SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Fırsat İyi Değerlendirilmeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:31:40
A- A+ PAYLAŞ

TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin devamlılığı açısında önemli yasal düzenlemenin yapıldığını söyledi. Milletvekili Öz, yöresel el sanatları ile yakından ilgilenenlerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini kaydetti. 

Kervansaray’da açılan kurslarda yapılan el emeği, göz nuru çalışmaların sergilendiği sergiyi gezdikten sonra habercilere konuşan TBBM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Geçtiğimiz ay Sayın Başbakanımızın talimatıyla perakende yasası çıktı. İlk defa esnafın, perakendecilerin bir yasası oldu.  Cumhurbaşkanımız yasayı onayladı ve yasa devreye girdi. Bundan sonra bu tür alışveriş merkezlerinde mutlaka belli bir oranda yöresel ve el sanatlarının, yani unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin devamı noktasında yer verilmek zorundadır.  Yer verildikten sonrada burada normal kira raiş bedelinin 4’te 1’inden fazla da ücret alınmayacak. Yani kira 100 TL ise, 25 TL’den fazla metre karesine verilmeyecek. Bu önemli bir yasaydı. Özellikle küçük esnafımızın ve cadde, sokak esnafımızın istikbali açısından doğru bir yasaydı. O yasa Perşembe günü itibari ile yürürlüğe girdi. Bu tür alışveriş merkezlerinde de sizlerin ürünlerinin ve sanat işlerinin sergilenmesi noktasında size 4’te 1 kira maliyetiyle yerler verilecek, bu haklarınızı takip edin” dedi. 

Atanmışlarla seçilmişlerin uyum içerisinde çalışmasının hizmette verimliliği artırdığını belirten TBMM İdare Amiri ve Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, “Bir yerde mülki amirler ve yerel yönetici el ele, gönül gönüle beraber çalışırlarsa, ürün ve verim çıkıyor” diyerek, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın iyi bir diyalog kurarak, bu duruma en iyi örnek oluşturduğunu söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız