SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Eğitim Olmasaydı..'

A- A+ PAYLAŞ

NİKAÇA Projesi kapsamında doğalgaz yangınlarına karşı eğitim verilmesinin Malatya'da yaşayanların şansı olduğunu belirten Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç, Belediye Başkanı Cemal Akın'ı da ziyaret etti.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu'ndan yayınlanan bülten şöyle:

"Kısa adı NİKAÇA olan Nitelikli Çalışan Kaliteli Alt yapı projesi kapsamında, Malatya Belediyesi İtfaiye Teşkilatı Personeline doğalgaz yangınlarına karşı, Uluslar arası Gaz Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi (UGETAM) yetkilileri tarafından verilen eğitim seminerine katkıda bulunmak üzere ilimize gelen UGETAM Murahhas üyesi Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç, beraberinde UGETAM Eğitim Müdürü Serkan Keleşer, UGETAM Proje Yönetmeni Muzaffer Ertürk, UGETAM Eğitim Uzmanı Hüseyin Bulundu, Malatya Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar ve İtfaiye Müdürü Hanifi Acar ile birlikte Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştüler.

22 Ağustos Çarşamba günü gerçekleşen ziyaret sırasında Belediye Başkanı H. Cemal Akın, büyük önem taşıyan doğalgaz konusunda itfaiye personeline eğitim verdikleri için UGETAM yetkililerine teşekkür ederek, “Hamdolsun ki Malatyamız doğalgaza kavuştu ve çok süratli bir şekilde de tüm şehrimiz bu hizmetten istifade ediyor. Temiz, ucuz, kaliteli bir yakıt. Doğalgazın çevreye zarar vermemesi için yapılan çalışmalar da var. İtfaiyemizin eğitim çalışmalarında 90’ın üzerinde personele doğalgaz yangınlarına yönelik seminer verilmektedir. Bu seminerin verilmesi için değerli hocamız Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’a müracaat etmiştik, sağolsun kendileri bizi kırmayarak bu imkanı verdiler. Ayrıca seminere katkıda bulunmak için de Malatya’da bulunuyorlar. Ben bu yardımlarından dolayı kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

UGETAM Murahhas Üyesi Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç ise, “Seve seve bu hizmeti Malatya Belediyesi ve İtfaiye Teşkilatı için yaptık. Bu hizmet gerçekten büyük önem taşıyor. Çünkü doğalgaz yangınlarına müdahale ayrı bir özellik gerektiriyor. İtfaiye Personeli bu eğitimi aldıkları için sizler şanslısınız. Allah korusun ileride bir kaza olduğunda eğer bu eğitimi almamış olsalardı sizler ve ekipteki arkadaşlarımız zor durumda kalabilirlerdi. Bu eğitimlerin doğalgaza kavuşan diğer illerimiz için örnek olmasını diliyorum” dedi.

Öte yandan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, ziyaretin anısına Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç’a kayısı kristali ve kayısı hediye ederken, Prof.Dr. Arınç’ta Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a UGETAM tarafından doğalgaz yangınları ile ilgili olarak yayınlanan bir kitap seti hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız