SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Dönemde Ayrı Bir Anlamı Var..'

A- A+ PAYLAŞ

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü Malatya'da da törenle kutlandı. Törende konuşan Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük, Kurtuluş Savaşı'nın hangi koşullarda kazanıldığını anlattıktan sonra, bugün de Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerine iç ve dış düşmanların sinci oyunlarının bulunduğunu, bunun bertaraf edileceğini söyledi.

Bayram kutlamaları; sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşu ile başladı. Daha sonra Vali Halil İbrahim Daşöz ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal kutlamaları Orduevi'nde kabul ettiler.

Hükümet Meydanı'ndaki geçit törenine ise; Vali Daşöz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Örsal, Belediye Başkan Vekili Alaattin Acun ile diğer askeri ve sivil yetkililer katıldılar. "Orgeneral" rütbesini bugün takan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, tebrik ve geçit törenlerine katılmazken, komutanın akşamki resepsiyonda hazır bulunacağı öğrenildi.

Tören; Vali Daşöz, Tümgeneral Örsal ve Başkan Vekili Acun'un tören alanını araçla dolaşarak vatandaşların bayramını kutlamalarıyla başladı. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.

Günün anlamını belirten konuşmayı yapan 2.Ordu Komutanlığı’ndan Kurmay Albay Ömer Faruk Küçük,” Türk Kurtuluş Savaşı, en zor koşullarda, her şeyin bittiği sayılan bir dönemde, aziz Türk milletinin ve onun kahraman ordusunun şahlanışı ile dönemin en güçlü devletlerine ve onlara uşaklık edenlere karşı kazanılan onurlu ve eşsiz bir zaferdir.

Bu zafer, Türk yurdunun bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek, özgürlük ve onurumuzu yok etmek isteyen düşman güçlerinin dize getiriliş destanıdır.

Türk Kurtuluş Savaşı’nın inanılmaz yanı; Türk milletinin bütün imkansızlıklara rağmen ve Birinci Dünya Savaşı’nın alevleri henüz sönmemişken, işgalcilere karşı ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ parolası ile silaha sarılarak, yeniden bir ölüm kalım savaşına girmesi ve bu savaştan zaferle çıkmasıdır..

..Sonsuza kadar, coşku ve gururla kutlayacağımız Zafer Bayramımızın, ulusumuz için önemi ve değeri günümüzde ayrı bir anlam kazanmıştır.

Güzel yurdumuz bir ateş çemberi ile kuşatılmış durumdadır. Dünyada çıkar hesaplarının ve güç mücadelesinin yaşandığı ortamda ortaya çıkan bölgesel çatışmalar, güç dengelerinde sürekli değişimlere neden olmaktadır. Bu durum, üzerinde yaşadığımız coğrafyada zemini kaygan hale getirmektedir.

Bölücü terör örgütü; yurt içi ve yurt dışındaki işbirlikçilerinin desteği ile eylemlerini artırmış, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü tehdit etmeye devam etmektedir. Bunlarla birlikte irticai örgütler de din kisvesi altında, halkımızın manevi duygularını istismar ederek yurdumuzu karanlık çağlara götürmek maksadıyla faaliyetlerini artırarak sürdürmekte ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmaya çalışmaktadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, yüce milletimizden aldığı güçle, ulusumuzun üzerinde oynanan her türlü oyunu bozacak imkan ve kabiliyete sahiptir. Bu faaliyetler içinde bulunanlar, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da boşuna bir gayret içerisinde olduklarını anlayacaklardır.

Bir kısım dar görüşlü kişilerin söylediği gibi, Türkiye Cumhuriyeti devleti sadece sayı ve yığından ibaret değildir. Türk milleti kavramı içinde; Malazgirt’ler, Mohaç’lar, Plevne’ler, Çanakkale’ler, Sakarya’lar ve 30 Ağustos’lar gibi nice kahramanlık destanları vardır.

O’nda, ‘Toprak; eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyen şairin belirttiği şekilde, uğrunda sayısız şehitler vererek coğrafya olmaktan çıkıp vatan olmuş kutsal ülkemiz, Türkiye vardır.

O’nda Erzurum’un barı, Orta Anadolu’nun halayı, Ege’nin zeybeği, Karadeniz’in horonu, Elazığ’ın çayda çırası, Tunceli’nin semahı vardır. Türk milletinin dokusunda vatan sathındaki her kümbetin, her kervansarayın, her abidenin, her eğitim kurumunun, her sanat eserinin ve her şehitliğin katkısı vardır.

Güçlü bir Türkiye’yi, kendi çıkarlarına uygun bulmayan dış güçler ile gaflet ve dalalet içindeki iç güçler sinsi eylemlerini sürdürmektedirler.

Ancak, dost ve düşman, hiç kimsenin şüphesi olmasın! Türk Silahlı Kuvvetleri; Atatürk’ün izinde, dün olduğu gibi bugünde, yüce Türk ulusundan aldığı güç ve destekle; çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni, her türlü iç ve dış tehdide karşı, koşullar ne olursa olsun koruyacak, ülkemizin bütünlüğünü, milletimizin birlik ve beraberliğini sonsuza kadar yaşatacaktır.

Türkiye’yi bölmeye çalışan hainler ve onların işbirlikçileri, şu hususu unutmasın; ‘Şehit kanlarıyla kazanılan ve yine şehit kanlarıyla kurtarılan bu vatan dünya durdukça duracak! Gök kubbe çökmedikçe bu şanlı bayrak sonsuza kadar şerefle dalgalanacaktır.’

Ulu önder Atatürk’ün önderliğinde başlatılan medeniyet mücadelemize engel olabilecek her türlü fikir ve bölücü harekete karşı sürdürdüğümüz mücadelemiz, Türklüğün onur savaşıdır ve mutlak kazanılacaktır..”dedi.

Konuşmanın ardından, geçit töreni yapıldı. Törenlere vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, polisin de tören alanı ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı gözlendi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY (Görüş Gazetesi)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız