SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Fuar Gösterdi ki..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Temmuz ayı olağan toplantısı Meclis başkanı Sami Payza başkanlığında yapıldı ve meclis gündemdeki konuları görüştü.

Toplantıda, üyelere son çıkan Teşvik Yasası hakkında bilgiler verilmesinin yanısıra Şekerbank ile kredi protoklü imzalandı. Geçen ayın bütçe mizanı ve karar özetleri ayrı ayrı okunup oylandıktan sonra Oda'nın Temmuz ayı ile ilgili faaliyetleri hakkında Oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç bilgiler verdi.

Erkoç özetle; "Temmuz ayını yoğun bir çalışma temposu ile geçirdik. Fuarda, TOBB'unda katkısıyla 300 m2 yer alarak bölge illerine de tahsis ettik. Bu fuar gösterdiki karma fuarlardan kurtulup ihtisas fuarlarına dönüşmesi için konuyu Fuarcılık A.Ş.'ye izah etmemiz ve ortak çalışmamız gerekiyor.

Teşvikle birlikte ilimize ciddi firmalardan yoğun bir ilgi var. Organize Sanayi Bölgesi'nde mera sorunumuz vardı. O sorunu çözdük. 542 bin TL tutarında ot bedelini Maliye Bakanlığı'na ödedik. Buradaki işlemlerin en kısa sürede bitirilmesini bekliyoruz. Arsa talepleri nedeniyle 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne ek alan tahsisini hızlandıracağız.

2. OSB'nin kanalizasyon- su gibi altyapı sorunu çözdük. 15 Ağustos'tan itibaren doğalgazı kullanacağız. Teşviklerden azami derecede yararlanmamız için atıl halde hiç bir arsa kalmamasınan yönelik çalışmalarımız sürüyor." diye konuştu.

Başkanın konuşmasından sonra son çıkan teşvik yasası hakkında Serbest muhasebeci Şefik Şengün tarafından bilgiler verildi. Muhasebeci Şengün bilgiler verirken zaman zaman araya giren Meclis başkanı ve üyeler çıkan teşvikin özellikle mali boyutunun yüksekliği nedeniyle Malatyalı sanayicinin yararlanamayacağını belirttiler.

Meclis başkanı Sami Payza; "Yasadaki rakamlar çok yüksek. 500.000 Tl Malatyalı hangi sanayicide var?" değerlendirmesini yaptı.

Toplantı sırasında Şekerbank ile TSO arasında "Eko kredi" protokolü imzalandı. Eko kredi hakkında özet bilgiler veren Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Halit Haydar Yıldız "Anadolu bankacılığını misyon edinen bankamız, enerji tasarrufu yoluyla aile ve işletme bütçelerini korumayı hedefliyor. Eko kredi kampanyamızda enerji tasarrufuyla ilgili yapılacak bir yatırım ile farkında olmadan boşa harcanan emeği, kazancı ve aynı zamanda doğal kaynakları korumuyı amaçlıyoruz" dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde ise söz alan üyeler; "TSO binasının" akibeti hakkında bilgiler istedi. Oda başkanı Erkoç; " Çalışmalarımız sürüyor. Mimarlar Odası aracılığıyla açtığımız proje yarışmasına 8 adet proje geldi, bunu 1' e indirdik. Bu bina bizim için çok önemli. Binamızın temelini Eylül ayı sonu veya Ekim ortalarında atacağız" diye yanıtladı.

Diğer bir üye de "Çorba fuarı istemiyoruz. Fuarı biz sahiplenmeliyiz. Bunun için yönetimin girişimlerde bulunmasını istiyoruz" temennisinde bulundu.

Yapılan bu konuşmalardan sonra Temmuz ayı Meclis toplantısı sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız