SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Mübarek Kadir Gecesi

0
Güncellendi - 2016-07-01 04:00:13
Bu Gece Mübarek Kadir Gecesi
A- A+ PAYLAŞ

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Ramazan-ı Şerif'in ve Kadir Gecesi'nin manevi iklimini yaşadığımız, bayram sevincine sayılı günlerin kaldığı müstesna bir zaman diliminde terör ve cinayet şebekeleri İstanbul’da onlarca masum insanın şahsında hepimizi ve tüm insanlığı bir kez daha can evinden vurmaya kalkışmıştır” dedi. Bu arada, Malatyalı siyasiler ve yerel yöneticiler Kadir Gecesi dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

"BU GECEDE ÖMRE BEDEL MANEVİ GELİŞMELER YAŞAYABİLİRİZ.."

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadir Gecesi'nin değerini Kur’an-ı Kerim’den aldığını kaydeden Görmez, “Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken 1 Temmuz Cuma’yı 2 Temmuz Cumartesi’ye bağlayan gece, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir Gecesi'ne bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız. Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır. Her sene Allah’tan bir bağış, Peygamberden bir armağan gibi gelen Kadir Gecesi'nin anlatıldığı Kadir Suresi bizlere üç mesaj getirmiştir. Birincisi, Kadir Gecesi'ni değerli kılan 'yaradılış bilgisinin ders kitabı' olan yüce Kur’an’ın ilk nüzûlüne şahit olmuş olmasıdır. Onun kadrini yücelten, aziz Kur’an’ın rahmet yüklü evrensel mesajlarının bu gece inmeye başlamasıdır. Aynı şekilde Müslümanlar'ın Allah katındaki değerini yücelten, kadrini kıymetini yüce kılan da Kur’an-ı azîmuşşandır. Bu gece biz müminlere düşen en büyük vazife, kalbimizin semasına Kur’an-ı Kerim’i yeniden indirmektir. İkinci mesaj, her Kadir Gecesi'nin müminlere her yıl bir ömürlük bir fırsat sunmuş olmasıdır. 'Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır' ayeti, Kadir Gecesi'nin bir ömürlük zamana eş değer olduğunu anlatmaktadır. Eğer şu ana kadar yaşadığımız ömrü iyi değerlendiremediysek bu gece bize bir ömre bedel imkân sunmaktadır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önündedir; yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Üçüncü mesaj, vahiy meleği Cebrail Aleyhi’s-selâm ile Allah’ın meleklerinin Kadir Gecesi'nde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere inmeleridir. Kur’an’ın nüzulü hürmetine bir kez yaşanan bu hadise, Cenab-ı Hakk’ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfü olarak her sene tekerrür etmektedir” açıklamasını yaptı.

“Kadir Gecesi'ni ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz” diyen Görmez, şunları kaydetti:

“Kur’an’ın hak, hakikat, ahlâk ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevî gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. 'Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil' şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir Gecesi'nden hakkıyla istifade edebiliriz. Kadir Gecesi'ni idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı, şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun topyekûn açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhisselâma eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir. Son olarak Ramazan-ı Şerif'in ve Kadir Gecesi'nin manevi iklimini yaşadığımız, bayram sevincine sayılı günlerin kaldığı müstesna bir zaman diliminde terör ve cinayet şebekeleri İstanbul’da onlarca masum insanın şahsında hepimizi ve tüm insanlığı bir kez daha can evinden vurmaya kalkışmıştır. Bu menfur terör saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar niyaz ediyorum. Yüce Rabbimiz ülkemizin huzuruna kast edenlere asla fırsat vermesin. Milletimizi, ülkemizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor; Kadir Gecesi'nin feyz ve bereketinden en güzel bir biçimde nasiplenmeyi, dua ve niyazlarımızın kabul olmasını, huzur, güven ve barış içinde Ramazan Bayramı'na kavuşmayı, topyekûn insanlığın ve bilhassa İslam dünyasının geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.”

MESAJLAR..

Gümrük ve Ticaret Bakanı, Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Kadir Gecesi dolayısıyla Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"Kandiller; sevginin, merhametin, affetmenin, paylaşmanın ve bunlar yolu ile yücelmenin vasıtasıdır.

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yükselten bir gecedir. Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mübarek gece; dargınlıkların giderilmesi, dostlukların hatırlanması, vicdani hesaplaşmaların yapılması için önemli bir imkandır.

Lütuf kapılarının aralandığı, rahmet ve umut kapısı olan bu özel gecede, milletimizin vahdet ve saadetini hedef alan terör olaylarının son bulması, barış ve huzurun tüm dünyaya egemen olması en büyük dileğimizdir.

Bu vesileyle, tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin Kadir Gecesini ve yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı’nı kutlar, Kandilinizin ve Bayramınızın birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesini ve hayırlar getirmesini temenni ederim."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Çalık yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Birlik, dayanışma ve kardeşlik duygularımızın yoğunlaştığı mübarek Ramazan-ı Şerif'in son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi'ni idrak etmenin heyecanını yaşıyoruz.

Kadir Gecesi, alemlere rahmet olarak gönderilen Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği gün olması bakımından kutsal bir öneme sahiptir. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyamıza ışık saçmasını, huzur getirmesini temenni ediyorum.

Bu kutsal gecenin tüm dünyada akan kan ve gözyaşların durmasına, bütün kardeşlerimizin bayrama huzur ve güven içerisinde ulaşmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin, Malatyalı hemşehrilerimin ve tüm İslam aleminin Bin aydan daha hayırlı olan mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk'tan niyaz ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Çakır'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı Ramazan’ın sonuna yaklaşırken, bin aydan ve bir ömürden daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Dinimiz İslam, bu gecedeki faziletlerin saymakla tükenmeyeceğini bizlere bildirmektedir. Bu gece, dua ve tövbelerin kabul edildiği bir gecedir. Bu gece, Peygamberimize ilk vahyin geldiği, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı gecedir.

Bu vesileyle başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere, ülkemizin ve tüm İslam Alemi’nin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, bu gecenin; hayırlara vesile olmasını, kardeşliği, sevgi ve saygı bağlarını kuvvetlendirmesini, dünya üzerindeki savaş, şiddet ve akan gözyaşlarının dinmesine, ülkemizdeki terör belasının sona ermesine ve İslam aleminin birliğine vesile olmasını diliyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Kur’an ayı olan 11 ayın Sultanı Ramazan ayının son günlerini idrak etmekteyiz. Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına vedanın habercisi olan ve Allah tarafından değerli kılınan Kadir Gecesi’ne kavuşmanın manevi hazzını yaşıyoruz. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, sema kapılarının sonuna kadar açık olduğu bir gecedir. Müminler olarak bize düşen görev ise, bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmek ve nasıl bir kul olduğumuzun muhasebesini yapmaktır. Kul olarak yapacağımız muhasebe, sorumluluklarımızın yeniden hatırlanmasına ve yerine getirilmesine vesile olacaktır. Allah tarafından değerli kılınan bu gecenin, Türk ve İslam âleminin birliğine, huzuruna ve kardeşliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Türk milletinin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Gürkan, yayınladığı mesajın son bölümünde ise, Battalgazi Belediyesi tarafından tarihi Hacı Yusuf Taş Camii’nde (Yeni Cami) Kadir Gecesi dolayısıyla tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutulacağını belirtti. Başkan Gürkan, bütün vatandaşları Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenecek olan programa davet etti.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

"Birlik, beraberlik ve kardeşlik sofralarında buluştuğumuz iftarlarımızın ardından Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzurunu, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. İslam âlemi için gecelerin en feyizlisi ve en bereketlisi olan Kadir Gecesi’nin rahmet ve bereketinden yararlanmayı rabbim bizlere nasip etsin. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin. Kadir Gecesi’ni anlamanın, ihya etmenin, değerlendirmenin yolu, Kuran-ı Kerim’in yüce mesajını anlamaktan geçmektedir. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı, İslam âleminde akan kan ve gözyaşlarının dinmesine ve insanlığın hidayetine vesile kılsın. Ülkemizde yaşanan başta terör olmak üzere sıkıntıların son bulmasına vesile kılsın. Rabbim bu gecede yapacağımız dualarımızı kabul etsin.

Tüm hemşerilerimin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor; bu gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Cenabı-ı Allah'tan niyaz ediyorum”

iha- Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız