SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Faaliyetlere Destek Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-23 16:24:34
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediyesi tarafından Yeşiltepe Seyran Mahallesinde 522 m2 alana üç kat üzerinden inşa edilen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in isminin verildiği Gençlik Merkezini ziyaret etti.

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Yeşilyurt Belediyespor ve Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübüne tahsis edilen Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde sportif faaliyetlerine devam eden takımların antrenörleri ve sporcularıyla bir araya geldi.

CEBELİBEREKET GELENEKSEL OKÇULUK FESTİVALİ BİRİNCİSİ 

Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri ve mahalle muhtarlarının da hazır bulunduğu ziyarette Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübü sporcuları tarafından özel bir gösteri sunuldu.

18 Eylül Pazar günü Osmaniye’de düzenlenen 1. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Festivalinden birincilik kupasıyla dönen Malatya Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Murat Arslan, okçuluk, ok atma teknikleri ve bir yıldır devam eden eğitimsel faaliyetleri hakkında Milletvekili Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a bilgiler aktardı.

Yeşilyurt Alpler Okçuluk Spor Kulübü Başkanı Murat Arslan, “Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Turnuvasından birincilik kupası ile döndük. Kulübümüze her türlü şartta sahip çıkan, destek veren Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum” dedi.

Özel gösteri sırasında Milletvekili Şahin ile Belediye Başkanı Polat’da kardeşlik ve barış için "Ya Hak" diyerek hedefe ok atışları gerçekleştirdiler.

BAŞKAN POLAT, “GENÇLERİMİZE SÜREKLİ SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Geleneksel sporların yaşatılmasına ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Sayın Milletvekilimizle birlikte Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezini ziyaret ettik. Gençlerimizin zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkı sunacak hizmetleri önemsiyoruz. Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinde bu anlamda çok faydalı çalışmalar yapılıyor. Ziyarete özel olarak hazırlanan ve geleneksel kıyafetleriyle bir gösteri düzenleyen Alpler Okçuluk Spor Kulübü sporcularımıza teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediyesi olarak geleneksel sporların yaşatılmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına önem veriyoruz. Bu kapsamda güreş, cirit ve okçuluk gibi ata sporlarımızı sürekli destekliyoruz. Okçuluk bizim ata sporumuzdur. İnsanı içerisine çeken,  attıkça daha fazla ok atmayı teşvik eden çok etkileyici spor dalıdır. Yaklaşık 1.5 yıl önce kurulmasına teşvik ettiğimiz ve destek verdiğimiz Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübümüz bugüne kadar 100’e yakın kardeşimize okçuluk eğitimi verdi. Sporcu sayısının artmasını temenni ediyorum. Geçtiğimiz günlerde Osmaniye’de düzenlenen Festivalden şampiyonluk kupasıyla dönerek bizleri ziyadesiyle mutlu ettiler. Kazandıkları kupanın yanı sıra bugün ki özel ok atışı gösterisi için kendilerine teşekkür ederim” dedi.

Geçmiş yıllarda çevre yolunun alt tarafı diye sürekli ihmal edilen Yeşiltepe bölgesinin yeni yatırımlarla daha güzel bir hale ulaştığını ifade eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Park ve Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezinin büyük bir eksikliği giderecek şekilde hizmete girmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

ŞAHİN, “BELEDİYELERİN EĞİTİM VE SPOR FAALİYETLERİ ÖNEMLİ”

Gençlere yönelik hizmetlerinden dolayı Başkan Polat’a teşekkür eden Milletvekili Şahin, “Eski adıyla Boztepe şimdiki adıyla Yeşiltepe’nin sekiz mahalle muhtarlığımızdan her birine ayrı ayrı belediye hizmetlerinin farklı alanlarda yapılmasından ziyadesiyle memnuniyet duyuyoruz. Bu bölgemiz çevre yolunun altı diye ifade edilip sürekli ihmal edildi,  bu bölgede maalesef gençlerimizin, çocuklarımızın, kadınlarımızın hayatlarını günübirlik şekillendirecek, renklendirecek özel yeteneklerini devreye koyabilecek aktivitelerin uygulandığı böylesine güzel ve kaliteli mekânları bulmak kolay bir şey değildi. Ama başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Yeşilyurt Belediyemizde sosyal aktivitelerin uygulanması için güzel mekânlar hazırlıyorlar. Başkanıma ve mahalle muhtarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizde bu tip faaliyetlere sürekli destek veriyoruz. Gençlerimizin sportif faaliyetler içerisinde yer almalarına imkân sunacak bu tip alanları oluşturmaz isek bu alanlarda kötü alışkanlıklar, örf ve adetlerimize, ecdadımızın bize bırakmış olduğu bu topraklara hiç uymayan, uyum sağlamayan bir takım hal ve hareketler neticesinde genç neslimizi kaybederiz. Okçuluk, satranç, futbol, basketbol, voleybol gibi sportif faaliyetlerin yapılacağı güzel mekânların hazırlanması bizim için,geleceğimiz için, neslimiz için önemli hizmetlerdir. Burası hem parkı hem de gençlik merkeziyle pırıl pırıl bir hale getirilip Yeşiltepe halkımızın hizmetine sunulması önemlidir. Belediyelerin yer altı ve yer üstü çalışmaları dışında geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizin bu tip aktivitelerle uğraşmasını sağlayacak gençlik merkezlerini hizmete açması kentimizin gelişimi açısından önemlidir “ şeklinde konuştu.

Osmaniye’deki Geleneksel Okçuluk Festivalinden şampiyon dönen Yeşilyurt Alpler Okçuluk Kulübünü kutlayan Milletvekili Şahin, “Kulübümüzü ve sporcularımızı elde ettikleri başarıdan dolayı kutluyorum. Okçuluğu insanlarımız yakinen çok fazla bilmiyor, bizim çocukluk yıllarımızda kendi imkânlarımızla oluşturmuş olduğumuz yay ve oklarla bazı etkinlikler yapıyorduk ama şu anda lisanslı bir spor dalına dönüşüp, kulüpleşti. Ata sporlarımızın yaygınlaşmasının yanı sıra mazi ile köprü oluşturacak bu tip faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum” dedi.

Milletvekili Şahin ile Belediye Başkanı Polat ayrıca Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerde bulunan diğer spor branşlarıyla ilgili bilgiler aldılar.

Aynı zamanda satranç antrenörü olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP Milletvekili Mustafa Şahin ile satranç oynadı. Neşeli anların yaşandığı müsabaka sırasında Başkan Polat, satranç oyunuyla ilgili zaman zaman bilgiler aktardı.

Ziyaret, Şehit Ömer Halisdemir Gençlik Merkezi önünde çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.

Bülten

mustafaşahin1

mustafaşahin2

mustafaşahin3a

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Tebrikler (7 yıl önce)
    Güzel işler yapıyorlar. Helal olsun başkana.
    0
    0
    Yanıtla