SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Mevlid Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Mevlid Kandili'nin Hazreti Muhammed'in sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanı olduğunu belirtti.

Bardakoğlu, "O'nu (Hazreti Muhammed) sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve siretinin bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlakının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılmasıdır" dedi.

Bardakoğlu, bugün kutlanacak Mevlid Kandili nedeniyle yayınladığı mesajda, "Milletin ve bütün İslam aleminin her yıl yeni bir heyecanla Allah'ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği ve peygamberler zincirinin son halkası olan Hazreti Muhammed'in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlama, ortaya koymuş olduğu eşsiz örnek ahlakını özümseme, O'na duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarma düşüncesiyle asırlardır O'nun dünyaya gelişinin Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır" dedi.

Hazreti Muhammed'i en iyi biçimde tanıtan Kuran'ın, onun hayatını "yaşanabilir en güzel model" olarak takdim ettiğini ve kendisinin örnek alınmasını istediğini vurgulayan Bardakoğlu, "O, "bizim içimizden bize gelmiş' (Tevbe, 9/128) ve "alemlere rahmet olarak' (Enbiya, 21/107) gönderilmiş bir elçidir. "İçimizden biri' olması, O'nun örnek olmasının imkanına işaret içindir. Ancak unutulmamalıdır ki, örnek almak için örnek alınacak şeyin doğru anlaşılması gerekir. Doğru bilgi olmadan anlamaktan söz edilemez" dedi. Bardakoğlu şunları kaydetti:

"Onu sevmek ve örnek almak, yalın bir taklit ve sünnetinin belirli şekillere hapsedilmesi değil, sünnetinin ve sbütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılması, güzel ahlâkının ve öğretilerinin davranışlarımızın mihveri ve rehberi yapılmasıdır. O Rahmet Peygamberi, "İman etmedikçe cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olamazsınız' buyurarak birbirimizi sevmeyi imanın bir gereği olarak ifade etmiş, sevgi ve imanı toplumsal barışın temel direği yapmıştır."

Bardakoğlu, Mevlid Kandili'nin, "Hazreti Peygamber'in sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanı" olduğunu ifade ederek, bu değerleri fark etmek ve onları bir davranış bilincine ve yaşanan bir hayat haline getirebilmenin, dindarlığın temel hedefi olması gerektiğini belirtti.

DİĞER MESAJLAR..
AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, yayınladığı kandil mesajında "Alemlere Rahmet olarak gönderilen Yüce Resulümüzün(S.A.V.) dünyaya teşrif ettikleri,cehalet ve karanlığın yerini nurlu ışıkların, kin, husumet ve vahşetin yerini, sevgi ve hoşgörünün aldığı Mübarek Mevlit Kandilinizi tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk' tan niyaz ediyorum.

Müminlerin bu en büyük bayramında binlerce sallat ve selam; doğuşu ile kandiller gibi gönül dünyamızı aydınlatan, Nebiler Nebisi, Resuller Resulü Sevgili Peygamberimizin üzerine olsun"dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Millet olarak İslam Dini’nde kutsal sayılan Mevlid Kandili ile çok müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Akın, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’in doğumunun, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olay olduğunu söyledi.

Başkan Akın, Mevlid Kandili Mesajında şunlara değindi:

"Peygamberimizin ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve örnek almak bizim en başta gelen görevlerimizdendir. Asıl o zaman O'nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz.

İslam ülkelerinin ve tüm dünyanın derin acılar yaşadığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyacımız var.

Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.

Malatyalı hemşerilerim başta olmak üzere, tüm milletimizin ve İslam aleminin Mevlid Kandili'ni en içten dileklerimle tebrik eder, ülkemize ve tüm insanlığa sağlık ve esenlikler getirmesi temennisiyle, saygılar sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız