SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Durum Kabullenilemez"

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:42:49
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Kadınları Derneği Malatya Şubesi, Lice'de çıkan olaylar sırasında 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesini protesto etti. 

Soykan Parkı'nda toplanan dernek üyeleri, ellerindeki Türk bayraklarıyla, yaşanan olayı kınadı.

Cumhuriyet Kadınlar Derneği Malatya Şube Başkanı Nesrin Yıldırım, yaşanan olayın kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade ederek,  şunları söyledi:

"Diyarbakır’da geçtiğimiz günlerde yaşamaktan utanç duyduğumuz bir olay gerçekleşti. Ordumuzun karargâhında askerimizin gözü önünde şanlı bayrağımız gönlerden indirildi, çocuktu, barış süreciydi zedelenmesin, bahaneleri üretildi. Berkin Elvan da çocuktu neden ona bu kadar nazik davranılmadı. Kaldı ki o zat çocuk ta değil. Nedeni her ne olursa olsun kim yaparsa yapsın kabul edilir değildir, kabul edemeyiz. 

Türk ordusu gönlerdeki bayrağımızı koruyamıyorsa, yere düşen bayrağımızı kaldırmak bize düşer, bunun için buradayız. Bu tavizler daha ne kadar sürecek, acaba hangi dünya ülkesinde teröre taviz vererek barış elde edilmiştir. 

Barış süreci adı altında emperyalizmin uşaklığını yapan ve ülkemizi parçalayacakları yanılgısında olanlar şunu bilsin ki bu bayrak emperyalistlere karşı kan dökülerek kazanılmış ve rengini o şehitlerimizin kanından almıştır. Kaldı ki bayrak bilincinin olmadığı halkların durumunu ortadoğunun kan gölü olmasından görüyoruz.

Bayrak bağımsızlıktır. Devlet bayraksız bu ülkenin insanları devletsiz olmaz. Türk bayrağı egemenliğimizi simgeler, bayrak şereftir, şerefimizidir. Ordu karargâhından bayrak indirilemez kabullenilemez. 

Göz göre göre devletimizin ayaklarımız altından kaydırılmasına razı olamayız, koskoca Türk ordusu gönlerdeki bayrağımızı koruyamıyorsa, yere düşen bayrağımızı kaldırmak bize düşer bunun için buradayız. Bayrağımız bizim göklerimizin beyaz ve kızıl süsüdür, gelinliğimizdir, şehidimizin örtüsüdür.

Ülkemizin milletimizin ortak değeri olan bayrağımızı itibarsızlaştırmak kimsenin haddi ve hakkı değildir.

Bizler cumhuriyetin kadınları, erkekleri çoluk çocuğumuzla bayrağımız yani bu vatan için ecdadımız atamız ve silah arkadaşları gibi tek kişi kalana ve son nefeste de kanımızı canımızı vermeye hazırız.

Uyarıyoruz! Memleketi vatanı bayrağı ilgilendiren her yerde tüm düşmanlarımızın içte ve dışta ister aslı ister taklidi isterse maşası isterse uşağı kim olursa karşısındayız."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız