SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Miraç Kandili

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:30
Bu Gece Miraç Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, bu gece kutlanacak olan Miraç Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada “Kandil geceleri, kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkanı vermektedir” dedi. 

Bu gibi gecelerin iyi değerlendirilmesini öneren İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül şunları söyledi:

“5 Haziran 2013 Çarşamba gününü Perşembe'ye bağlayan gece Miraç Kandilini idrak etmiş olacağız. İsra ve Miraç Mucizesi, Yüce Allah’ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav)’e yaptırılan mukaddes bir yolculuğu, manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir. İnsan idraki aciz bırakan bu kutsal yolculuk iki aşamadan meydana gelmektedir. İsra suresinin ilk ayetinde bu yolculuğun birinci aşaması şöyle anlatılmaktadır:

“Kendisine ayetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu (Muhammed’i) bir gece Mescid-i Haram’dan çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı yücedir. Hiç şüphesiz o, hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.”

Mi’raç Mucizesi, bir taraftan Yüce Yaratıcı’ nın kudretinin bir tezahürü, diğer taraftan Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’ in nail olduğu ilahi bir lütuftur.

Hz.Peygamber (sav)’ in bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevi olarak kalkınmanın, öncelikle ve özellikle gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah’a bağlılık, çalışmak ve boyun eğmekten geçer.

Miraç Makamından Sevgili Peygamberimiz önemli üç hediye ile dönmüştür. Allah’ın bir emaneti ve İslam’ın şartlarından biri olan “beş vakit namaz” bu gece farz kılınmıştır. Bakara suresinin son iki ayet-i kerimesi bu gece nazil olmuştur. Allah’a ortak koşmayanların bağışlanacağı müjdesi bu gece verilmiştir” ifadelerini kullandı.

“Peygamber Efendimiz (sav)’in ifadesiyle “Namaz Müminin Miracı” kılınmıştır. Namazlarımızı Allah’ın emrettiği, Hz. Peygamber’ in (sav) tarif ettiği, talim ettiği şekilde, bilinçli ve şuurlu bir biçimde kılındığımızda nice ahlaki faziletlerle bezeneceğimizi ve nice manevi mertebelere yükseleceğimizi, günah kirlerinden temizleneceğimizi, her türlü kötülükten uzak duracağımızı gösteren bir “Mirac” olacaktır” diyen Gül, açıklamasını özetle şöyle tamamladı:

“Her an Allah’ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde olan insanın, hayatının farklı bir anlamı vardır. Hayatının farkına varan insan ise, kin tutmanın, bencilliğin, kıskançlığın, hased ve fesadın, çıkar peşinde koşmanın, düşmanlık beslemenin, insan haklarına saygısızlığın manevi olarak kalkınmamıza, yükselmemize ve yücelmemize en büyük engel olduğunun farkına varacaktır.

İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkanı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için O’na dua etmeliyiz.”

MESAJLAR..

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün Miraç Kandili mesajı şöyle:

"Recep ayının 27.gecesi olan Miraç Kandili’ni idrak edeceğiz. Manevi iklimin en güzel şekilde yaşandığı ve rahmâni esintilerin bizleri sarmış olduğu böyle kıymetli bir zamana ulaşmış olmanın sevinci içerisindeyiz.  

Bizler miracı, zaman ve mekandan münezzeh olan Yüce Allah’ın Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’i kendi katındaki bir takım ilahi hikmet ve lütuflara mazhar kılmak için çıkartmış olduğuna inanıyoruz. Asırlar öncesinde vuku bulan miraç hadisesinin bugünümüze dokunuşu ise bizlerin kalbî alemimize dönük gerçekleştireceğimiz kendi manevî yükselişimiz ile olacaktır.  

Bugün bizler Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)’in getirmiş olduğu ulvî değerleri anlamaya ve yaşamaya her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu bakımdan miraç kandilinin sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, fedakarlık, doğruluk, hakkaniyet gibi bizi biz yapan değerlerimizi bir kere daha hatırlama ve bu değerlerle kuşanma hususunda bizler için bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Fitnenin kol gezdiği bu zamanda yapılacak en iyi şeylerden birisi de genç yaşlı kadın erkek ve çocuklarla beraber camileri doldurup dua etmektir. 

Öte yandan bu gecemizin, insanlığın ortak huzurunu tehdit eden her türlü şiddet, iç savaş, kargaşa, terör gibi fitne unsurlarından uzak; barış, huzur ve sükûnetin aramızda kol gezeceği bir dünyada yaşamamıza vesile olacağına inanıyorum. 

Tüm İslam aleminin ve aziz milletimizin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını Yüce Rabbim’den niyaz ederim."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da şu mesajı yayınladı:

"Şu günlerde ülke olarak zor bir imtihandan geçmekteyiz. Anadolu’da hep birlikte yaşayan atalarımızın bizlere bıraktığı en büyük miras kardeşliktir. Sağduyu ve sükûnet içinde dinimizin bize salık verdiği yüce duyguları unutmayarak bu gibi imtihanların üstesinden gelebilir, dostluğun ve kardeşliğin ilelebet devam etmesi ve atalarımızdan miras aldığımız bu kardeşliğin gelecek nesillere taşınmasını sağlayabiliriz. Paylaşımın, hoşgörünün, doğruluk ve dürüstlüğün, hak ve hukuka riayetin ulaşılması gereken en kıymetli değerler olduğunu kalbimizde hissederek bu kutsal gün ve geceleri yaşamalıyız. İnanıyorum ki hepimiz bu bilinç ile üstümüze düşen sorumlulukları yerine getirdiğimizde daha müreffeh bir gelecek bizleri bekliyor olacak. Ve unutmayalım ki hepimizin ortak hedefi ülkemizi daha ileri seviyelere taşımaktır. Bende bu duygularla Miraç Kandilinin Türkiye, tüm İslam âlemi ve insanlık için huzur ve barış getirmesini temenni ederim."

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in mesajı şöyle:

"Kandil geceleri, insanın gönlünü aydınlatan,toplumun manevi değerlerinin güçlendiği ,birlik ve beraberlik duygularımızın giderek arttığı ,yardımlaşma ve paylaşmanın pekiştiği çok özel gecelerdir.İslam Alemi’nin her zaman büyük bir heyecanla idrak ettiği Miraç Kandili de böylesi  Mübarek gecelerden birisidir. “Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.İki cihan güneşi sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hikmet dolu yolculuğunun gerçekleştiği Miraç Gecesi,  İslam Alemi  için inanç  dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir.

Miraç Kandili insanımızın gönlünde kaybolmaya yüz tutan manevi değerlerimizin ve insani hasletlerimizin  daha  da artmasına vesile olacaktır.Bu duygularla  Miraç Kandilinin ;sevgi, kardeşlik ve barış duygularını kuvvetlendirmesini, ülkemiz ve tüm İslam alemine mutluluk, huzur ve barış getirmesini diler, değerli hemşerilerimin  Miraç Kandili’ni kutlarım."

AKP Milletvekili Cemal Akın'ın mesajı şöyle:

"Peygamberimizin (s.a.v.) semaya davet edildiği Miraç, hikmetlerle, ibretlerle dolu, insanlığa sayısız hediyelerin ve kurtuluş müjdesinin getirildiği, rahmet kapılarının ardına kadar açıldığı müstesna günlerden biridir. 

Bu önemli gecede çevremizle, yakınlarımızla olan bağlarımızı gözden geçirirken, doğruluğun, 

paylaşımın, hak ve hukuka riayetin insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu unutmayalım.

Bu duygu ve düşüncelerle, Malatyalı hemşehrilerimin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Ülkemizin ve insanlığın barış, huzur ve mutluluğuna, bütün müminlerin de arınmasına ve affına vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyor, en kalbi selamlarımı ve saygılarımı sunuyorum."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır Miraç Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“İslam dininde önemli bir yeri olan Mübarek üç aylarla birlikte, Kandiller; insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan özel gecelerdir. Miraç Kandili de bu özel ve güzel gecelerden biridir. Miraç gecesinin, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ediyorum.

Bu mübarek gecenin; vatanımız, milletimiz ve devletimizin yücelmesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine, sağlık, mutluluk ve huzurumuzun artmasına vesile olmasını dilerken, değerli hemşerilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin Miraç Kandilini en içten dileklerimizle tebrik eder, saygılar sunarım.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız