SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Mevlid Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlid Kandili bu gece kutlanıyor. Müftü Bekir Gerek, 6 camide yatsı namazından sonra mevlid okutulacağını bildirdi.

MEVLİD KANDİLİ..
Kandil dolayısıyla Müftü Gerek, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"30 Mart Cuma gününü 31 Mart Cumartesi gününe bağlayan gece Mevlit Kandilidir. Yani sevgili peygamberimizin doğum yıldönümüdür. Rahman olan Allah varlık alemini rahmet üzere inşa etmiş ve rahmeti her şeyi kuşatmıştır. O'nun rahmetinin acık tecellilerinden biri de insanları dünya hayatında yalnız ve çaresiz bırakmayarak onlara kurtuluş ve kalıcı mutluluğun yolunu gösteren vahyi, hidayet rehberleri olarak peygamberleri göndermesidir..

..Allah Resulu, dinin ne olduğunu soranlara onun güzel ahlak olduğunu söylemiş ve O'nun hayatı güzel ahlakın canlı bir örneği olmuştur. Bu Mevlit Kandili gecesinde Hz. Peygamberi daha iyi tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda bir tazelenme zamanıdır. Mevlüt kandili, onun çok sevdiği çocuklara onu tanıtma, sevdirme ve çocukları onunla buluşturma zamanıdır.. Mevlit Kandili, sahih dini bilginin ışığında manevi hayatımızı zengileştirmenin, barış ve esenlik içinde güvenle yaşamanın, uzaklıklarımızı yakın etmenin ve kardeşlik köprüsünde birarada yürümenin zamanıdır.

Mevlit Kandilinde Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerini kutlarken onun örnek şahsiyetini ve güzel ahlakını tanımaya, getirdiği evrensel çağrıyı anlamaya ve bütün bunların özünde barındırdığı ruhu çağımıza taşımaya olan ihtiyacımızı bir kez daha farkediyoruz.

İnsanlar arasında kin ve nefretin, farklılıklar arasında çatışmanın alevlendirildiği, ötekinin kutsalına ve bir diğer inanca saygının esasında insana saygı anlayışının iyice zayıfladığı çağımızda, alemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimizi anlamaya ve anlatmaya, O'nun sevgisi etrafında birleşmeye daha fazla ihtiyaç duyuyoruz ve duymaktayız..

İşte bütün bu güzellikleri anlama ve yaşama azmimizi ortaya koyma ve ona olan sevgi ve bağlılığımızı ifade etmek üzere bu geceyi namaz kılarak, mealiyle birlikte Kur'an, peygamberimizin örnek hayatını okuyarak, ona Salat ve selam getirerek, fakur ve fukaraya yardım ederek, aramızdaki sevgiyi ve birliği güçlendirecek bu geceyi hakkıyla ihya etmeye çalışmalıyız."

Müftü Gerek, bu gece yatsı namazından sonra Söğütlü, Yeni, Turgut Özal, Hamidiye, Niyazi Mısri ve Orduzu Kireçocağı Camilerinde yatsı namazından önce vaaz verileceğini, namazdan sonra da mevlid okutulacağını bildirdi.

Müftü, bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nın tüm Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da 16-22 Nisan tarihleri arasında kutlanacağını, buna ilişkin programın da daha sonra duyurulacağını sözlerine ekledi.

MESAJLAR..
Milletvekili Fuat Ölmeztoprak mesajında özetle şöyle dedi:

"..Bütün insanlık âlemine bir hidayet tarihi açan ve âlemlere halis ilâhî rahmet olan böyle yüksek şanlı bir Peygamber'in ümmeti olmakla şereflenmiş bulunan biz müminlere ne mutlu diyor, Bu vesileyle tüm İslam Aleminin mübarek Mevlid Kandili'ni ve Kutlu Doğum Haftasını tebrik ediyor, Aziz Hemşehrilerime Cenab-ı Hakk’ tan, sağlık, huzur ve mutluluk temennilerimle, selam ve saygılarımı arz ediyorum."

Milletvekili Münir Erkal, ise mesajında özetle, "..Talebimiz, Yüce Peygamber Efendimizin getirdiği evrensel değerlerden insanlığın azami istifade edebilmesidir. Medeniyetin kazanımlarının insanlığın aleyhine değil; lehine kullanılmasıdır.

Bu temennilerde Kutlu Doğum'un Malatya'mıza, ülkemize, İslam alemine ve dünyamıza güzellikler getirmesini, insanlığa huzur ve mutluluk taşımasını niyaz ediyor; Malatya'lı hemşehrilerimin Mevlid Kandillerini tebrik ediyorum."dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın mesajı şöyle:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen, hak ve adalet sembolü sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümü olan mübarek Mevlid Kandili’nin idraki içerisindeyiz.

Duygularında sevgi, şefkat, merhamet ve hoşgörüyü, ilişkilerinde hakkı, doğruyu güzeli ve vefayı, ibadetlerinde samimiyeti öne çıkaran Peygamberimiz Hz. Muhammed, sözleri ve bütün varlıklara karşı gösterdiği davranışları ile insanlık âlemine örnek şahsiyet olmakta, ışık tutmaktadır. O’nun aracılığı ile insanlığa gönderilen İslam dini adalet, paylaşım, barış ve kardeşlik gibi evrensel insani değerleri gündemimize taşımış ve insanlığa ümit ve ışık kaynağı olmuştur.

Savaşların sürdüğü, doğal afetlerin arttığı, sosyal dengelerin bozulduğu günümüzde, Peygamberimizi anlamak ve onun gösterdiği yoldan sapmadan yürümek, başta biz Müslümanlar olmak üzere, dünyamız ve insanlık için en etkin reçete olacaktır.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam Âlemi’nin Mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eder, hayırlara vesile olmasını niyaz ederim.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız