SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Döneme Dikkat'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, "Malatya ve Adıyaman'da Gençlik Merkezleri kurulmalıdır" dedi.

Gençlik merkezlerinin gençlere yönelik danışmanlık ve sağlık hizmeti veren birinci basamak sağlık kuruluşları olduğunu bildiren İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Cengiz Yakıncı, "Dünya Sağlık Örgütü tarafından 10-19 yaş grubu ergenlik dönemi, 19-24 yaş grubu ise gençlik dönemi olarak tanımlanmaktadır. Türkiye nüfusunun yüzde 20'sinden fazlası bu yaş grubundadır. Ergenlik dönemi; fiziksel, ruhsal, biyokimyasal ve sosyal yönden hızlı büyüme, gelişme ve olgunlaşma süreçleriyle
çocukluktan yetişkinliğe geçiş dönemidir. Genç insanların yeni yetenekler edindiği ve birçok yeni durumla karşı karşıya kaldığı hızlı bir gelişme dönemidir. Bu dönem sadece ilerleme için fırsatlar sunmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık konusundaki riskleri de beraberinde getirir. İntihar riski bu yaş grubunda artmaktadır. Ergenlik dönemde edinilen davranışsal örüntülerin, cinsiyet ilişkileri, cinsel davranış, tütün, alkol ve diğer uyuşturucuların kullanımı, yemek yeme alışkanlıkları, ebeveyn ile çatışmalar
gibi çoğu ömür boyu sürecektir" ifadelerini kullandı.

"İşte geleceğin erişkinleri olan bu yaş grubunun kendisine özel sağlık ve davranış sorunları için Sağlık Bakanlığı ve UNİCEF işbirliği ile 2003 yılından itibaren Gençlik Merkezleri kurulmaya başlamıştır. Bu merkezler, gençlere yönelik danışmanlık ve sağlık hizmeti veren birinci basamak sağlık kuruluşlarındandır. Şu ana kadar sayısı otuz dokuza ulaşmıştır" diyen yakıncı, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Malatya ve Adıyaman'da Gençlik Merkezleri yoktur. Umarım ilgililer siyasetten biraz kafalarını kaldırıp gençliğe hizmet konusunda kafa yorarlar."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız