SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Doku Korunmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, bir dizi çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Malatya'nın Darende ilçesine geldi.

Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş'ı ziyaret eden Ocakçı, daha önceki yıllarda Darende'de bir takım çalışmalar yaptığı için bölgeyi çok iyi tanıdığını söyledi.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın desteklediği ve ÇEKÜL Vakfı
Malatya Temsilcisi Bekir Sözen'in koordinatörlüğünde yürütülen Balaban kasabasındaki kerpiç mimari tarzındaki 15 dükkan ve 2 evin restorasyonunu Darende kaymakamı Mehmet Aktaş ile birlikte inceleyen Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, Darende'nin coğrafyası ile alakalı olarak kerpiç yapımı için uygun toprak yapısının geçmiş tarihlerde bu bölgeyi adeta bir kerpiç cennetine çevirdiğini vurguladı.

Turizm açısından da çok önemli olan bu mimari dokunun korunmasının çok önemli olduğunu söyleyen Ocakçı, bu konuda yapılan çalışmaları takdir ile karşıladığını ve yok olmaya yüz tutan kerpiç mimarinin yeninde canlanması yönündeki katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız