SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Destekten Yararlanın'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Karar" gereği, üreticilerin bu destekten yararlanmalarını istedi.

Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Karar" hakkında bilgi aktaran Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Karara istinaden öz sermayeye dayalı projeli yatırımları için 1/1/2006 - 31/12/2010 tarihleri arasında 5 yıl süre ile destekleme ödemesi yapılır. Söz konusu karar kapsamında destekleme kapsamına alınacak yatırım konuları ile bu yatırımlara sağlanacak hibe destek oranları ve uygulama esasları, her yıl ilgili mali yıl bütçe kanunları ile tahsis edilen ödenek çerçevesinde ve Tarımda Yeniden Yapılandırma ve Destekleme Kurulunun görüşü alınarak, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak tebliğ ile belirlenir" dedi.

"Ekonomik yatırımlar destekleme programı yatırım konuları proje tekliflerinde hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvuru tekliflerinde 100.000 Yeni Türk Lirasını, tüzel kişi başvuruları için ise 500.000 Yeni Türk Lirasını geçemez. Hibeye esas proje tutarının yüzde 50 sine hibe yoluyla destek verilir. Mevcut sulama tesislerinin basınçlı toplu sulama tesisine dönüştürülmesine yönelik iyileştirme ve geliştirme yatırım konularına sulama kooperatifleri ve köylere hizmet götürme birlikleri tüzel kişilik olarak başvurabilirler. Köylere hizmet götürme birlikleri ile sulama kooperatiflerince hazırlanan projelere hibeye esas proje tutarının yüzde 75'ine hibe yoluyla destek verilir" diyen Güldal, şunları söyledi:

“Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, mal alım tutarının yüzde 50 sine hibe yoluyla destek verilir. Mal alım tutarları piyasa rayiçlerini geçemez. Hibeye esas tutar gerçek kişiler için mal başına 50.000 YTL ve tüzel kişiler için mal başına 100.000 YTL' yi geçemez. Basınçlı sulama sistemleri başvurularında gerçek kişiler için 100.000 YTL, tüzel kişiler için 200.000 YTL' yi geçemez. Program kapsamında, başvuruları kabul edilenler ile İl Müdürlüğümüz arasında hibe sözleşmesinin imzalanmasından sonra, mal alımları en fazla üç ay içerisinde tamamlanır. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız