SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu ''Dehşet'' Değil de Nedir?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir hafta arayla önce bir kişinin, sonra da aynı gün 3 kişinin aynı şahıs tarafından bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralanması olaylarının perde arkası; değiştirilen ceza yasalarının, sokakta kimlerin dolaştığının ve can güvenliği diye bir kavramın ne anlama geldiğinin etraflıca tartışılması gerektiğini ortaya koydu. Son yaralama olayının ardından yakalanan zanlı, bütün bu suçları işlemeden önce polise gitmiş.. “Suç” olmayınca salıverilmiş.. Sonra bir kişiyi bıçaklamış.. Tutuklanmamış.. Sonra, bir çocuğu kesmeye kalkışmış, kaçmış.. Sonra 3 kişiyi komaya sokmuş..

OLAYLAR VE POLİS AÇIKLAMASI..
Geçtiğimiz Pazartesi günü Cengiz Topel İlköğretim Okulu civarında, bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu bu okulun öğrencisi 10 yaşındaki Çağlar Çakmakçı karnından ağır yaralandı. Kısa bir süre sonra bu okula yakın bir bölgede yolda yürümekte olan 20 yaşlarındaki Aysun Öznur adlı genç kız, aynı saldırgan tarafından bıçaklandı ve genç kız akciğerlerinden darbe aldı. Polis araştırmayı sürdürürken, yaklaşık 1.5 saat sonra üçüncü yaralama haberi İstasyon Virajı civarında meydana geldi ve 76 yaşındaki adlı şahıs, aynı eşgale uyan bir kişinin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralandı. İlk etapta adının Ali Bozo olduğu söylenen yaşlı şahsın Bekir Tayfun olduğu ve durumunun oldukça ağır olduğu bildirildi. Polis, bir süre sonra olaylarla ilgili 22 yaşındaki Ömer A.adlı şahsı gözaltına aldı. Bu şahıs, 3’lü yaralamadan bir hafta önce de İstasyon Virajı’nda 37 yaşındaki Mehmet Dönmez adlı vatandaşa arkadan saldırarak bıçaklayan şahıstı ve bu olaydan sonra polise teslim olmuş, ancak adliyece serbest bırakılmıştı.

Olaylara ilişkin, Emniyet Müdürlüğü’nden de şu açıklama yapılmıştı:

“02.01.2006 günü saat 12.00 sıralarında Haber Merkezinin İlimiz Zafer Mahallesi C.Topel İlköğretim Okulu civarında bir şahsın bıçakla yaralandığı bildirmesi üzerine; Olay yerine intikal eden ekiplerimiz yaralı olan Cengiz Topel İlköğretim Okulu öğrencisi Ç. Ç.nin iki adet karın bölgesinden aldığı bıçak yarası sonucu 112 Acil Servis ile İlimiz Malatya Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş olduğu öğrenilmiş ve yine Zafer mahallesi Sağlık caddesi üzerinde de bir bayanın bıçakla yaralandığını, yaralının yakınları tarafından hastaneye intikal ettirildiği, yaralı bayan A.Ö.nün de iki adet sırt bölgesinden bıçakla yaralı olduğu öğrenilmiş ekiplerimiz çevrede araştırmalarına devam etmekte iken 3. bir şahsın Çevre Yolu üzerinde bulunan Tarım Kredi Kooperatifi karşısında B.T. isimli şahsın sırt kısmından bıçakla yaralandığının bildirilmesi üzerine; Ekiplerimizin yapmış oldukları geniş çaplı çalışmalar neticesinde İlimiz Şifa mahallesi Eski Terminal Kavşağında olayın şüphelisi olan Ö. A. olayda kullandığı suç aleti olan bir adet üzerinde kan lekeleri bulunan ekmek bıçağı ile birlikte saat 14:00 sıralarında yakalanmıştır. Yapılan ilk şifai görüşmede her üç olayı da kendisinin yaptığını itiraf etmiştir.

Müştekilerin ilk tedavileri Devlet Hastanesinde yapıldıktan sonra 3. müştekinin de “Hayati Tehlike Kaydı ile İlimiz Araştırma Hastanesine” sevk edilmiş olup halen tedavileri devam etmektedir. Ayrıca; şüpheli Ö. A.nın 26.12.2005 günü yine ilimiz Dede Korkut Parkı Çevre Yolu üzerinde M. D. isimli şahsı arkadan bıçakla yaralama suçundan hakkında işlem yapılmış ve çıkarıldığı Adli Makamlarca serbest bırakılmıştır.
Olayla ilgili tahkikat yürütülmektedir.”

VE “OLAMAZ” DEDİRTEN OLAYLAR ZİNCİRİ..
Bugünün tarihinden yaklaşık 10 gün önce.. Adının Ömer A. olduğunu söyleyen bir şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gider. “Yatacak yerim yok.. Burada yatsam olur mu?” der. “Cezaevine girme” isteğini belirten laflar da eder. Görevliler şaşırırlar.. O tarihte ortada henüz bir suç yoktur. Yaptıkları araştırmada, “garip” sözler söyleyen gencin ailesinin Tevfik Temelli Caddesi’nde kirada oturduğunu belirleler ve evine gitmesini söylerler. Görevliler, şahsın ailesiyle de görüşürler ve onlardan “Belli belirsiz zamanlarda eve gidip geliyor. Bu ev bizim değil.. Niye bizim değil? diye tartışma çıkarırdı.” yanıtını alırlar. Şahsı evine teslim ederler..

26 Aralık Pazartesi günü, Ömer A.’nın evine yakın olan İstasyon Virajı Dede Korkut Parkı civarında Mehmet Dönmez adlı vatandaş, bir kişinin bıçaklı saldırısına uğrayarak yaralanır. Vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan yaralı, kendisini vuranı tanımadığını söyler. Polis araştırmayı sürdürürken, bir süre sonra Ömer A., Sümer Polis Merkezi’ne giderek, Mehmet Dönmez’i kendisinin vurduğunu söyler ve sebebini de “Cezevine girmek istiyorum. Onun için..” diye anlatır.. Ömer A., Mehmet Dönmez tarafından da teşhis edilir.. Hakkında işlem yapılır ve gönderildiği adliyece “tutuksuz” yargılanmak üzere serbest bırakılır..

Sonra 2 Ocak Pazartesi gününe gelinir.. Eli bıçaklı bir şahıs dehşet saçmaya başlar. Önce Cengiz Topel İlköğretim Okulu önünde 10 yaşındaki Çağlar Çakmakçı, “uzun boylu, esmer, siyah bereli” saldırgan tarafından karnından bıçaklanır. Saldırgan kaçar.. Kısa bir süre sonra, okula yakın bir bölge olan Sağlık Caddesi’nde yürümekte olan 20 yaşındaki Aysun Öznur adlı genç kız, saldırgan tarafından bıçaklanır ve hastaneye kaldırılır. Onun ifadesindeki saldırgan ile çocuğu yaralayan aynı kişi.. Polis alarma geçmiştir.. Araştırmalar sürerken, üçüncü yaralama olayı İstasyon Virajı civarında olur, 76 yaşındaki Bekir Tayfun bu kez kurban..

Polis araştırmalarını sürdürürken, bir polis müdürü Çevreyolu eski Terminal kavşağında eşgale uyan ve bir hafta önce hakkında yaralamaktan işlem yapılmış olan Ömer A.’yı görür. Polis ona, o da polise yürür! Polis müdürünün “teslim aldığı” zanlının ilk sözü, “Üçünü de ben vurdum.” olur.

Polis müdürünün “Niye yaptın?” sorusuna, “Cezaevine gitmek istiyorum.. Bir kişiyi vurdum göndermediler. Onun için birkaç kişiyi vurdum..” yanıtı gelir. Vurduklarının hiçbiriyle bir husumeti, tanışıklığı yok!..

Zanlının avukat huzurunda alınan ifadesinde, bir başka “vahşet” girişimi de ortaya çıkar. Zanlı, 30 Aralık Cuma günü de, Fatih Lisesi’nin arkasındaki boş alanda küçük bir çocuğu yere yatırarak boynuna bıçak sürtmek istediğini, çevreden gelenleri görünce ürküp kaçtığını anlatır. Bu ifade üzerine araştırmayı derinleştiren polis, zanlının söylediğinin doğru olduğunu, belirttiği tarihte 8 yaşındaki Furkan D. adlı çocuğa zarar vermek istediğini belirler.

Ailesinin “problemli” dediği, daha önceden sabıkası bulunmayan ve “cezaevine gitmek için” bir kişiyi vurunca, bu isteği gerçekleşmeyen, bunun üzerine birkaç kişiyi vurmaya karar verip, yollarda rastladığı, hiç tanımadığı 3 kişiyi “komaya” sokan Ömer A., bu kez tutuklanır ve cezaevine gönderilir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız