SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Fotoğrafla Tuzak mı?

A- A+ PAYLAŞ

 

Tunceli'de iki polis memurunun şehit olduğu saldırının arkasından PKK'nın fotoğraflı tuzağı çıktı.

PKK'nın yayın organı Fırat News'te patlamadan bir gün önce aynı yolda örgütün kontrol yaptığına dair bir fotoğraf yayımlandı. Haber ve fotoğrafın ardından hareke geçen polis ekibi bölgeye kontrole çıktı. Aynı yerde gerçekleşen mayınlı saldırıda iki memur şehit oldu. Tunceli'nin Nazımiye ilçesine bağlı Derova köyü girişinde iki polisin şehit olduğu saldırı öncesi PKK'nın yayın organı Fırat News'te akıllarda soru işareti bırakan bir fotoğraf yayınlandı.

Sabah'ın haberine göre; Fırat News mayınlı saldırının gerçekleştirdiği yolda örgütün Tunceli'deki gücünü göstermek ve Türkiye'nin batısını tahrik ederek gelişmesi muhtemel demokratik sürece darbe vurmak için PKK militanlarının yol kontrolünü yaptığını bildiren bir haber yayınladı ve fotoğrafa yer verdi. Fotoğrafta yar alan her üç şahsın da yüzü seçilmiyor. Aracın plakası görünmüyor, teröristlerin saç traşları ve kıyafetleri gayet nizami ve kollarındaki örgüt pazubandı da yine özenle takılmış. Bu fotoğrafın sitede yayınlanmasından sonra asker ve polis Tunceli'de arama tarama ve yol kontrolü yapmaya mecbur kaldı. Edinilen bilgilere göre bu fotoğraf ve haberin yayınlanmasının ardından bir polis ekibi bölgeyi kontrole çıktı. Araç aynı yolda mayınlı tuzakla patlatıldı ve iki polis şehit edildi.

Tunceli’nin Nazımiye İlçesinde görevli polis memurları Hakan Yavuz ile Gökhan Büyükarslan, ilçeye 500 metre mesafede, resmi araçla devriye görevi yaparken, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olmuşlardı. Otopsi için Malatya’ya getirilen iki polis memurunun cenazesi, Malatya Emniyet Müdürlüğü önünde, İçişleri Bakanı Osman Güneş’in de katıldığı törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız