SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Drama Son Verin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:28:39
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cezaevindeki Fatih Hilmioğlu’nu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “İşin ucunda bir insanın hayatı var. Tüm yetkililere sesleniyorum bu drama son verin” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, akşam saatlerinde Ergenekon davasından tutuklu bulunan ve kanser tedavisi gören eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’na ziyareti esnasında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da eşlik etti. Ziyaretin ardından cezaevi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa onu hapiste tutmak doğru değildir” dedi.

Hilmioğlu’nun ciddi sağlık sorunları olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Bir hekim olarak kendi sağlık sorunu bilmesi ayrı bir dram. Sadece kendisi değil kendisiyle beraber pek çok hükümlünün aynı sorunları yaşadığını ifade etti. Hz. Ali’nin güzel bir sözü var. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diye. Fatih Hilmioğlu binlerce öğrenci yetiştirdi. Bunlar Anadolu’nun pek çok ilinde ilçesinde insanlara şifa dağıtıyorlar. Fatih Hilmioğlu gibi birini hapiste tutmak çok acı. Tüm yetkililere sesleniyorum bu drama son verin. Oğlunu kaybettiğinde hapiste idi. Bu drama bir insanın dayanması mümkün değil. Sadece o değil benzeri dramları yaşayan çok sayıda hükümlü var” dedi.

“Başbakan’a çağrıda bulunmak istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir insan hapse girdiğinde devletin güvenliği koruması altındadır. Eğer bir kişi adım adım ölüme yollanıyorsa ve öleceğini biliyorsa onu hapiste tutmak doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı’na da sesleniyorum. Yetkiniz var lütfen yetkinizi kullanın. Eğer kamuda birileri yetkilerini kullanmıyorsa onları harekete geçirin” şeklinde konuştu.

Durumun günlük sıcak siyasetin konusu olmadığına değinen Kılçdaroğlu, şöyle konuştu:

“İşin ucunda bir insanın hayatı var. Öldükten sonra çözüm üretmek hiçbir şekilde kabul edilemez. Önceden önce önleme almanız gerekir çözüm üretmeniz gerekir. Bu insanlık dramına son verelim.”

Kılıçdaroğlu açıklamalarının ardından cezaevinden ayrıldı.

HABER: İHA

FOTO: hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız