SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Defa Iskalamayalım"

0
Güncellendi - 2016-03-30 16:25:51
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle “Dost Meclisi” toplantısında bir araya geldi.

Polat, “Dünyada bilişim devrimi oldu ancak biz bunu ıskaladık, sanayi devrimini ıskaladığımız gibi. Biz bunu ıskalarken bilgi ve eğitimi ıskaladık. Sanayi devriminin temelinde de eğitimde geri kalmamız vardır. Bilgide ve eğitimde geri kalınca kendi derdimize düşmüşüz, geleceği unutmuşuz. Hiçbir şey için geç değil, bu defa ıskalamayalım” dedi.

Belli aralıklarla düzenlediği ziyaretlerde tüm kesimlerin düşüncelerini ve öngörülerini alma fırsatı yakalayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Polat, Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle “Dost Meclisi” toplantısında bir araya geldi.

Başkan Polat, “Her geçen gün gelişen ve değişen ülkemizin ekonomisinde genç girişimci kardeşlerimizin imzasını görmek bizleri gururlandırıyor. Girişimci genç işadamlarımızı istekli ve azimli gördükçe Yeni Türkiye’nin geleceğine güvenle bakıyoruz. Ülkemizin kalkınması ve daha ileriye gitmesi genç işadamlarının fikrileri, kararları ve cesaretli adımlarıyla mümkün olacaktır” dedi.

Yeşilyurt’u geleceğe taşıyacak projeleri ve hizmetleri hayata geçirirken Sivil Toplum Örgütleri, siyasi parti ve kurum-kuruluş temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla sürekli diyalog halinde olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, insan odaklı hizmet anlayışını sağlıklı bir zeminde yürütmek için istişare toplantılarına devam ediyor.

MÜSİAD Malatya Şubesi toplantı salonunda samimi ve karşılıklı diyalog şeklinde geçen istişare toplantısında ekonomik gelişmeler, iç ve dış siyaset, dünyadaki yeni iş alanları ve Malatya’nın iş dünyası konuşuldu. Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz yürüttükleri faaliyetler hakkında Başkan Polat’a bilgi verirken, Yönetim Kurulu üyeleri de ekonomik gelişmeler üzerine fikirlerini paylaştılar.

Yeşilyurt Belediyesinin hizmete sunduğu ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan projeleri anlatan sinevizyon gösteriminden sonra söz alan Belediye Başkanı Polat, Yeni Türkiye’nin dünya ekonomisinde söz sahibi olması için genç işadamlarına düşen sorumlulukları içeren önerilerde bulundu.

“FİKİR VE İŞ DÜNYAMDA MÜSAİD’IN YERİ FARKLIDIR ”

MÜSİAD’ın kendisi için farklı bir öneme sahip olduğunu ifade eden Başkan Polat, “MÜSİAD iş dünyasının olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen bir anlayış etrafında hareket etmektedir. Kurucuları arasında yer aldığım, halen üyesi olduğum bu dernek fikir dünyamda ve iş hayatımda ayrı bir yeri vardır. Malatya’da MÜSAİD kurulduğu günden bugüne kadar başarılı siyasetçi ve işadamlarını bünyesinde barındırmış saygın bir kuruluştur” dedi

Genç işadamlarına iş hayatında edindiği tecrübelerle ilgili tavsiyelerde bulunan Polat,” Her geçen gün gelişen ve değişen ülkemizin ekonomisinde genç girişimci kardeşlerimizin imzasını görmek bizleri gururlandırıyor. Hepimiz hakkın, adaletin, eşitliğin ve refahın egemen olduğu bir toplum oluşturmak için çalışırken, genç girişimci kardeşlerimizin ekonomik gelişmelerde öne çıkma, yeni iş alanları üretmede cesaretli ve daha fazla cesur olmalıdır. Ekonomik faaliyetler açısında büyük yükselme kaydeden genç işadamlarımızın artık dünya ekonomisine katkı sağlayacağından hiç şüphemiz yoktur” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşlarıyla yerel yönetimlerin ortak akıl çerçevesinde hareket etmesinin gelişen ve büyüyen Türkiye ekonomisine olumlu etkilerde bulunacağına dikkat çeken Başkan Polat, “ İşadamları bir şehrin her yönden gelişimi açısından kalbi görevinde bulunmaktadır. Bizim bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmektir, onun için işadamlarımıza kapımız her zaman açıktır” dedi.

Son dönemlerde Türkiye’de ve Dünyanın çeşitli yerlerindeki terör saldırılarının ekonomik hayata darbe vurduğundan bahseden Başkan Polat,” Ülkemiz bu zorlukların altından kalkacak kapasiteye sahiptir, yeter ki genç işadamlarımız özgüvenleri ve kararlılıkları yerinde olsun. Gireceğiniz hiçbir alandan korkmayın, işini cesaretle ve yürekten yapın. Engeller, zorluklar ve sıkıntılar gözünüzü korkutmasın. Ortaya koyduğunuz hedefe ulaşmak içinde ailenizden ve sevdiklerinizden fedakârlık etmeniz gerekecek. Herkes kendi kabiliyetlerine göre bir gelecek hedeflemeli, onun peşinden inatla, kararlılıkla gitmesi gerekiyor. Hepimiz en iyisi olduğumuz alanlarda ilerlememiz lazım. Hangi alanda bu ülkeye hizmet edecekseniz edin kendinizi hep geliştirin ve eğitime öncelik verin. Bizlerde bilgimizle, fikrimizle size her türlü desteği vermeye hazırız. Geleceğe şekil ve yön verecek olan sizlersiniz” dedi.

“SANAYİ DEVRİMİNİN TEMELİNDE EĞİTİMDE GERİ KALMAMIZ VARDIR”

Ülke olarak bilişim ve sanayi devriminden gerektiği kadar faydalanamadıklarına vurgu yapan Başkan Polat, “Dünyada bilişim devrimi oldu ancak biz bunu ıskaladık, sanayi devrimini ıskaladığımız gibi. Biz bunu ıskalarken bilgi ve eğitimi ıskaladık. Sanayi devriminin temelinde de eğitimde geri kalmamız vardır. Bilgide ve eğitimde geri kalınca kendi derdimize düşmüşüz, geleceği unutmuşuz. Ümmet, İslam coğrafyası ve Osmanlının ıskaladığı sanayi devrimini yakalayan o ilkesiz, dünyaya güya medeniyet getirecek iddiasında olan, kendilerini dünyanın önünde kabul eden, felsefesi sömürmek olan, menfaatleri için her türlü kötülüğü yapacak olan batı dünyası ise bunu fırsata çevirip, sanayi devriminden faydalandı. Siz kendinizi yenilemezseniz, siz kendinizi güncellemezseniz kendini çağın şartlarına göre güncelleyen sizi sollar gider. Sanayi devrimini ıskaladık bari bilişim devrini ıskalamayalım. Batı dünyası dün olduğu gibi bugünde sadece para ve kapitalist pencereden hayata bakmaktadır. Böyle bir bakış açısı olduğu içinde işte Suriye’de ve Ortadoğu’da çekilen acılar ortada, batı dünyası akan kanı, çekilen acıları umursamıyor, sadece kendi menfaatine odaklı. Ufacık canları yansa kıyameti koparırlar” dedi.

POLAT, “ÖZGÜRLÜK DEĞİL, TÜRKİYE’YE HAKARET”

Polat, “Batı dünyası yıllardır bizi AB kapılarında bekletti, AK Parti döneminden itibaren ise dik bir duruş sergilendi. Başbakanımız Belçika’ya AB zirvesiyle görüşmeye gidiyor, Brüksel’in meydanında PKK’nın çadır açmasına izin veriyorlar ve adına özgürlük diyorlar. Bu özgürlük değil, bize hakarettir. Yani Ankara’ya gelsinler bizde özgürlük adına İŞID’e çadır açtıralım öylemi aynı şey. Ama biz ne İŞID’e ne de PKK’ya çadır açmasına müsaade ederiz. Dün böyle konuşamazdık, size rest çekemezdik ama kimse kusura bakmasına eski Türkiye yok artık” dedi.

“HEDEFİMİZ, DAVAMIZ ALLAH’IN RIZASINI KAZANMAK OLMALI”

Genç işadamlarından gelecek hedeflerinde mutlaka davaları olmalarını isteyen Polat,”Biz bu ümmetin geleceğiyle ilgili mücadele etmeyeceksek, ilahi bir davamız yoksa hem bu dünya hem de ahiret için metafizik bir kızıl elmamız yoksa hayatın bir anlamı olmaz. İstediğiniz kadar zengin olun, zenginliğin ve lüksün sınırı yoktur. Hedefimiz, davamız Allah’ın rızasını kazanmak olmalı” dedi.

 “BAŞKANIMIZIN DENEYİMLERİNİ ÖĞRENMEK İŞ HAYATIMIZA OLUMLU YANSIYACAK”

Genç MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz, Başkan Polat’ın Yeşilyurt’ta hayata geçirdiği projelerle şehrin gelişimine önemli katkılarda bulunduğuna işaret ederken, “Malatya’nın dünya pazarında daha fazla yer alması için tüm gücümüzle çalışıp, faaliyetler ve geziler düzenliyoruz. Büyüklerimizle bilgi alışverişi yaparak daha başarılı işlere imza atmak istiyoruz. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ta MÜSİAD’ın kurucuları arasında yer alan, Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş, üyeliği devam eden, deneyimlerine ve fikirlerine her zaman önem verdiğimiz bir büyüğümüzdür. İş hayatında önemli tecrübelere sahip Başkanımızın fikirlerinden yararlanmak istedik. Çok faydalı ve verimli bir toplantı oldu, düşüncelerini, tespitlerini ve önerilerini genç işadamlarımızla paylaşan Başkanımıza çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

BAŞKAN POLAT ADINA 15 ADET FİDAN DİKİLDİ

Genç MÜSİAD Malatya Şubesi  “Dost Meclisi” programına katılımından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat adına İstanbul Çekmeköy Şile Otoyolunda bulunan MÜSİAD Hatıra Ormanına 15 adet fidan dikimi gerçekleştirdi. Şube Başkanı Muhammed Barış Yılmaz programa katılımları nedeniyle Başkan Polat’a teşekkür plaketi verdi.

Bülten

ff51f793-faa4-41f1-a8a6-024fe4a9244b

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Yasin (8 yıl önce)
    Ver coşkuyu Başkan... En fazla 32 kişiyi coşturursun... Hani diyorsun ya Allah'ın rızası, ümmetin geleceği, ahiret falan... Hep bunları söylersin... Din üzerinden coşku. Milleti 1000 liraya asgari ücretle çalıştır, sonra hükümet 1300 yapsın, yarısını işten çıkar... Aman Sizin keyfiniz hep iyi olsun. İki din, iman muhabbeti, yani genel anastezi...
    0
    0
    Yanıtla