SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Berat Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Bu gece Berat Kandili.. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Berat Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda, Berat Kandili'nin Müslümanların günahlarından arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olduğunu belirtti ve “Bu gece, aynı zamanda Kuran'ın ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağrifet mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir” dedi.

Bardakoğlu'nun mesajı şöyle:

“Yüce dinimiz İslam, bir taraftan insanın özünün bozulmasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve yüce yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinmiş, dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir.

Berat Kandili'nin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle dengeli hayatı kurmamızı dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilenmenin gerçekleşebilmesi için önce Cenabı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ondan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek ve istikamet sahibi olmak gerekir.”

MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Yüce Rabbimizin kullarına sonsuz rahmetiyle tecelli buyurarak af dileyenleri bağışlayıp, merhamet isteyenlere gönül hazinelerinden sınırsız rahmetler sunduğu, tüm mahsun gönüllere yardım ellerinin uzatıldığı Mübaret Berat Kandilinizi tebrik eder, Günahlardan arınılan bu mağfiret gecesinin Aziz Hemşehrilerime, Yüce Milletimize, Ülkemize ve Tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz eder, sağlık ve huzur dolu günler temenni ederim."dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın yayınladığı mesaj da şöyle:

"Ramazan Ayı’nın müjdecisi, mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Berat; Borçlardan, hastalıklardan, cezalardan ve günahlardan arınma, Allah katında da temize çıkma manasına gelmektedir.

Bu mübarek gece; Geçmişimizin muhasebesini yapmamız ve geleceğe yönelik planlarımızı tazelememiz için büyük bir fırsattır.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere bütün İslam aleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin insanlığın barışına, huzuruna, kardeşliğine ve mutluluğuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."

Kandil dolayısıyla, bu gece yatsı namazından önce bazı merkez camilerde mevlid okutulacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız