SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Fırsat 'Malatya Günleri'ne mi Feda Edilecek?

0
Güncellendi - 2018-09-28 04:04:42
Bu Fırsat 'Malatya Günleri'ne mi Feda Edilecek?
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı iken, her yıl dünya ülkelerinin finansal başkentlerinden birinde yapılan Dünya Gümrük Örgütü’nün en büyük organizasyonlarından birinin Malatya’da yapılmasını sağlayan Bülent Tüfenkci’nin bu çabasının, sözde Malatya Tanıtım Günleri tarihi ile çakıştığı gerekçesiyle, Malatya il yöneticileri tarafından engellenmeye ve organizasyonun iptal edilmeye çalışıldığı ileri sürüldü.

Dünya Gümrük Örgütü tarafından düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilecek olan PICARD Konferansı’nın (Partnership in customs/Academic Research and Development), geçtiğimiz yıl, dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin Dünya Gümrük Örgütü nezdinde yaptığı kulislerin ardından, 9-11 Ekim 2018 tarihlerinde Malatya’da yapılması kararlaştırıldı.

Ancak, Malatya kent yöneticilerinin, Dünya Gümrük Örgütü’ne üye yaklaşık 200 ülkeden 300’ü aşkın üst düzey temsilcinin katılacağı bu uluslararası organizasyonu, yıllardan beri kayısı dağıtımı dışında bir etkinlik içermeyen sözde Malatya Tanıtım Günleri ile aynı tarihe denk geliyor gerekçesiyle engellemeye ve iptal ettirmeye çalıştığı iddia edildi.

Dünya Gümrük Örgütü, PICARD 13 Konferansı’na gümrük alanında faaliyet gösteren, üst düzey devlet görevlileri ve profesyonel gümrükleme şirketi yöneticilerinin yanı sıra, antropoloji, kriminoloji, ekonomi, coğrafya, tarih, uluslararası ilişkiler ve uluslararası ticaret, hukuk ve siyaset bilimi gibi akademik alanlardan araştırmacıların katılacağını açıklamıştı.

Dünya Gümrük Örgütü, Bülent Tüfenkci’nin talimatı ile gönderilen görüntülerle bir Malatya tanıtım filmi ve odağında dünya tarihinde ilk gümrükleme işlemlerinin yapıldığı Arslantepe Höyüğü’nün olduğu bir tanıtım broşürü de hazırlarken, dünya çapındaki bu organizasyona ilişkin olarak Malatya kent yöneticileri bugüne değin tek kelimelik bir açıklama ya da herhangi bir çalışma yapmadı.

Malatya kent yöneticileri için İstanbul ya da Ankara’da 1 haftalık tatil anlamına da gelen sözde Malatya Tanıtım Günleri ve Uluslararası Film Festivali İstanbul tanıtım toplantısı tarihleri ile çakıştığı için dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi’nin büyük çabalarla Malatya’da yapılmasını sağladığı PICARD 13 Konferansı’na 2 hafta kala, hiçbir çalışmanın, tanıtımın, bilgilendirmenin yapılmaması, Malatya yerel yöneticileri ve Malatya kent yöneticilerinin Malatya’ya büyük ihmal ve duyarsızlığı olarak değerlendiriliyor. Konferansın yapılmaması için bazı kent yöneticilerinin direncinin devam ettiği de ileri sürülüyor.

“Gümrüğün ve Dünya Ticaretinin Geleceğine İlişkin Tüm Sorular, Dünyanın En Eski Gümrük Uygulamalarının Yapıldığı Arslantepe’nin Bulunduğu Kentte; Malatya’da Cevap Buluyor” sloganı ile Dünya Gümrük Örgütü, Türkiye Ticaret Bakanlığı ve Güney Kore Gümrük Organizasyonu tarafından düzenlenen 13. PICARD Konferansı'nın 9-11 Ekim tarihleri arasında Anemon Otel’de yapılması planlanıyordu.

4. Sanayi Devrimi ve Sınır Aşan E- Ticaret Tartışılacak 

Bu seneki konferansın özellikle güvenli iş ortamının sağlanması, veri analizi, ticaretin kolaylaştırılması, sınır aşan e-ticaret, gümrüklerde bağlantılılık, gümrükler ve dördüncü sanayi devrimi konularına odaklanacak

YÖK Duyurdu

13. PICARD Konferansı’na ilişkin en detaylı bilgilendirmeyi Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) yaptı.

Yüksek Öğretim Kurulu’ndan konferansa ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Dünya Gümrük Örgütü (DGA) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İşbirliği ile 9-11 Ekim 2018 Tarihlerinde ülkemiz ev sahipliğinde Malatya’da düzenlenmesi planlanan 13. PİCARD Konferansı’nda (Partnership in customs/Academic Research and Development) sunulmak üzere akademik çalışmaların paylaşılması talep edilmektedir.

Söz konusu konferans’a gümrük alanında faaliyet gösteren profesyonel kişilerin yanı sıra, antropoloji, kriminoloji, ekonomi, coğrafya, tarih, uluslar arası ilişkiler ve uluslar arası ticaret, hukuk ve siyaset bilimi gibi akademik alanlardan araştırmacıların katılımı beklenmektedir.

Bu seneki konferans özellikle güvenli iş ortamının sağlanması, veri analizi, ticaretin kolaylaştırılması, sınır aşan e-ticaret, gümrüklerde bağlantılılık, gümrükler ve dördüncü sanayi devrimi konularına odaklanacak olup, bununla birlikte diğer gümrük konularında da makale sunulabilecektir.”konferansa akademik çalışma paylaşımı talep edilirken, “Ulusal gümrük idarelerinin en üst düzey temsilcilerince, küresel düzeyde uygulanacak politika ve uygulamalar belirlenerek önümüzdeki dönemki çalışmalarda mutabık kalındı.

E-ticaret, güvenlik girişimi, yasadışı nakit akışları ile mücadele, ticaretin kolaylaştırılması kapsamında yapılan çalışmalar ve kapasite artırımına yönelik programlar ile gümrük ve vergi makamları arasında işbirliği, performans ölçümü gibi konularda durum değerlendirmeleri yapılan toplantı vesilesiyle geleceğe dönük politikalar ile yönetime ilişkin hususlar onaylandı.

Önemli bir gelişme olarak, sınır ötesi e-ticarete ilişkin çerçeve standartları belirleyen tavsiye kararı Konsey tarafından kabul edildi.

Ayrıca, 21. Yüzyılda etkin gümrük rejimlerinin temeli olarak görülen Revize Kyoto Sözleşmesi’nin kapsamlı bir şekilde revizyonuna yönelik de bir çalışma grubu kuruldu.

DGÖ’ye müteakip üyelikleri değerlendirmek için kurulan çalışma grubuna yönelik prensip kararları alındı, İşleyiş Kuralları Belgesi kabul edildi.

9-11 Ekim 2018 tarihlerinde Ülkemizin ev sahipliğinde Malatya’da gerçekleşecek 13. PICARD Konferansına ilişkin broşür de dağıtılan toplantıda, video gösterilerek davet yenilendi."

malatyayorum.com- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Faik (5 yıl önce)
    VİZYON VE MİSYON BU TÜR ORGANİZASYONLARLA OLUR.Malatya Tanıtım günleri ile değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (5 yıl önce)
    Malatya tanıtım günlerine,malatyalılar dışında kaç kişi ziyaret ediyor.istanbul da yapılıyorsa burada ki malatyalılar ziyaret ediyor.onlarda zaten malatya yı bilen ve belli aralıklarla malatya ya giden insanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (5 yıl önce)
    O kent yöneticilerinin ufkunu özetleyen cümleyi zaten yazmışsınız :)) yıllardır kayısı dağıtmaktan başka işe yaramayan Malatya tanıtım günleri....
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    benim duyduğum kaçırılan ilk fırsat değil. battalgazi devlet hastanesi, köprülü kavşak, hafif raylı sistem, şehir hastanesi, kuzey çevre yolu... saydığım projelerin malatya'ya hakim olmak isteyen yerel yöneticiler ve milletvekilleri tarafından engellendiğini ak partiye yakın kişiler tarafından duymuştum. inşallah doğru değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (5 yıl önce)
    Böyle bir şey yaparlarsa malatya ya ihanettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (5 yıl önce)
    Bülent Başkan Malatyaya büyük hizmetler getirmiş memleket evladıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • önce sözünü geçirsin. kimse takmıyor
    0
    0
    Yanıtla