SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Duygular Malatya'da Yoğun''

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı, 31 Aralık Pazar günü başlıyor. Malatya'da bayram namazının başlama saati 07.28.. Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreninin Pazar günü saat 13.00- 14.00 arasında Öğretmenevi'nde yapılacağı bildirildi. Ayrıca bayram ve yılbaşı dolasıyla Valilik, Belediye, Emniyet, Jandarma, Sağlık Müdürlüğü ile diğer acil hizmet birimlerinde gerekli önlemlerin alındığı belirtildi. Bu arada bayram ve bayramın ilk gecesi kutlanacak olan yılbaşı nedeniyle Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın birer mesaj yayınladılar.

VALİNİN MESAJI..
Vali Daşöz'ün bayram ve yeni yıl mesajı şöyle:

"..Bu yıl, Kurban Bayramı ile yeni yılı birarada kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; sevgi kardeşlik ve dayanışma duygularımızın doruğa çıktığı müstesna günlerdir.

Yeni yıl ise, yeni umutlar, yeni başlangıçlar ve yeni mutluluklar demektir

Bu duyguların, güzel ilimiz Malatya’da en yoğun şekilde yaşandığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Bu düşüncelerle saygıdeğer Malatya halkının kurban bayramını ve yeni yılını kutlar, esenlik, mutluluk ve başarılarla dolu bir yıl dilerim.."

BELEDİYE BAŞKANI..
Belediye Başkanı Akın bayram ve yılbaşı nedeniyle iki ayrı mesaj yayınladı.

Akın'ın bayram mesajı şöyle:

"..Dinî ve millî hislerimizi hareketlendiren, akrabalık bağlarımızı kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerimizi yenileyen, toplumsal hayatımızı canlandıran Kurban Bayramını, idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Kurban Bayramının, hemşerilerimin, milletimizin ve İslam âleminin birlik ve beraberliğini güçlendirmesine ve insanlık âleminin mutluluğuna vesile olmasını dilerim.."

Akın yeni yıl mesajında ise şunları söyledi:

"..İnsanlık Alemi, ülkemiz ve şehrimiz açısından önemli gelişmelerin yaşandığı, üzüntüleri ve sevinçleri paylaştığımız, geleceğe yönelik umutları yaşattığımız bir yılı daha geride bırakmış bulunuyoruz.

Göreve geldiğimiz günden bu yana, yaşadığımız her günü Malatya ve saygıdeğer Malatya halkının yararına çalışma ve hizmet üretme ilkesi ile hareket ederek, “Halka hizmet, Hakk’a hizmettir” anlayışıyla zamanı verimli, etkin ve faydalı kullanmanın çabası içinde olduk. Bu zaman içinde, Malatya’nın daha yaşanabilir, insanımızın ve kentimizin güncel ve geleceği ile ilgili sorunlarının çözülmesini önceleyen bir yönetim anlayışıyla çalıştık.

Bu anlamda, başta kentin iki bölgesine yapılan araç alt geçitleri, katlı otopark, yeni trafik düzenlemesi, Malatya Belediye tarihinde ilk defa yapılan yağmur suyu drenaj kanalları, Karagöz Deresinin ıslah edilmesi, Meyvecilik Araştırma Enstitüsü’ne ait arazinin Malatya halkının ortak çıkarları için belediyemize devrinin sağlanması çalışmaları, fabrika alanı dışında kalan Şeker arazilerinin Malatya halkının hizmetine sunulması çalışmaları, doğalgazın ilimize getirilmesi ve 8 ay gibi kısa bir sürede kullanılmaya başlanması, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi “Doğu’nun en modern parkı olacak Sümerpark”ın inşaatının hızla devam etmesi çalışmaları, Yeni Cami Çevre Düzenlemesi’nin bitme aşamasına getirilmesi, Belediyemizce Yeşilevler toplu konut hamlesine yeniden ivme kazandırılması ve sosyal konutların üretilmesi çalışmaları, Galericiler Sitesi, sağlık ve sosyal yardımların her geçen gün artarak devam etmesi, kaldırımların engelli vatandaşlara göre yeniden düzenlenmesi, Beydağı eteklerinin imara açılması ve bu bölgenin Kentsel Dönüşüm Projeleri için hazır hale getirilmesine yönelik çalışmaların başlatılması ve bunun gibi hizmetlerimiz geride bıraktığımız 2006 yılında yaptığımız çalışmalarımızdan bazılarını teşkil etmektedir.

Temennimiz ve beklentimiz 2007 yılının Malatya ve belediye hizmetleri açısından çok daha verimli ve faydalı hizmetlerin üretildiği bir yıl olmasıdır. Göreve geldiğimiz günden bu yana olduğu gibi 2007 yılında da Malatyamız’ın çok güzel hizmetlere kavuşması için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz.

Bu duygu ve inançla, 2007 yılının; Saygıdeğer hemşerilerimiz, şehrimiz, milletimiz ülkemiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız