SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Duruma Alışacağız.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:33
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçesi Kaymakamı Tunahan Efendioğlu, ilçede 9 Aralık Çarşamba günü meydana gelen depremin, 29 Kasım Pazar günü meydana gelen depremde evlerde oluşan çatlakları artırdığını söyledi. Efendioğlu, ilk depremde ağır hasar gören hane sayısının 800'ün üzerinde olduğunu da bildirdi.

Kaymakamlıkta gazetecilere açıklamada bulunan Efendioğlu, “Çarşamba günü Beykent Mahallemizde 4.6 şiddetli bir depremimiz oldu. Artçı deprem mi yoksa ana depremlerden bir tanesi mi onu çok fazla kestiremiyoruz. Ama biraz şiddetli bir depremdi. Bu depremden kaynaklı hafif hasarlarımız var” dedi.

“2 BİN 500 HANEDE İNCELEME YAPILDI”

Efendioğlu, 5.1’lik depremde 800’e yakın ağır hasarlı binanın olduğunu anımsatarak, “Bu ağır hasarlı binalarımız biraz daha kendini gösterme noktasında, çatlaklar varsa biraz daha fazlalaşmış. Deprem sonrası hemen mahallelerimize intikal ettik. AFAD ve diğer yetkililerle inceleme yaptık. Önceki depreme göre çok ağır hasar oluşan, yıkılan, daha fazlalaşan bir husus yok. Vatandaşlarımızın çoğu önceki depremden sonra mahallelerini terk etmişler. Geri kalanlarına konteyner verdik. Konteynerda kalan vatandaşlarımız var. İster istemez vatandaşlarımızda bir panik havası oluşmuş. Onun dışında vatandaşlarımızın ilettiği ve bizim gördüğümüz eksiklikleri notlarımıza aldık ve ilgililere ilettik. İnşallah onları da en kısa sürede tamamlayacağız” diye konuştu.

Bölge olarak depremle yaşamasını öğreneceklerini dile getiren Efendioğlu, “Belli ki bir fay hattı üzerinde yaşıyoruz. Bunu tüm ülke olarak bu duruma alışacağız. Tedbiri baştan kendimiz alacağız, kendimiz tedbirimizi oluşturacağız. Onun dışında devlet olarak gerekli eksikliklerin anında yerine getirilmesi için girişimlerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

2 bin 500 hanede inceleme yaptıklarını kaydeden Efendioğlu, “2 bin 500 hanede ekiplerimiz tarafından tarama yapıldı. Bu 2 bin 500 haneden yaklaşık 800’e yakını ağır hasarlı. Bu ön inceleme tabi ki. Bu ağır hasarlı evlerde birazcık eski yapıların fazla olmasından kaynaklanıyor. Yapı tekniği ve eski zamanda yapıldığı için ağır hasar gören binalarımız var. Son depremden kaynaklı buna bir ekleme olacağı kanaatinde değilim” diye konuştu. 

Efendioğlu, bölgeye 100’e yakın çadır dağıtıldığını belirterek, “Acil ihtiyaç olan vatandaşlara çadır dağıtıldı. Ama kış şartlarından dolayı çadırlarımız çok verimli değil. Kalmaya uygun değil. 30’a yakın konteyner verdik. Şuanda bizzat acil, mahallelerde kalma zorunluluğu olan vatandaşlarımıza dağıtıldı. 50’ye yakın bir konteyner talebimiz vardı. İnşallah bölgemize gelecek ve acil ihtiyacı olanlara dağıtacağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız