SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Durum İlk Kez Oldu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:34:29
A- A+ PAYLAŞ
 
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, son yapılan öğretmen atamaları ile birlikte Malatya'daki öğretmen oranının yüzde 100 dolduğunu belirterek, ilk kez böyle bir durumu yaşadıklarını kaydetti. 
 
Malatya'ya yeni atanan 489 öğretmen için, göreve başlamadan önce Uyum Eğitimi Semineri verilmeye başladı. Malatya İl merkezine atanan öğretmenler, Öğretmenevi'nde düzenlenen Uyum Eğitimi Seminerine gelişlerinde, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ve diğer yöneticiler tarafından karanfillerle karşılandılar. Son atamaların hem il içinden ve hem de il dışından yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Sizlerin ilimize gelmiş olması ile birlikte, ilimizin de eğitimine çok ciddi katkı sunacağınızı da kesinlikle düşünüyoruz. Öğretmen yeterliliğimiz sizlerle, yüzde 100 oranında tamamlandı. İlimize planlanan 503 öğretmen vardı. Bunlardan 489'u ilçelerimiz ve il merkezimiz olmak üzere atandı. Herkes görevine başlamış oldu. Bulut, "Sayın Milli Eğitim Bakanımızın bizzat talimatı ile ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürümüz Sayın Ömer Balı beyin talimatları ile sizlere yönelik bir uyum eğitimi çalışması yapacağız. 17 Şubat'a kadar bu çalışma devam edecek. Çok rahat olun. Göreve başladığınız ilk gününüz sıkıntılı ve stresli olmasın. Sizin her sıkıntılarınızla ilgili olarak, kesinlikle ilgileneceğiz. 12 ilçemizde bu uyum eğitimi başladı" diye konuştu. 
 
Öğretmenlerden öğrenci ve velilerle doğru iletişim kurmalarını isteyen Bulut, Malatya'da son öğretmen atamaları ile birlikte ilk kez bir doluluk oranına ulaştıklarını kaydedip, "Tüm branşlarda atamalar yapıldı. Artık ücretli öğretmenlerle çalışmayacağız. Malatya'nın eğitimini, dolayısıyla ülkemizin eğitimini iyi bir yere taşıyacağız" dedi. Malatya Okuyor Kampanyası hakkında da bilgi veren Bulut, öğretmenlerden çok kitap okumalarını da isteyerek, öğrencileri milil ve manevi yönlerden iyi yetiştirmelerini istedi. Toplantıya daha sonra telekonferans sistemi ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, katılarak yeni öğretmenlere hitap etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız