SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Dalda İlk Akademik Ünite!

A- A+ PAYLAŞ

Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk akademik cilt bakım ünitesi olan Dermatokozmetoloji Ünitesi Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açıldı.

Dermatokozmetoloji ünitesinin açılışı için Turgut Özal Tıp Merkezi'nde düzenlene törene Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, belediye başkan yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, Dermatokozmetoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muammer Seyhan ile çok sayıda davetli katıldı.

Dermatokozmetoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muammer Seyhan, "Dermatokozmetoloji sağlıklı cildin korunmasını ve bakımının sağlanmasını konu alan bir bilim dalıdır.
Dermatokozmetoloji son yılarda artık bir üst uzmanlık alanı olarak öngörülmekte ve bu alan oldukça başarılı sonuçlara imza atmaktadır" dedi.

Cilt bakımının önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Seyhan, "Deri bakımında yapılan hatalı yaklaşımlar bazen ileride geri dönüşü mümkün olmayan kötü sonuçlarla yani komplikasyonlarla karşılaşmamıza neden olmaktadır"diye konuştu.

Turgut Özal Tıp merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman ise, sağlık sektöründe hızlı bir değişimin yaşandığını belirterek, üniversite hastanelerinin de en üstün hizmetlerin verildiği kuruluşlardır. Devlet desteğini yanımızda görmek istiyoruz" dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yıllık giderlerin 10 milyon YTL azaltıldığını, gelirin ise 5 milyon YTL arttırıldığını belirten Miman, merkezde 60'ı aşkın karaciğer naklinin yapıldığını ve nakillerde devletin ön gürndüğü ücretin dışında hastalardan her hangi bir ek ücret alınmadığını söyledi. Miman, "Karaciğer nakillerinde 2 milyon YTL gelir elde edilmiş. Eğer devletin koyduğu rakamın dışında biz ek ücret alsaydık, bu rakam 8 milyon YTL olurdu" dedi.

Konuşmalardan sonra Dermatokozmetoloji ünitesi açıldı. Merkeze başvuranlardan cilt bakımına devlet desteği olmaması nedeniyle ücret alınacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız