SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Doğalgaz'da Durum Ne?''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, doğalgaz alt yapı çalışmaları kapsamında 2006 yılı yatırım programını sonuna gelindiği bildirilerek, şu anda toplam 176 evde doğalgazın kullanıldığı, 15 Kasım'da tüm bölgelere doğalgaz verileceği kaydedildi.

Doğalgaz konusunda artan şikayetler üzerine Malatya Valiliği bir istişare toplantısı düzenledi. Valilik salonunda Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Sağlık İl Müdürü Dr. Sezai Demirel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Bayındırlık İl Müdürü Abuzer Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Sevim ve şehir içi doğalgaz dağıtım şirketi PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu ile bazı kurum temsilcileri katıldı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, "Doğalgaz ile ilgili olarak gazete ve televizyonlarda sık sık haberler çıkıyor. Abone sayısının fazla olmasına karşın gaz bağlana ev sayısını çok az olduğu dile getiriliyor. Projelerin inceleme ve sonuçlandırma konusunda bir sorun olduğu şeklinde yine ifadeler dile getirilmekte. Önümüz kış dönemi, her geçen gün havalar soğuyacak. Gerekli şartları taşıyıp, gaz alma umuduyla başvurusunu yapmış olan insanlar yarın gazını alamadığı takdirde haklı olarak bu durumdan şikayetçi olacaklar. Bizler bu konuda sıkıntıların çözümüne yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

PEGAZ Genel Müdürü Turgay Zorlu ise, 12 Nisan 2006 tarihinde başlattıkları doğalgaz alt yapı çalışmalarında 2006 yatırım programının son aşamasına geldiklerini belirterek, 30 Eylül 2006 tarihinden itibaren Bostanbaşı beldesine ek olarak Karakavak, Turgut Özal, Özalper, Şeybayram, Zaviye, Cevatpaşa, Samanlı, Koyunoğlu, Abdulgaffar ve Aşağıbağlar mahallelerine bina girişlerine bırakılan servis kutularına kadar gazın verilmiş durumda olduğunu kaydetti. Zorlu, "Bu bölgelerde abone olanlar iç tesisat dönüşümlerini tamamlamaları halinde evlerinde doğalgazı kullanabileceklerdir" diye konuştu.

Genel Müdür Zorlu, Aslanbey, Ataköy, Büyükmustagapaşa, Çukurdere, Hacıabdi, İnönü, Küçükmustafapaşa, Kavaklıbağ, Niyazi, Nuriye, Şıkşık, Şifa, İsmetiye ve Hamidiye mahallelerine ise 1 Kasım 2006 tarihinden itibaren doğalgazın verilmeye devam ettiğini kaydetti.

Malatya'da şu anda 176 evde doğalgazın kullanıldığını belirten Zorlu, alt yapısı bitirilen mahallelere 15 Kasım 2006 tarihinden itibaren kademeli olarak doğalgazın verilmeye başlanılacağını söyledi. Zorlu, 5 bin 400 civarındaki vatandaşın abonelik bağlantısı için başvuruda bulunduğunu belirterek, doğalgaz kullanan ev sayısındaki azlığın, abone olanların çoğunlukta olduğu bölgelere henüz doğalgazın verilmemiş olmasından kaynaklandığını belirtti.

Bu arada, PEGAZ Genel Müdürünün, Valiye abonelik için başvuran sayısının 5 bin 400 olduğunu belirtmesine karşın, aynı şirketin internet sitesinde, "Abone Sayımız 30 Ekim 2006 tarihi itibarıyla 7013" şeklinde bir bilginin yeralması, toplantıda verilen bilgilerin ne kadar kadar sağlıklı olduğu yolunda da kuşku yaratıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız