SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Berat Kandili

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:14:35
Bu Gece Berat Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Berat Kandili Şaban ayının 14. Gününe denk gelmektedir. Bu da 2015 yılı için 1 Haziran Pazartesi'ne denk geliyor. Ramazan ayı ise miladi takvime göre 18 Haziran’da başlıyor. Ramazan ayında ilk sahur 17 Haziran’da yapılacak ve 18 Haziran Perşembe günü oruç tutulacak. Böylelikle ilk teravih namazı da 17 Haziran’da kılınacak.

"Berat… borçtan, hastalıktan, suç ve cezadan beraet etme, kurtulma… günahlardan arınma, temize çıkma, ilâhî af ve rahmete nâil olma…

Berat gecesi de diğer gecelerimiz gibi her birimiz için birer, tefekkür, tezekkür ve yenilenme gecesidir.

Berat; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin, nefret ve intikam duygularını aşma günüdür. Yüce Yaradan’ın affına erebilmek için yaradılanı affetme günüdür.

Berat; bizlere her türlü şer, kötülük, zulüm, haksızlık ve adaletsizlikten beri olmayı, onlardan teberra ederek uzak kalmayı öğretir."

MESAJLAR..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ettiği, bizlere manevi bir nefes aldırarak kapılarını ardına kadar araladığı; dualarımıza icabet ettiği, günahlarımızı affettiği, yapılan ibadetleri kat kat fazla mükâfatlandırdığı, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları giderip, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır Berat Kandili.

Kandil geceleri; kalplerimizi birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularımızı artıran, anlam ve gönül dünyamıza ışık tutan müstesna gecelerdir.

Yeryüzünü nimetleriyle donatan Rabbimizin verdikleri karşısında Yaradan’a daha derin bir şükran imkanı bulacağımız bu özel gecede elde ettiklerimizin, hayatımızın bütün gün ve gecelerine ahlak olarak yansımasını dua ve niyazlarımızda istemeliyiz.

İnanıyorum ki bu kutsal gecede; tüm milletimizce vicdani bir muhasebe yapacak, Rabbimizin rızasını kazanma arzu ve iştiyakını içinde barındıracak, fitneye karşı kendimizi geri kılacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cenab-ı Hakk’ın affediciliği ve bağışlayıcılığını öğrettiği bu mübarek Berat Gecesi’nin tüm vatandaşlarımıza ve İslam alemine merhamet, kardeşlik, huzur ve birliktelik getirmesini gönülden niyaz ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

"Kandiller, manevi feyizleriyle gönülleri aydınlatan, zihinleri berraklaştıran ve insanın kendini sorgulamasını sağlayan önemli gecelerdir. Ramazan ayının müjdeleyicisi Beraat Kandili de Müslümanların günahlarından arındıkları önemli ve mübarek bir gecedir.

Bu gecenin; bizleri birlik, dirlik, kardeşlik, paylaşma, barış ve sevgi çemberinde buluşturmasını diliyorum.  Aynı zamanda, dünyanın her yerinde çatışmaların, savaşların yıkımların, acıların, haksızlıkların son bulduğu, hakkın ve adaletin tecelli bulduğu bir dünyaya vesile olmasını temenni ediyorum.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Beraat Kandili’ni tebrik eder, saygılar sunarım."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise, Cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayına adım adım yaklaşıldığının habercisi olan bir Berat Kandili'ni daha idrak etmenin manevi huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandili, bizlere Rabbimizin affediciliği ile affetmeyi, her türlü kötülük ve adaletsizlikten uzak kalmayı, insanlığa karşı duyarlı ve bağışlayıcı olmayı öğretmektedir. Berat, aynı zamanda kin, nefret ve intikam duygularını aşmak, Yüce Yaradan'ın affına nail olma günüdür. Böyle bir günde, birey olarak, kendimizi bugünün anlam ve önemi kapsamında değerlendirerek, insanlık için, ülkemiz ve milletimiz için, birlik ve beraberliğimizin daimi için, olmamız ve durmamız gereken yer için gerekli değerlendirmeyi yapmamız gerekmektedir. Yüce Rabbimizden beratımızı isteyeceğimiz bu gecenin, insanlığa, Türk ve İslam alimine, ülkemize ve milletimize birlik ve beraberlik, kardeşlik ve barış getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum" ifadelerine yer verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız