SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Berat Kandili

0
Güncellendi - 2017-05-11 10:58:44
Bu Gece Berat Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Berat Kandili bu gece idrak edilecek. Kandil dolayısıyla mesajlar yayınlandı.

Çakır'ın Mesajı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Berat Kandilinin manevi ikliminde, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğunu belirten, Başkan Çakır, mesajında şunları dile getirdi:"Tüm İslam âlemi olarak, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandili, affolunma ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından bizler için büyük bir fırsattır. Bütün mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Berat Kandili de insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi geliştirmemize vesile olan özel ve müstesna gecelerden biridir. Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeli, kini ve nefreti sevgiye; bencilliği fedakârlığa dönüştürerek bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Berat Kandili vesilesiyle, başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın barış ve huzura kavuşmasını diler, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Berat Kandilini kutlarım."

Gürkan'ın Mesajı

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gürkan yayınladığı mesajında, “Gönüllerin merhamet dolduğu, insanların sɑbırlı, sevgi ve saygının hakim olduğu Ramazan ayının habercisi olan Berat Kandili’ni idrak etmenin manevi iklimini yaşıyoruz. Ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak olan Mübarek Berat Kandili’ni idrak edeceğiz. Af ve şükür vesilesi olan kandiller, müminler için de manevi bir arınmanın yanında, hayat muhasebesi yapma fırsatı sunan gecelerdir. Berat Kandili de bu önemli gecelerden bir tanesidir. Bu gece, birey olarak her türlü olumsuzluklardan arınmak için yüce Mevla’mızdan beratımızı isteyelim. Sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım ve bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimizle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını hep birlikte idrak edelim. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Rabbimizden beratımızı isteyeceğimiz bu gecenin, insanlığa, Türk ve İslam âlimine, ülkemize ve milletimize birlik ve beraberlik, kardeşlik ve barış getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum" dedi.  (Bülten)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız