SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bu Federasyonun Bir Ayağı Topal''

A- A+ PAYLAŞ

Kulüpler Birliği Eski Başkanvekili ve Malatyaspor Kulübü Eski Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Futbol Federasyonu için genel kurulun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un olağanüstü genel kurul kararını daha fazla geciktirmemesi gerektiğini belirten Tanrıverdi, ''Bir an önce bu karar alınmalı. Ya mevcut yönetim olağanüstü genel kuruldan güvenoyu alarak çıkmalı ya da futbol camiasının istediği isim yönetime gelmeli. Federasyon eğer güvenoyu alarak bu işin içinden çıkmazsa alacağı her karar sıkıntı doğurur'' diye konuştu.

Futbol Federasyonu'nun içinde bulunduğu şu durumda sağlıklı karar alamayacağını savunan Tanrıverdi, ''Federasyonun bir ayağı topal. Güvenoyu almaları lazım. Eğer bu süreç uzarsa Türk futbolu çok zarar görür. Ocak ayının sonuna kadar genel kurulun toplanması gerek'' dedi.

Kulüplerin olağanüstü genel kurul için imza toplama çalışmalarına da değinen Tanrıverdi, ''Bu iş kulüpler açısından da zor. Futbola saha dışından etki eden faktörler nedeniyle kulüpler bugüne kadar karar almaktan çekindi. Lig devam ederken bu kararların alınamaması doğal. Ama bu saatten sonra yeterli imzanın toplanacağını tahmin ediyorum'' ifadelerini kullandı.

''BAKAN YILBAŞINA KADAR YETKİSİNİ KULLANMALI''

Tanrıverdi, olağanüstü genel kurul kararı alınamaması durumunda Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yetkisini yılbaşına kadar kullanması gerektiğini kaydetti.

Bakan Şahin'in teknik olarak federasyonu yılbaşına kadar genel kurala çağırmak durumunda olduğunu ifade eden Tanrıverdi, ''Sayın Bakan müdahale etmeden kararın alınmasını bekliyor. Federasyon, genel kurul kararı almadığı takdirde, Sayın Bakan yılbaşına kadar yetkisini kullanmazsa suçlu duruma düşer'' dedi.

''ULUSOY'UN DESTEKLEDİĞİ ADAY KAYBEDER''

Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nun toplanması ve seçim kararı alması halinde Haluk Ulusoy'un yeniden aday olamayacağını vurgulayan Tanrıverdi, ''Sayın Ulusoy'un bir adayı desteklemesi halinde de o adayın kazanabileceğini düşünmüyorum'' diye konuştu.

Seçim sürecinde adaylık için çok sayıda ismin gündeme geleceğini dile getiren Tanrıverdi, ''Umarım en faydalı isim futbolun başına geçer. 6 ay içinde Türk futbolunda değişiklikler olacaktır'' yorumunu yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız