SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Etkinlikler Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:52:59
A- A+ PAYLAŞ

İşitme Engelli 35 öğrenciye Kültür Rehberi (KÜRE)  sertifikası verildi. Kültür Yaşam Derneği tarafından düzenlenen ve öğrencilere kent tarihini aktarmayı ve kültürel varlıklarını tanıtmayı amaçlayan Kültür Rehberi yetiştirme eğitimi, 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle işitme engelli öğrencilere yönelik olarak düzenlendi. Kentin değişik okullarında öğrenim gören 35 öğrenciye Kültür Yaşam Derneği tarafından, kent tarihi ve kültürel varlıkları teorik ve pratik eğitimlerle aktarıldı. Eğitimlerden sonra öğrencilere sertifikaları Vali Vasip Şahin ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından verildi. 

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan ve tarihçi/ yazar Orhan Toğrulca tarafından verilen teorik eğitimin ardından, Turizm rehberi Bülent Korkmaz’ın rehberliğinde Beşkonaklar’da bulunan Turizm Enformasyon bürosu, Etnoğrafya Müzesi ile Kent Müzesi ve İl Halk Kütüphanesi öğrencilere tanıtıldıktan sonra kültürel varlıkları tanıtma gezisi Aslantepe Açık Hava müzesi ile Battalgazi Ulu Camii, Kervansaray ve Kültür Sokağı gezileri ile devam etti. 

KÜRE eğitimini tamamlayan öğrencilere sertifika verilmesi için Battalgazi Belediyesinde bir tören düzenlendi. Meclis Salonunda düzenlenen ve Vali Vasip Şahin, Battalgazi Kaymakamı Asalet Karabulut, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dernek yöneticileri ile öğrenci ve veliler katıldı. 

Törende konuşan Vali Şahin “ Kent kültürünü geleceğimiz olan gençlere aktarmak, hele hele de engelli öğrencilerimizi de sosyal yaşama kanalize etmek ve dezavantajlı bireylere sahip olan ailelerin sorumluluğunu paylaşmak amaçlı bu tür etkinlikler çok önemlidir” diye konuştu. 

Battalgazi Belediye Başkanı Gürkan’da  “Gerek teorik, gerek pratik eğitim alan bu gençlerimiz geleceğimizin güvencesidir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra sertifikaların dağıtılması ile KÜRE eğitim programı sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız