SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Futbol Keyif Verdi, Umut Verdi..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, İnönü Stadı'nda Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Malatyaspor'un ilk 11'inde yeni transferler Senkerik, Michalek, Masek, Emrah ve Volkan yeralırken, karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.. Malatyaspor, karşılaşmanın her iki yarısında da "çok önemli" gol fırsatları buldu, ancak değerlendiremedi. Oynanan futbol, taraftarı mutlu etti, umutlandırdı, ancak sonuç üzdü. Bu arada, Orduzu Pınarbaşı'nda oynanan PAF takımlar maçı ise 2-2 sonuçlandı.

HAKEMLER: Serdar Tatlı, Selçuk Kaya, Şahan Yılmaz, Tolga Özkalfa.

MALATYASPOR: Fevzi Tuncay, Ömer Erdoğan, Zdenik Senkerik (Dk. 70 Sertan Eser), Tomas Michalek, Bilal Kısa, Toth Balazs, Emrah Eren, Mert Korkmaz, Volkan Bekiroğlu, Jiri Masek (Dk. 67 Mustafa Özkan), Hakan Söyler (Dk. 52 Evren).

YEDEKLER: Bora Körk, Evren Turhan, Mustafa Özkan, Sebastian Johansson, Jiri Homola, Sertan Eser, Serkan Bensol.

GALATASARAY: Faryd Mondragon, Stjepan Tomas, Orhan Ak, Necati Ateş, Hasan Şaş (Dk. 64 Sabri), Cihan Haspolatlı, Volkan Arslan, Sasa Iliç (Dk. 67 Hakan Şükür), Ferhat Öztorun, Aydın Yılmaz, Ümit Karan (Dk. 77 Hasan Kabze).

YEDEKLER: Aykut Erçetin, Marek Heinz, Hakan Şükür, Mehmet Güven, Uğur Uçar, Sabri Sarıoğlu, Hasan Kabze.

GOLLER: Dk. 27 Volkan, Dk. 54 Toth Balazs.

SARI KART: Toth Balazs.

İLK YARI..
Maça Galatasaray'ın vuruşuyla başlandı.

4. dakikada Hasan Şaş ceza alanı dışında önünde zıplayan topu sert bir vuruşla kaleye gönderdi, Fevzi havadan kaleye inen topu son anda tokatla kornere attı. Fevzi, bu pozisyonda sahanın azizliğine uğrayıp dengesini kaybeder gibi olduysa da gole izin vermedi.

9. dakikada Malatyaspor gole çok yaklaştı. Senkerik ceza yayı üzerinden kafayla topu savunmanın arkasına indirdi. Michalek geriden hamle yaptı, Mondragon ile karşı karşıya kalıp vurdu, top yerden auta çıktı.

11. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Aydın’ın soldan ortasına savunma dokunamadı. Uzak direkte Ümit Karan vuruşunu yaptı. Fevzi ayağıyla topu dışarı attı.

12. dakikada Galatasaray önemli bir fırsatı daha kullanamadı. Hasan Şaş taç çizgisi kenarında şık bir hareketle Volkan’dan sıyrıldı, ortasını yaptı, uzak direkte Necati dengesini kaybedince kötü bir kafa vuruşu yapıp topu dışarı attı.

16. dakikada Senkerik savunmayı zorladı, seken topu takip eden Michalek sol çaprazdan vurup topu yan ağlara bıraktı.

17. dakikada Bilal ceza yayı üzerinde önünü boşaltıp sert vurdu, top iyi yer tutan Mondragon’un kucağında kaldı.

24. dakikada Malatyaspor “mükemmel” bir atak geliştirdi. Michalek’in orta alandan getirdiği topu izleyen Senkerik şık bir topuk pasıyla Bilal’ı topla buluşturdu. Bu oyuncu ceza alanına girmeden köşeye güzel bir plase yaptı, aynı güzellikte uzanan Mondragon tokatla topu taca kadar gönderdi.

25. dakikada Malatyaspor “kaçırılması zor” bir gol kaçırdı. Bilal’ın sağdan ortasında Senkerik 4 metreden kafayı Mondragon’un üzerine vurdu.

26. dakikada Malatyaspor bir gol daha kaçırdı. Bilal’ın sağ kanattan ortasında ön direğe gelen Mert kafayla aşırdı, savunmadan sekti, sola açılan topa Michalek yetişti, uygun durumda kötü vurup topu üstten dışarı attı.

27. dakikada “atamayan” Malatyaspor golü kalesinde gördü. Gelişen Galatasaray atağında savunmadan seken top ceza alanı ön çizgisine kadar açıldı, Volkan oradan akılcı bir plaseyle kalabalığın arasından topu Fevzi’nin uzanamayacağı köşeye yolladı, yerden giden top direğe de çarpıp gol oldu.

32. dakikada Michalek’in getirdiği topa Masek ve Tomas birlikte hamle yaptılar, erken davranan Tomas rakibinden önce topa ayak koyup golü önledi.

34. dakikada Senkerik’in geliştirdiği atakta savunmadan açılan topa Masek çaprazdan vurdu, Mondragon elinden kaçırdı, top dışarı çıktı.

44. dakikada Galatasaray adına maçın dönebileceği bir pozisyon yaşandı. Hasan Şaş yaklaşık 25 metreden sert vurdu, top üst direkten geri geldi. Hasan 1 dakika sonra yine uzaktan denedi, ama bu kez kötü vurdu.

4. hakem bu yarıda oynanmamış süre olarak 1 dakikayı gösterdi. İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle son buldu.

İKİNCİ YARI..
54. dakikada Malatyaspor Macar oyuncu Toth Balazs ile hafızalardan silinmeyecek güzellikte bir gol buldu. Galatasaray yarı sahasının ortalarında topla buluşan Toth, Mondragon’un ileri çıktığını gördüğü anda, topun önünde zıplamasından da yararlanıp sağ ayağıyla mükemmel bir vuruş çıkardı, Kolombiyalı kaleci sağ tarafından ölü noktaya giden topu sadece seyredebildi.

55. dakikada Malatyaspor gole sevinirken az kalsın gol yiyordu. Malatyaspor oyuncuları kendi yarı sahasında, kapalı tribün önünde sevinirken Galatasaray hemen oyuna başladı. Topla ceza alanına giren Ümit Karan yakından vurdu, Fevzi golü önledi.

57. dakikada Malatyaspor bir fırsatı daha kullanamadı. Galatasaray çıkmak isterken Malatyaspor presle topu kaptı, Mert ortaya çıkardı, Michalek vuruşunu yaptı, Mondragon’u geçen topu Ümit Karan çizgiden çıkardı.

58. dakikada Evren’in korneri savunmadan sekti, Masek sağ tarafta istediği vuruşu yapamadı.

60. dakikada Masek’in indirdiği topa Senkerik bomboş durumda vuruşunu yaptı, ama top Mondragon’un üzerine gitti.

79. dakikada kornerden gelen topu Necati kafayla doldurdu, Mert altı pas ağzında ayakla müdahale edip golü önledi.

81. dakikada Michalek Bilal’dan aldığı topla ceza alanı dışından şutunu attı, top dışarı çıktı.

82. dakikada Malatya tribünleri gol diye ayağa kalktıysa da, “mutlu son” gerçekleşmedi. Mustafa Özkan ceza alanı dışından sert vurdu, Mondragon tokatladı, seken top kaleye yöneldi, ama son anda dışarı çıktı.

88. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Sabri’nin sağdan ortasına Hakan yakından kafayı vurup yandan dışarı attı.

Hakem maçın sonuna 3 dakika ekledi. Her iki takımın karşılıklı çabaları, bu sürede sonucu değiştirmedi ve karşılaşma 1-1 berabere bitti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız