sadece 180 süt sığırının bulunduğunu belirtti. Fındıklı, “Şu anda orada benim bildiğim 180 tane süt sığırı var. Malatya süt sığırcılığında bir merkez değil hara. Harada yapılan çalışmalarda şu anda, her yıl yaklaşık olarak 250 milyon dolar dışarıya döviz ödediğimiz, dondurulmuş spermlerle ilgili büyük bir tesis kuruldu. Dolayısıyla hara hem atçılıkla ilgili çalışmalarını devam ettirecek asıl branşı odur hem de, Türkiye’nin dondurulmuş spermlerinin hepsi burada toplanacak, her yıl dışarıya bu kadar para ödemektense buraya bir tesis yapıldı. Akredite edilmiş uluslar arası laboratuarı da bitirilmek üzere. Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar kapsamında burada süt inekçiliğinden ziyade daha ileri teknolojide tarıma hizmet edecek bir kuruluş olması yönünde çalışmalar sürüyor. İneklerin burada kalması ile ilgili olarak ta genel müdürümüz şu anda bu olayı durdurdu, yerinde inceleyerek gerekli işlemleri yapacak” şeklinde konuştu.

Fındıklı ayrıca, yeni Cumhuriyetimizin felsefesi olarak Cumhuriyetin 100. yılı için önümüze ülke ve millet olarak büyük hedefler koyduklarını söyledi. Hedefin Türkiye'yi daha demokratik, daha şeffaf, hukukun üstünlüğü tam manasıyla yerleşmiş, bölgesinde ve dünya da sayılı ülkelerden biri yapmak olduğunu anlatan Fındıklı, şöyle konuştu: "Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi büyük ülke arasına koymak hedef haline gelmiştir. Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkezi ile hep tarif ettiğimiz bu ülkemiz omuz omuza ve sırt sırta verecek, kardeşlikler pekişecek, hak ve hukuk, adalet tamamen tesis edilecek ve bundan sonra yolumuza böyle devam edeceğiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız