SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Evler de Tescillenip Restore Edilecek..

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt'taki özgün mimarili eski evlerin tescillenip, restore edileceği, bu arada Beşkonaklar'ın restorasyonuna da bu yıl başlanacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt, Anıtlar Röleve Daire Başkanı Recai Enbatan, Kayseri Anıtlar ve Röleve Bölge Müdürü Adnan Bediroğlu, Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay Yeşilyurt İlçesi Hıroğlu Mahallesi'nde bulunan özgün yapılı tarihi evlerde inceleme yaptı.

Çalışmayla ilgili bilgi veren Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Buranın tescilli tarihi eser olması için verilen talimat doğrultusunda çalışmalar başladı. Önümüzdeki aylarda tescil işlemi yapıldıktan sonra bu yıl projesi çizilecek ve 2006 yılında da onarımına başlanılacak. Onarımdan sonra turizmin hizmetine açılacak" dedi.

Özbay, Yerel Yönetimler Yasası gereği, emlak vergilerin yüzde 10'unun tarihi eserlerin onarımına ayrılacak olması ile sağlanacak kaynaklarla tarihi eserlerin daha çabuk ayağa kaldırılacağını vurguladı.

Özbay, Malatya merkez Sinema Caddesi'nde bulunan tescilli eserlerden tarihi Beş Konakların da restorasyonuna bu yıl başlanacağını kaydetti.

TARİHİ YERLERDE İNCELEME..
Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt ve beraberindeki heyet, Malatya'daki tarihi yerlerde de incelemelerde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Kurt, Anıtlar Röleye Daire Başkanı Recai Enbatan, Kayseri Anıtlar ve Röleve Bölge Müdürü Adnan Bediroğlu ile Malatya'ya gelerek, Aslantepe Höyüğü, tarihi Beş Konaklar, Karakaş Konağı, Malatya Müzesi ve Battalgazi İlçesi'ndeki tarihi yapılarda incelemelerde bulundu.

Tarihi Beş Konaklar'ın onarımına bu yıl başlanacağını belirten Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, restorasyonu tamamlanan, ancak eksikleri bulunan tarihi Karakaş Konağı'nın birkaç ay sonra turizmin hizmetine açılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız