SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Mevlid Kandili

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:15:29
Bu Gece Mevlid Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Pazar'ı Pazartesi'ne bağlayan gece (bu gece) kutlanacak olan Mevlid Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, "İnsanların insanlığını unuttuğu böyle bir zamanda, soyu Hz İbrahim’e dayanan, hem anne hem de baba tarafından asil ve şerefli bir aileye mensup sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) M.571 yılı Nisan ayının 20’sine rastlayan Rebiu’l-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi tan yeri ağarırken Mekke-i Mükerreme’ de dünyaya geldi."dedi.

MÜFTÜNÜN MESAJI

Malatya Müftüsü Gül'ün mesajı şöyle:

"12 Ocak 2014 Pazar gününü Pazartesine bağlayan gece Hicrî takvim itibariyle İnsanlığın iftihar tablosu, Peygamber Efendimizin kutlu doğumunun sene-i devriyesini idrak etmiş olacağız.

O’nun doğumu, insanlık tarihinin en önemli olaylarından biridir. O, doğmadan önce Allah inancı unutulmuş, hak ve adalet ortadan kalkmış cehalet, zulüm ve haksızlık geçer akçe olmuş, dünya yaşanmaz bir hal almıştı.

Güçlü olanlar zayıfları eziyor, kadınlar bir eşya muamelesi görüyordu. Gönüllerden şefkat ve merhamet duyguları silinmiş, kız çocukları acımasızca diri diri toprağa gömülüyor, bu acımasız gidişe “dur” diyen olmuyordu.

Dünyanın diğer yerlerinde de durum bundan faklı değildi. İman şairi, vatan şairi, İstiklâl Marşı şairi M. Âkif ERSOY o zamanki durumu anlatırken şöyle diyordu:

“Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta;         

Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi.”

İnsanlık âlemini düşmüş olduğu bu korkunç bataklıktan kurtaracak, onlara dünya saadetini tattıracak, ahirette ebedî mutluluğun aydınlık yolunu gösterecek bir kurtarıcıya şiddetle ihtiyaç vardı. İnsanlık böyle birini hasretle bekliyordu…Öyle biri gelmeliydi ki, îmânî, ahlakî ve irfânî konularda insanlığa örnek olmalıydı. Ondan sonra insanlık başka bir kurtarıcıya ihtiyaç duymamalıydı.

İnsanların insanlığını unuttuğu böyle bir zamanda, soyu Hz İbrahim’e dayanan, hem anne hem de baba tarafından asil ve şerefli bir aileye mensup sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) M.571 yılı Nisan ayının 20’sine rastlayan Rebiu’l-evvel ayının 12. Pazartesi gecesi tan yeri ağarırken Mekke-i Mükerreme’ de dünyaya geldi. Süleymen çelebinin ifadesiyle;

“Doğdu ol saatte ol Sultân-ı Dîn,

Nura gark oldu semâvât u zemin.”

Cenab-ı Hak, Kur’an-ı Kerimde Hz.Muhammed  (sav)’in, inananlar için mükemmel bir örnek olduğuna şöyle vurgu yapıyor:

“Andolsun, Allah’ın Rasûlünde sizin için, Allah’a ve Ahiret gününe  kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnek vardır. ”  (Ahzab, 21)

Sevgili peygamberimiz hiç şüphe yok ki, “ben insanım” diyen herkes için, her konuda kusursuz bir örnek, mükemmel bir ölçüdür. Onun hayatı, Kur’an-ı Kerim’ in adeta yaşanmış bir tefsiridir.

Sevgili peygamberimiz, ince ruhlu, nazik, içi-dışı bir, özü-sözüne, sözü özüne uygun, yumuşak huylu, affedici, istişareye önem veren, karar verdiğinde Allah’a güvenip dayanan, mütevekkil  bir insandı. Onun gönlü  insan sevgisiyle doluydu. Hoşgörü, şefkat ve merhamet sahibiydi. Kendisine on yıl boyunca  hizmet eden Hz. Enes’i bir defa bile azarlamamıştı. Son derece affedici, bağışlayıcı bir kimliğe kişiliğe sahipti. O’nun gönül dünyasında intikam kelimesinin yeri yoktu.

Düşmanları tarafından takdir edilecek kadar dürüstü. “Muhammed el-Emin” idi. Son derece âdil, sözünün eri, insan haklarının yılmaz savunucusu idi. Yetimleri korur, kimsesizlerin kimsesi olurdu. Sahip olduğu ahlâkî değerlerle Yüce Rabbimiz’ in: “Sen elbette yüce bir ahlak üzeresin” övgüsüne mazhar olmuştu.

Görülüyor ki, Sevgili Peygamberimiz imanı, ibadeti, adaleti, ahlakı, ahde vefası, kısaca bütün  yönleriyle incelenmesi, öğrenilmesi ve örnek alınması gereken emsalsiz bir şahsiyettir.

Arif Nihat Asya’nın ifadesiyle bu gün O’na öyle muhtacız ki:

“Gel, ey Muhammed, bahardır…

Dudakler ardında saklı

Âminlerimiz vardır…

Hacdan döner gibi gel;

Mi’râc’dan iner gibi gel;

Bekliyoruz yıllardır!”

Ne mutlu Allah’a gerçek manada kul, İnsanlığın iftihar tablosu Hz. Muhammed’e tâbi olanlara!

Bu vesile ile bütün Malatyalı kardeşlerimizin, aziz milletimizin Mevlit Kandilini kutlar, bu kutlu doğumun milletimizin birlik ve bütünlüğüne, ülkemizin dirlik ve düzenine, huzur ve saadetine, insanlığın ilelebet barış içinde yaşamasına ve özellikle, İslâm âlemi ve tüm insanlık âleminin O’nu yeniden okumasına vesîle olmasını Yüce Rabbimizden temennî ve niyaz ediyorum."

MİLLETVEKİLİ ÖZ'ÜN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün kandil mesajı şöyle:

"Âlemlerin Efendisi, sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’nın dünyayı şereflendirişinin yıldönümündeyiz. Peygamber Efendimizin doğum günü, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç, Müslümanlar için bayram günüdür.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle “İçlerinden, kendilerine Allahın ayetlerini okuyan, kendilerini temizleyen, kendilerine kitap ve hikmeti öğreten bir peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur (Al-i İmran 164). Efendimizin ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. Bir Müslüman için dünyaya gelmiş veya gelecek insanların içinde, Peygamberimizden daha sevgili hiç kimse yoktur ve olmayacaktır.

Toplumsal barış ve kardeşliği hedefleyen, tüm insanlığın bir arada huzur içerisinde yasabileceği bir dünya için örnek olan Peygamber Efendimizi sevmek ve onu örnek almak; yaptığı çağrıyı hayatımıza yansıtmak; davranışlarımızı onun ahlakına ve tavsiyelerine göre şekillendirmek Müslümanlar olarak hepimizin ortak gayesi olmalıdır.

Bu düşüncelerle Efendimizin dünyayı şereflendirişinin yıldönümünün insanlığın barış ve kardeşliğine vesile olmasını, kin ve husumetleri yok etmesini, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesini temenni ediyor, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum."

MİLLETVEKİLİ AKIN'IN MESAJI..

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın, kandil dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

"Bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.)  dünyaya teşrif edişlerinin 1443. yıldönümü.

İnsanlık tarihi boyunca Yüce Allah ilahi mesajlarını insanlara iletmek üzere peygamberler göndermiştir. Gönderilen peygamberler silsilesinin son temsilcisi, barış, hoşgörü ve kardeşlik dini İslam’ın müjdeleyicisi Peygamberimiz bu gece dünyaya gelmiştir. Dünyaya teşrifleriyle birlikte hoşgörüsü, adaleti, ahlakı ve öğütleri ile tüm insanlığı aydınlatmıştır. Peygamber Efendimiz hayatıyla tüm insanlığa örnek olmuştur. Eşitlik, adalet ve kardeşlik kavramları O'nunla birlikte anlamını bulmuştur.

Bu bakımdan, mevlit kandili Peygamberimizin verdiği mesajları anlamak, yeniden hatırlamak ve layıkıyla yerine getirip tüm insanlığı aydınlatan ışığından faydalanmak için bir fırsattır. Biz de bu güzel gecede onun hayatından kendi hayatımıza yansıtacağımız güzellikleri bulmalı ve hatırlamalıyız.

Bu düşüncelerle, hemşerilerimin, milletimin ve tüm İslam aleminin Mevlit Kandili’ni tebrik eder, Peygamberimizi daha yakından tanımamızı ve anlamamızı sağlamasını, birlik ve beraberliğimize vesile olmasını temenni ederim."

BELEDİYE BAŞKANI ÇAKIR'IN MESAJI..

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, şu mesajı yayınladı:

"Bu gece Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’ın doğumunun yıldönümü. 1442  (doğrusu 1443) yıl önce bugün Efendimiz dünyaya teşrif etmişlerdir. Bu vesileyle Mevlit Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve anlamak için bir fırsattır.

Kur'an ve bütün güzel ahlaki erdemleri şahsında toplayan Peygamber Efendimiz, tüm insanlığa bir kurtuluş ve diriliş çağrısı yapmıştır. O’nun tüm mesajları ve yaşamı, insanlığın huzuru, mutluluğu, barışı, kardeşliği, sevgiyi ve güveni yaygınlaştırmaya yöneliktir.  

Bu vesileyle, bütün İslam aleminin ve Malatyalı hemşerilerimin Mevlit Kandili’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tıpkı peygamber efendimizin dünyaya ilk gelişi gibi hayırlar getirmesini; geleceğimizi aydınlatmasını diliyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız