SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Duruma Hep Beraber Gülüyoruz"

0
Güncellendi - 2017-04-05 00:56:27
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Ligin lideri Evkur Yeni Malatyaspor’un Teknik Direktörü İrfan Buz, “Ben buraya gelirken yakın çevremden 10’da 9’u bana Malatya’ya gitme demişti. Bazen bunu hatırlatıyorum. Bu duruma hep beraber gülüyoruz. Bu kez de ‘İnanılmaz bir değişim içine girdiniz’ diye olumlu tepkiler alıyorum. Devamlı üzerine koyarak gittiğimiz için bu güzel tepkileri alıyoruz” dedi.

Tecrübeli teknik adam, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde gazetecilere gelinen süreç ile ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

Buz, Elazığspor maçında önemli bir galibiyet aldıklarını ancak bu maçın kendileri için geride kaldığını ifade ederek, Ümraniyespor’un ligin kaliteli ekiplerinden olduğunu ve bu müsabakaya da ciddiyetle hazırlandıklarını belirtti.

Ligde her karşılaşmaya aynı ciddiyetle hazırlandıklarını dile getiren Buz, “Ümraniyespor bu ligin en kaliteli ekiplerinden bir tanesi. Ciddi bir müsabaka bizi bekliyor. Öncelikle bu maça iyi konsantre olmamız gerekiyor. Baktığımız zaman ligin en az gol yiyen takımı. İyi bir çıkış yakaladı. Erkan Sözeri ile güzel işlere imza atıyorlar. Bizi ciddi bir müsabaka bekliyor. İyi konsantre olacağız. Puan ve puanlar için gideceğiz” diye konuştu.

Ümraniyespor’un iç sahada başarılı sonuçlar aldığına dikkat çeken Buz, “Ümraniyespor iç sahada 13 maça çıktı. Özellikle iç sahada tehlikeli bir ekip. Bunlarda 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyetleri bulunuyor. Kendi sahasında sadece bir kere mağlup olan bir takım ile karşılaşacağız. Bu bizi korkutmuyor. Bizim bütün takımlara saygı duyuyoruz. Biz kendi işimize odaklanıyoruz. Bizimde ligde artılarımız var. O artılarımıza güveniyoruz. O yüzden biz ligde hiçbir takımdan korkmuyoruz” şeklinde konuştu.

Tecrübeli teknik adam, ligde herhangi bir hesap yapmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Ligde bizim haricimizde bütün takımlar matematiksel bir hesaplama içinde girmiş durumda. Biz hesaplama yapmıyoruz. Futbol matematik değildir. Futbol ciddi bir iştir. Ciddi olduğu için önce puanları alıp, sonra hesap yapmanız gerekiyor. Biz, o hesaplamayı yapmak yerine işimize odaklanmış durumdayız. Önümüze müsabaka müsabaka ilerliyoruz.”

Buz, sakatlıkları bulunan futbolcuların takıma dönmeye başladığını kaydederek, “Ayite Fransa’da tedavi oluyor. Diğer haftadan itibaren aramızda olacak. Tedavisine burada devam edilecek. Sadık Çiftpınar’ın durumu iyi. Bu hafta kadrodaydı. Mehmet Sak’ın durumu da iyi. Bu haftada onu da 18 kişilik kadromuza almıştık. Fakat biraz eksikleri var. Ferhat kiraz’da aynı şekilde. Osman Fırat’ın kart cezası devam ediyor. Sedat Ağçay’ın kart cezası bitti. Onun dışında takımdaki bütün arkadaşlarımız hazır durumda” dedi.

BeIN Sports’a verdiği röportajda “Malatya’ya gelirken 10 kişiden 9'u bana gitme” diyenlere bu durumu tekrar hatırlattığına değinen Buz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben buraya gelirken yakın çevremden 10’da 9’u bana Malatya’ya gitme demişti. Bazen bunu hatırlatıyorum. Bu duruma hep beraber gülüyoruz. Bu kez de ‘İnanılmaz bir değişim içine girdiniz’ diye olumlu tepkiler alıyorum. Devamlı üzerine koyarak gittiğimiz için bu güzel tepkileri alıyoruz. Sezon başında da iyi bir takım kurduk. Sezon başında favoriler belliydi. Herkes onları konuşuyordu. O yüzden seviniyoruz ve bana gitme diyenlerle birlikte gülüyoruz. Kendi tarafımızdan her zaman mütevaziliğimizi korumaya çalışıyoruz. Ayaklarımız yere basarak devam etmeyi düşünüyoruz.”

Sezon başından itibaren oluşturmaya çalıştığı takım sisteminin oturduğunun altını çizen Buz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sezon başından bu yana takımda bir sistem oturmak için çok çalıştık. Kafamdaki istediğim takım buydu. Sistem olarak özellikle derbi müsabakasına baktığımız zaman, karşı pres dediğimiz işi çok iyi başardık. Rakibimiz karşısında 1-0 kazandık ama net bir şekilde 1-0 kazandık. Zaman zaman 1-0 kazanırsınız ve üç puanı aldık dersiniz. Fakat biz öyle değiliz. 1-0 kazansak ta farkı kaçırarak kazanıyoruz. Biz ne kadar konuşursak konuşalım, bunu uygulayan futbolculardır. Aslan payı futbolcularındır” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ümit TAN (7 yıl önce)
    Vurur yüzüne ifadesi karizmasin bitanesi
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa k (7 yıl önce)
    irfan buz hocam sen bu takıma geldiğin günden bugüne hep sebvildin hep sayıldın ve malatyalının gönlünde taht kurdun bu takımı verdiklerinde sen malatyalıyı malatyalı seni tanımazdı ama şuan bir bütünüz hocam sezon sonu şampiyonluk ipini göğüslediğimizde dostada düşmana da gereken cevabı vermiş olacağız az ağlayarak o staddan çıkmadık malatyada maç alamadığımız günler oldu ağladık güldük beraber 3lü çektik sen bizi bizde seni sevdikk allah yolumuzu açık etsin seninle beraber şampiyonluk turu atmayı nasip etsin rabbim allaha menet ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Gözlüklerini sevsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (7 yıl önce)
    Hocam,sana,guveniyoruz,isallah,,istanbuldan Puan,alarak,malatyaya,doneceksiniz,ama Cok,dikkatli,olmak,gerekiyor,oyunculara,tesekkur Ederim,ayaklarina,emeklerine,saglik
    0
    0
    Yanıtla