SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Festival 'Televizyon' İçin mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:15
Bu Festival 'Televizyon' İçin mi?
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği tarafından basın kuruluşlarına gönderilen yazıda, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali'nin töreninde, yerel basına çeşitli kısıtlamaların getirildiği bildirildi. 

Festivalin ulusal bir televizyonda canlı olarak yayınlaması gerekçe gösterilerek uygulanacak olan yasaklama niteliğindeki şartlarda, yerel basın kuruluşundan yanlızca bir kişinin görev alabileceği ifade edildi. Açıklamada bu kişilerinde isimlerinin Valilik Basın Müdürlüğü'ne bildirilmesi şartıda getirildi. Malatya'ya için önemli olan projeler arasında gösterilen Film Festivali'nin, sanki bir televizyon kuruluşunun özel programıymış gibi gösterilmesi ve bu yönde yasaklar konulması eleştirilere yol açtı.

Malatya Valiliği'nin elektronik posta adresinden basın kuruluşlarına gönderilen açıklamada; bu kurallara uymayan yerel basın mensuplarının da salona alınmayacağı bildirildi. 

Malatya Valiliği'nin elektronik posta adresinden yerel basın kuruluşlarına gönderilen ve kimsenin imzası bulunmayan açıklamanın tam metni şöyle; 

"Malatya Film Festivali Açılış ve Kapanış Programları A Haber' den canlı olarak yayınlanacaktır.

Bu nedenle Kaongre Kültür Merkezinde gerçekleşecek programı takip etmek isteyen yerel basınımıza Akredite Kartı dağıtılacaktır. Programı takip etmek isteyen basın kuruluşlarından sadece 1 görevli isminin 8 Kasım 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar Valilik Basın Müdürlüğüne bildirilmesi aksi durumda salona alınmayacağının bilinmesi önemlerica olunur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız