SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Ekip Altın Ekip.."

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nin hedefinin karaciğer naklinde Türkiye'de değil, dünyada bir numara olmak olduğu bildirildi.
 
AKP  Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve partinin kadın kollarının bazı üyeleriyle birlikte İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz ve Organ Nakli Bölümü üyelerini ziyaret etti.
 
Ziyarette konuşan Malatya milletvekili Öznur Çalk, "Sağlık performans değerlendirmesinde Malatya Türkiye'de birincisi olmuştur. Bunun lokomotifi olan Turgut Özal Tıp Merkezidir. Karaciğer nakli konusunda ismimizi dünyaya altın harflerle yazdıran ekibi ziyaret ettik" ifadelerini kullandı.
 
İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulacak ve YÖK tarafından onaylanan Karaciğer Nakil Enstitüsü'nün Bakanlar Kurulu kararının yakında çıkacağını bildiren Öznur Çalık, Malatya'nın sağlık turizm başkenti olacağını vurguladı.
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Organ Nakli Bölümü Başkanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz ise, karaciğer nakli başarıları konusunda tepegöz eşliğinde bilgi aktardı. Geçen yıl 175 karaciğer nakli ile zirveye çıktıklarını ve birçok tıp merkezini geçtiklerini ve birinci olduklarını söyleyen Yılmaz, 2011 yılı karaciğer nakil hedeflerinin ise 200'ün üzerine çıkmak olduğunu vurguladı.
 
Karaciğer Nakil Enstitüsü binasının biran önce yapılması gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Karaciğer nakli başarımız, ekip ruhu ile çalışmamız, yönetimin bizlere destek vermesi ve fedakarca çalışmamızdandır. Neticede bu başarı Malatya'nın başarısıdır " diyerek, ekonomiye de katkıları olduğuna dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız