SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Daha Başlangıç"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:35:31
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin en büyük kurulu güneş enerjisi santraline sahip olan İnönü Üniversitesi, Güneş Enerjisi Santrali için bir tanıtım filmi hazırladı.

Türkiye’de bir ilke imza atarak, en büyük güneş enerjisi santrali kuran İnönü Üniversitesi, projesinin tamamlayarak hizmete alır almaz, tanıtım çalışmalarına da başladı…

Turgut Özal Tıp Merkezi’nin yıllık enerji ihtiyacının üçte birini karşılayacak olan bu santral için hazırlanan tanıtım filminde Güneş Enerjisi Santrali’nin Turgut Özal Tıp Merkezi’ne 2 kilometre uzaklıkta kurulduğu belirtilerek, “Sessiz, ama etkili bir enerji kaynağı kuruldu. Türkiye’nin bu en büyük güneş enerji santralinde teknoloji güneş ışınlarıyla buluşup enerji ile hayat arasında sağlıklı bir köprü oluşturmaktadır” denildi.

“TÜRKİYE’YE BAĞLILIK…”

Projeyle ilgili olarak verilen bilgi de, “Kurulu 21 bin panelle damla damla biriken enerji çağlayan misali hastaneye akıp hayat vermektedir. Bu yatırım yılda 11 bin ton karbondioksit salınımını, bir başka değişle bin hektar ormanın temizleyebileceği çevre kirliliğini önleyerek doğaya ve hayata saygısını, her yıl 2.3 milyon metreküp doğalgaz tasarrufunu sağlayarak Türkiye’ye bağlılığını göstermektedir” denildi.

“BU DAHA BİR BAŞLANGIÇ”

İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise tanıtım filminde  “Güneş santrali projemiz İnönü üniversitesi olarak model alan değil, model olan vizyonumuzun bir yansımasıdır” dedi.

Tanıtım filmi şu ifadelerle bitiyor: “Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini açıyoruz. Bu daha bir başlangıç. Gören gözlere ve işiten kulaklara daha yüzlercesi yapılmalıdır mesajını veren bir başlangıç. Başlayan her gün biter, ancak biz biliriz ki güneş her sabah yeniden doğar. Biliriz ki, güneşte hayat var.”

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız