SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Miraç Kandili

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:02:20
Bu Gece Miraç Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Miraç Kandili bu gece kutlanıyor. Malatya Müftüsü Ümit Çimen, yayınladığı mesajda "Aziz Milletimize, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum."dedi.

PAZAR'I PAZARTESİ'NE BAĞLAYAN GECE..

25 Mayıs Pazar'ı 26 Mayıs Pazartesi'ne bağlayan gece kutlanacak olan Miraç Kandili dolayısıyla Malatya Müftüsü Ümit Çimen, şu mesajı yayınladı:

"Üç Aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dini hayatımızda önemli bir yeri olan İsra ve Mirac Kandiline ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. İsra ve Mirac Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in kutlu yolculuğunun ve Rabbi ile buluşmasının adıdır. Zira Kur’an-ı Kerim’ de Yüce Allah İsra Suresinin ilk ayetinde; “Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz O, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.” buyurmaktadır.

Mirac, müşriklerin psikolojik baskılarının arttığı ve Efendimiz’in peygamberlik görevinin sıkıntılı ve kederli bir döneminde meydana gelmesi Hz. Peygamberin sabır, tahammül ve Allah’ a tevekkülünün neticesinde Yüce Allah’ ın kulu ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v.)’ den hüzün ve kederini alması ve huzuruna kabulü ile adeta ilahi bir mükâfat olarak anlaşılabilir. Sevgili Peygamberimiz’in bu kutlu yolculuğu mahiyetinden çok neticesi dini hayatımıza şekil ve yön vermelidir. Ayet-i Celile’de Sevgili Peygamberimizden bahsedilirken onun kulluğu öne çıkarılmıştır. Beytullah’ın içinde bulunduğu Mescid-i Haram’ın zikredilmesiyle birlikte Müslümanlar için önemli olan Mescid-i Aksa ve Kudüs de hatırlatılmıştır.

İsra ve Mirac, yükselme ve yücelme yollarının tek sahibinin Allah olduğunun bilincine varmaktır. Yükselmenin ve yücelmenin ancak Kur’an ve Hz. Peygamber’in rehberliğinde olacağının farkına varmaktır. Allah’ ın ölçülerini hayata taşımakla ve O’nunla irtibat ve iletişim içinde olmakla mümkün olabileceğini, bütün bunlar için en önemli adresin Namaz olduğunu bilmektir. Mirac’dan Sevgili Peygamberimiz’ in bize getirdiği armağanlar iyi anlaşılmalı ve üzerinde düşünülmelidir. Bu armağanlar; Beş vakit Namaz, Bakara Suresinin son ayetleri ile Allah’ a hiçbir şeyi ortak koşmadan O’na varan kulların günahlarının bağışlanabileceği müjdesidir. Mirac, Sevgili Peygamberimiz’ in şahsında Mü’minlerin önüne açılmış bir yükseliş ufkudur. Peygamberimiz’ in Mirac’dan bize getirdiği hediyeler ışığında hayatımızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Kulluğumuzun içini doldurma gayreti içerisinde olmalıyız. Peygamberimiz’ in ifadesiyle bizim için Mirac olan, Rabbimizle buluşma O’nun huzuruna çıkma anlamı taşıyan Namaz konusunda daha dikkatli ve hassas olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Malatya’lı Hemşehrilerimizin kandillerini tebrik ediyor, Aziz Milletimize, bu güzel ülkemize, bütün insanlığa huzur, barış, kardeşlik, birlik ve dirlik getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum."

DİĞER MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı şöyle:

"Peygamberimizin semaya davet edildiği Miraç, İlahi vuslatın gerçekleştiği, İnsanlığa sayısız hediyelerin ve kurtuluş müjdesinin verildiği,  hikmetlerle dolu bir gecedir. 

Böylesi müstesna geceler, manevi duyguların yoğunlukla yaşandığı; birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği, toplumsal dayanışma ve yardımlaşmanın arttığı zaman dilimleridir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Hemşehrilerimin, Ülkemizin ve İslam aleminin Miraç kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve hayra vesile olmasını diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık mesajında şunları söyledi:

"Mübarek üç aylar içinde bulunduğumuz bugünlerde, Peygamber Efendimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesine kavuşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Millet olarak Soma’da yaşanan elim faciadan dolayı şu günlerde zor bir imtihandan geçmekteyiz.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren Mübarek Kandil gecelerinin, milletimizin manevi değerlerine güç kazandırdığına, acılarımızı paylaşarak azalttığına, komşuluk ve akrabalık ilişkilerinin arttığına inanmaktayım.

Bu itibarla Miraç gecesinin;  Başta Soma’da hayatını kaybeden şehitlerimizin yakınları olmak üzere, bütün insanlığın selameti için, iyiliği, sabretmeyi, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmeye vesile olmasını diliyor, İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandilini tebrik ediyorum."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise şu mesajı yayınladı:

"3 ayların içerisinde barındırdığı mübarek günlerden biri olan Miraç Kandili’ni kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yüce Allah (c.c) tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz'in, Cenab-ı Hakk’ın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen ve varlığın özüne ve anlamına yolculuğu ifade eden İsra ve Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Miracın, manevi yükselişimiz olduğunu, onun da gönül ve ruh temizliğinden geçtiğini unutmayalım. Bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, yüce dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret gösterelim.

Feyiz ve bereketin coştuğu mübarek gecelerimizden biri olan Miraç Kandili’mizin, Soma'daki maden faciası ile Bosna Hersek'teki sel felaketi acısının azalmasına vesile olmasını temenni ederken,sevgi ve birlik hislerimizi kuvvetlendirmesini diliyor, tüm İslam Aleminin Miraç Kandili’ni kutluyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesajında şöyle dedi:

“Tüm İslam alemi için ilahi rahmet ve lütuflarla dolu Miraç mucizesi, öncelikle gönül ve ruh temizliği ile ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğini hatırlatmaktadır. 

Bu vesile ile manevi iklim olan Miraç Kandili’ni fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları bertaraf etmeli, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, yüce dinimizin bizden istediği sevgi ve gönül huzuru ortamının daim olmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin daima canlı tutulmasına gayret göstermeliyiz

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, milletimizin ve tüm İslam Alemi’nin Miraç Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu gecenin tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan diliyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın mesajı şöyle:

"Kandil günleri, yardımlaşma ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, insanlarımızın hoşgörü anlayışının egemen olduğu özel günlerden biridir. Toplum olarak hoşgörü ve insan sevgisi duygularının en güzel bir şekilde yaşanması düşüncesiyle Miraç Kandilinizi tebrik eder, tüm Malatya'lı hemşerilerime, ulusumuza ve tüm İslam âlemine hayırlara vesile olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da şu mesajı yayınladı:

"Kandil geceleri, milletimizin büyük önem verdiği, saygı duyduğu, ibadetle geçirdiği, hayır hasenâtın arttığı, duayla geçirilen, maneviyatın yükseldiği, anlamlı gecelerdir. Bunlardan biri olan Miraç Kandili, Hicrî Recep ayının 27. gecesi olarak kabul edilir. Allah'ın bir kez daha idrakini nasip ettiği bu mübarek gecenin; yapılacak ibadetler, hayırlar, infaklar ve dualarla İslâm âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyor, milletimizin miraç Kandili'ni kutluyorum. "

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci'nin yayınladığı mesaj şöyle:

"‘Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, barış ve kardeşlik içinde yaşamanın ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın üstün değerler olduğunun bilinciyle hareket edelim. Bütün insanlığın selameti için, iyiliği, barışı, dostluğu, kardeşliği, paylaşmayı ve merhameti yüceltmek için çalışalım. Feyz ve bereketin coştuğu bu güzel gecede sevgi ve birlik hislerimizin güçleneceğine inanıyorum.

Yine dua ve niyazlarımızda hem Soma'da hayatını kaybeden kardeşlerimizi hem de onların geride bıraktığı gözü yaşlı yakınlarını da unutmayalım. Dost ve kardeş ülke Bosna'da yaşanan sel felaketinde mağdur olan kardeşlerimizi de yine dualarımızdan eksik etmeyelim.Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, muhabbeti, kardeşliğimizi, birliğimizi güçlendirmesini temenni ediyorum’’

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız