SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Fabrikaya El Uzatan Avucunu Yalar"

0
Güncellendi - 2016-04-22 03:23:01
A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikası’nın Sivas’a taşınacağı yolunda Sivas'ta ortaya atılan iddialara Malatya’dan sert tepkiler geldi. Fabrikanın özelleştirilip kapatılmasının gündemde olduğu dönemlerde, fabrikanın çalışması için büyük mücadeleler veren Şeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat, pancarın yüzde 90’nının Sivas’tan alındığı ve fabrikanın kapanmanın eşiğinde olduğu iddialarının tamamen asılsız olduğunu belirterek, “1991 yılında Sivas Şeker Fabrikası adı altında yaklaşık 600 bin metrekarelik alanda kurulan tesis, faaliyete geçirilmeden satılmıştı. Sivas, kendi fabrikasına sahip çıkamazken Malatya’da kurulu bir fabrikanın oraya taşınması asla mümkün değil. Bu açıklamaların ciddiye alınacak tarafı da yok” dedi.

Ziraat Odaları Koordinatörü ve Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç’dan ise “Şeker Fabrikası, Malatya çiftçisinin namusudur. O fabrikaya el uzatanlar avucunu yalar” sözleriyle tepki gösterdi.

“O fabrika Malatya çiftçisinin namusudur”

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, Malatya Şeker Fabrikası’nın kapanmanın eşiğinde olduğunu ve işledikleri pancarın da yüzde 90’nını Sivas’tan aldığını ileri sürerek, fabrikanın Sivas’a taşınması için girişimlerde bulunulduğunu ve bu girişimlerin Sivas Milletvekili Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından desteklendiği yönünde Sivas’ta çıkan “Sivas İrade” adlı yerel gazeteye açıklamalarda bulunmuştu.

Yeni Malatya Gazetesi Muhabiri Burhan Karaduman’ın gündeme taşıdığı bu iddialara Malatya’dan sert tepkiler geldi. Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ’a yanıt veren Ziraat Odaları Koordinatörü Yunus Kılınç, “Malatya Şeker Fabrikası Malatya çiftçisinin namusudur. Buna el uzatmak isteyenler avucunu yalar” dedi.

Şeker Fabrikası arazisine göz diken bir kesimin bulunduğuna dikkat çeken Kılınç, “Hem fabrika, hem arazisi Malatya çiftçisinin gözbebeğidir. Araziye göz dikenler var. Buradan onlara sesleniyorum. O araziye göz dikenler de avucunu yalayacaklar. Biz Malatyalı üreticiler olarak o fabrikayı namus biliyoruz” diye konuştu.

Şeker İş: Sivas kendi fabrikasına sahip çıkamazken

sssŞeker İş Sendikası Şube Başkanı Nuri Murat (yandaki fotoğrafta) ise, Sivas Ziraat Odası Başkanı’nın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Şeker fabrikalarının pancar alımı yapacağı bölgelerin 1950’li yıllarda belirlendiğini, Malatya’nın 8 ilde 3 coğrafi bölgeden pancar alımı yaptığını hatırlatan Murat, “Fabrikalar kurulurken, hangi fabrikanın nerede pancar alacağı, pancar ekimini nerede yapacağı 1950’li yıllarda belirlenmiş. Mesela, Elbistan Şeker Fabrikası var ama biz Maraş’tan pancar alıyoruz. Kahramanmaraş bize bağlı. Sivas’taki pancar alım oranımız yüzde 30-40 arası” diye konuştu.

"Malatya en iyi fabrikalardan biri”

Pancar işleme ve hammadde kapasitesinin yanı sıra pazarlama kanallarını genişleten Malatya Şeker Fabrikası’nın Türkiye’nin en iyi fabrikalarından biri haline geldiğini kaydeden Nuri Murat, “Teknolojik imkanlar açısından da iyi konumdayız. Hammadde, üretim ve pazarlama açısından hiçbir sıkıntımız yok. Fabrika kurmak Sivas’ın en doğal hakkı ama 1991’de kurulan fabrikaya sahip çıkamazken Malatya’daki fabrikayı oraya götürelim arayışına girmek hoş değil” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Yabancı (7 yıl önce)
    Gider yakinda şekerde gider bence birileri son reklamlarini yapiyor. Buyukşehire gitmesi yakışır . oranin arazisi var ondan sonra belki yeni bi avm açılır.yani para diyorum neyse nasil olsa malatyanin sahibi yok hepimize hayirli uğurlu olsun ŞEKER PARK
    0
    0
    Yanıtla
  • Necmeddin (7 yıl önce)
    Bir zamanlar Şehrimizde;Satılmaz verilmez dediğimiz nice kurumlar vardı.Ne oldu?hepsi birer birer elimizden alındı.Demekki komşumuz Sivasın payına da şeker fabrikamız düşmüş.Ah Malatya vah Malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (7 yıl önce)
    yakında bizide,bir tarafı elazığa bir tarafı da adıyamana bağlarlar olur biter..alın size hizmet!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • tayfun 44 (7 yıl önce)
    sümerbank gitti ardından tekel şeker fabrikamız kaldı şimdide sıra onamı geldi bizim miletvekilerimizin işi gücü rasgelsin çok iyi çalışıyorlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • vahmalatyavah (7 yıl önce)
    Malatyanın neyine sahip çıktılar ki buna da sahip çıksınlar
    0
    0
    Yanıtla