SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Berat Kandili..

A- A+ PAYLAŞ

Berat Kandili bu gece kutlanıyor. Malatya'daki Yeni, Sögütlü, Turgut Özal ve Sıtmapınarı camilerinde yatsı namazını müteakip mevlid okutuluyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, AKP Milletvekili Münir Erkal, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Müftü Bekir Gerek birer mesaj yayınladılar. Bardakoğlu, Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında terör ve savaşın son bulmasını isteyerek, 'birlik ve beraberlik' çağrısında bulundu.

BARDAKOĞLU'NUN MESAJI..
Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, 18 Eylül Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gecenin Berat Kandili olduğunu hatırlatarak, İslam aleminin bu geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Bardakoğlu, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, halk tarafından kandil olarak adlandırılan gecelerin, ışıklarıyla sadece karanlık geceleri değil aynı zamanda manevi feyziyle de kalpleri aydınlattığını belirterek, kandillerin aynı zamanda günümüzün yoğun ve stresli hayat akışı içinde kaybolup giden ve öze dönüşünü ihmal eden günümüz insanı için 'içe dönük bakış' ve 'öz denetim' fırsatı olduğunu kaydetti.

"Kelime olarak günahlardan arınıp Yüce Mevla'nın af ve mağfiretine erişmeyi ifade eden beratın gerçekleşmesini umduğumuz bu geceyi idrak eden her insan, bu gayeye erişmenin heyecanını yaşamalı" diyen Bardakoğlu, mesajına şöyle devam etti:

"İlahi rahmete fazlasıyla mazhar olan bu gecede yaratıcımıza, ailemize, çocuklarımıza, çevremize, milletimize ve tüm insanlığa karşı olan görev sorumluluklarımızı yeniden hatırlayalım. Birbirimizin kusur ve hatasını örtmeye ve telafi etmeye, güzellikleri öne çıkarıp paylaşmaya çalışalım. Ülkemizde huzur ve barış içinde asırlardır birlikte yaşamış insanlarımızı birbirine düşman etmek için gündeme getirilen dini, siyasi, kültürel ve etnik ayrılık ve farklılıkları değil, ortaklaşa sahip olduğumuz değerlerimizi yaşatalım ve güçlendirelim. Aramızdaki sevgi-saygı bağını, dayanışma-kaynaşma ruhunu pekiştirerek, kin ve düşmanlık duygularımızın bizi yönetmesine fırsat vermeyenler hem insani ve dini hasletlerimizi hem de toplum olarak birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi koruyalım."

Bardakoğlu, masum bir insanın kanını dökmenin Allah katında beratın önündeki en büyük engellerden biri olduğunu belirterek, "Öyleyse gelin kim adına ve ne maksatla yapılırsa yapılsın savaş, terör ve şiddetin sona ermesi, açlık, sefalet ve cehaletin yok olması, barış ve huzurun hakim olması için dua ve niyazda bulunalım" çağrısını yaptı. Bardakoğlu, her bir ferdin, özellikle de sorumlu ve yetkililerin bu uğurda elinden gelen gayreti göstereceğine inandığını belirtti.

ERKAL'IN MESAJI
AKP Milletvekili Münir Erkal, Berat Kandili mesajında şöyle dedi:

"Bugün manevi dünyamızı aydınlatan, özeleştiri yapma irademizi canlandıran, kul hakkı yememe ve hesap verme şuurumuza yeni bir boyut getiren gecelerden biri olan Berat Kandili'ni idrak etmekteyiz

Dileriz bu geceler ezeli ve ebedi değerlerimizi hatırlamaya, yaşama ve yaşatma konusunda bize yeni boyutlar kazandırsın. Ve bu potansiyelle insanlığa en iyiyi, en güzeli, en hayırlıyı sunma noktasında bize gayret ve heyecan versin.

Bu vesile ile değerli hemşehrilerimin berat kandilini tebrik ediyor, bu gecenin ülkemize, tüm insanlığa mutluluk, huzur ve hayırlar getirmesini diliyorum.."

AKIN'IN MESAJI..
Belediye Başkanı Akın, Kandil mesajında "Ramazan Ayı’nın müjdecisi, mübarek Berat Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz.

Kelime anlamı; hastalıklardan, suç ve cezadan kurtulmak anlamına gelen Berat, İslam inancına göre ise, günahlardan arınmak, temize çıkmak anlamına gelmektedir.

Bu vesileyle başta Malatyalı hemşehrilerim olmak üzere, bütün İslam Alemi’nin mübarek Berat Kandili’ni tebrik ediyor, insanlığa hayırlar getirmesini, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."dedi.

MÜFTÜNÜN MESAJI
Malatya Müftüsü Bekir Gerek de, "Berat; sözlükte kurtuluş, suç ve cezanın affı, arınması anlamlarına gelir. Berat dinimizde günahlardan arınma; Allah'ın rahmetine ve affına nail olma, Allah katında berat etme ve temize çıkma demektir. Bu itibarla berat gecesi; mü'minlerin günahlardan kurtulmasına ve arınmasına vesile olan bir gecedir..

..İslam aleminde berat gecesinin canlı tutulmasının sebebi, Hz. Peygamberin bu gece bir çok ashabın ve şühedanın mutfun bulunduğu kabristana giderek mu'minlere ve şehitlere dua etmesinden ve bu gecede çokça ibadet etmesindendir..

..Biz de bu berat gecesine önem vererek, Peygamberimizden öğrendiğimiz dualarla Allah'a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım. Akraba ve komşularımızdan fakir olanlara yardım edip, sıkıntılarını giderelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur'an okuyarak, bu gecenin feyzinden nasip almaya çalışalım. Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünlükleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve afatlardan muhafazası için dua edelim. camilere koşup, toplu ibadet etme zevkine erelim."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız