SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Fiyat Yetersiz'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, ziraat odası başkanları, arpa tarlasında basın açıklaması yaparak hububat fiyatlarının düşük olduğunu dile getirdi.

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Çolakoğlu köyünde, arpa tarlasında ilçe ziraat odası başkanları adına ortak basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş yaptı. Basın açıklamasında, bu yıl hububatta rekoltenin normal yıllardaki üretim seviyesine yakın gerçekleştiğini belirten Polatbaş, şunları söyledi: "Geçen iki yılda kuraklık, girdi maliyetlerinin yüksekliği nedenleriyle mağdur olan çiftçilerimiz, bu yıl ürettikleri hububattan alın teri emeklerinin karşılığını almayı beklemektedir."

2008/2009 ürünü buğday maliyetini 61 Kr/Kg olarak belirlediklerini anlatan Polatbaş, şöyle konuştu:

"Belirlediğimiz bu maliyet ve fiyatı daha önce TMO'ya bildirerek buna göre bir fiyat belirlenmesini talep ettik."

Açıklanan 50 Kr/kg buğday fiyatının maliyetin altında kaldığını anlatan Polatbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu fiyat alımı sırasında en düşük kalite buğdayın fiyatı kabul edilmeli ve kalite kriterleri yükseldikçe fiyat belli oranda yükselmelidir. Kısacası açıklanan fiyat taban fiyat olmalı tavan fiyat olmamalıdır. Açıklanan fiyat, piyasa fiyatının geçen yılın yüzde 26 gerisine düşmüştür. Çiftçinin mağduriyeti giderilmelidir."

Alımlarda ödemeler peşin yapılarak piyasanın düşmesine fırsat verilmemesi gerektiğini belirten Polatbaş, şunları söyledi:

"Açıklanan hububat müdahale alım politikası, çiftçilerimizin beklentilerini karşılamamıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız