SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Gece Mübarek Regaib Kandili

0
Güncellendi - 2016-04-07 22:58:32
Bu Gece Mübarek Regaib Kandili
A- A+ PAYLAŞ

Cuma günü başlayacak olan Üç Aylar (Recep- Şaban-Ramazan) nedeniyle bu gece Regaib Kandili olarak idrak edilecek. Kandil dolayısıyla, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez ile siyasiler ve yerel yöneticiler birer mesaj yayınladılar.

GÖRMEZ'İN MESAJI..

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Geliniz, bu gece kendimizi, insanın kalbini karartan her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki kalbimiz huzura ersin” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Sevgili Peygamberimizin (sas) kutlu doğumunu idrak edeceğimiz şu günlerde her yıl manevi bir yenilenme mevsimi olarak bizlere gelen mübarek üç aylara bir kez daha kavuşmanın sevinç, huzur ve mutluluğunu yaşayacağız. 7 Nisan 2016 Perşembe gününü cumaya bağlayan gece, Recep, Şaban ve Ramazan aylarının habercisi Regaib gecesidir. Sonu bayrama çıkan kutlu bir mevsim içine girmiş bulunmaktayız. Üç aylar, manevi coşkunun daha yoğun yaşandığı, sarsılan ruhi dünyamızı ve kalbimizi onaracağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olan bir gönül iklimi, kalplerimizi dinleme zamanı, rahmet, mağfiret ve merhamet mevsimidir” ifadesini kullandı.

Regaib’in dilimizde arzu, istek, emel, tutku anlamlarına geldiğini belirten Görmez şunları dedi:

“Geleceğe, istikbale yönelik arzu ve isteklerimizi, emel ve tutkularımızı gözden geçirme imkânı veren, her türlü rağbet ve regaibimizi Rabbimize yöneltmemiz gerektiğini hatırlatan mübarek bir gecedir. Arzularına gem vuramayan, isteklerini dizginleyemeyen ve hırslarını terbiye edemeyen günümüz insanı için bu kutlu mevsimin habercisi Regaib gecesi, tüm yapıp etmelerinde ne kadar Allah’ın rızasını aradığını sorgulaması açısından büyük bir fırsattır. Öyleyse geliniz, sarsılan rûhî dünyamızı onaracağımız, kalbi seviye kazanacağımız, hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak manevi bir iklimde Cenab-ı Hakk'ın kulluk kapısına daha istekli ve daha heyecanlı olarak yaklaşalım, yeniden tazelenelim, tevhid ve vahdette buluşalım. Üç aylar bereket taşısın gönüllerimize.”

“Geliniz, bu gece kendimizi, insanın kalbini karartan her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arındıralım ki, kalbimiz huzura ersin” diyen Görmez şöyle devam etti:

“Yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatalım ki, gönlümüz feraha kavuşsun. Benliğimizi ilahi rahmetten uzaklaştıran bencillikten ve kıskançlıktan kurtaralım ki ruhumuz kemale ersin. İmanımız sahih ve amelimiz salih olsun ki kurtuluşa erelim. Ahdimizi yenileyelim ki, misakımızı kuvvetlendirmiş olalım ve Allah’a verdiğimiz sözü tutmuş olalım. Kendimizi nifaktan, hasetten, kinden, nefretten, ayrımcılıktan uzaklaştıralım ki onun lütfuyla kardeş olalım. Allah’ın bize verdiği nimetleri zaaflarımızın kurbanı yapmayalım ki, Allah’a daha yakın olalım. Rağbetimiz başkaca hiçbir şeye değil, sadece ona olsun ki her gecemiz Regaib olsun. Sevgili Peygamberimiz (sav) bu geceye ulaştığında; 'Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur' diye dua etmiştir. Biz de aynı duayı bütün İslâm âlemi için tekrar ederek, Allah’ım aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için Recep ve Şaban ayını mübarek kıl ve Ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle diye dua edelim. Bu duygu ve düşüncelerle başta aziz milletimizin, yurt dışındaki millet varlığımızın ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandili’ni tebrik ediyor; üç ayların gelişiyle birlikte gönüllerimizi itminana kavuşturan rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin, ülkemizden başlayarak dalga dalga tüm insanlığı kuşatmasını, İslâm dünyasında akmaya devam eden kanın bir an önce durması; insanlığın ortak huzurunu tehdit eden terör, şiddet, savaş ve düşmanlığın yerini barış ve huzura bırakması; rağbetlerimizin iyiye, güzele ve doğruya yönelik olması ve bu aylarda yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların kabul olması için Cenâb-ı Mevlâ’ya niyaz ediyorum.”

DİĞER MESAJLAR..

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Öznur Çalık yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Rahmet mevsimi olan Receb, Şaban ve Ramazan aylarının manevi atmosferine bu hafta itibariyle girmiş bulunmaktayız.

Mübarek üç ayların müjdecisi, Recep ayının Perşembeyi Cumaya bağlayan ilk gecesi olan Regaib Kandili; feyiz ve bereket dolu; yüce Mevlanın rahmetinin sağanak sağanak yağdığı bir merhamet gecesidir.

Manevi iklimiyle bereketlendiğimiz Regaib Kandili, geleceğe yönelik beklentilerimizi gözden geçirme imkânı sunarken, kalplerin arınmasını sağlar. İnsanları birbirine yaklaştırırken, sohbetin ve muhabbetin pekişmesine vesile olur.

Bu düşüncelerle; aziz milletimiz başta olmak üzere tüm İslam aleminin Regaib Kandilini kutluyor, bu mukaddes gecenin mağfireti üzere teröre karşı vatan toprağını korurken şehit düşen kahraman güvenlik görevlilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, ülkemiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyor, birliğimize ve beraberliğimize vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’da yayınladığı mesajda şunları ifade etti:

“Nasıl ki haftanın günleri arasında Cuma günü faziletli bir gün ise, ‘Üç Aylar’ olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır.

Bu aylar, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu ve maneviyatı paylaşan gönüllerin bir araya geldiği çok özel günlerdir. İslam âlemi için son derece büyük önem arz eden üç ayların ailemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum. Bu aylar geçmişimizin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir fırsattır. Bu aylarda yoksullara ve kimsesizlere yardım eli uzatmalıyız.

Maneviyatın yoğun olarak yaşandığı üç aylarda hayatımızda yeni sayfalar açarak, millet olarak kardeşliğimizi kuvvetlendirmeli, hoşgörü, sevgi ve saygıyı elden bırakmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin, tüm İslam âleminin mübarek üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum.”

Battalgazi İlçesi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yayınladığı mesajda şöyle dedi:

“Mübarek Regaib Kandili ile başlayan ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin ‘Receb, Allah Teâlâ’nın ayıdır. Şaban benim ayımdır. Ramazan benim ümmetimin ayıdır’ diye buyurduğu üç aylara kavuşmanın huzuru ve heyecanı içerisindeyiz. Recep ayında, Regaib ve Mi’râc, Şaban ayında Berat, Ramazan ayında ise Kadir Gecesi gibi dört ayrı gece yer almaktadır. Regaib Kandili ile başlayan bu mübarek geceler ve üç ayları fırsat bilip, bir mümine yakışır şekilde muhasebe yaparak, İman’ın ve İslam’ın gerekliliğini en iyi şekilde yaşamalıyız. Allah Teâlâ’nın ayı olan Receb ayında insanların kan dökmesi yasaklanmıştır. Bu ay tamda İslam coğrafyası ve ülkemizin bazı illerinde yaşanan terör olayları bakımından önemli aydır. İslam coğrafyasında ve ülkemizin bazı illerinde yaşanan olayların son bulması noktasında ve müminlerde kardeş bilincinin gelişmesi noktasında Recep ayı ile başlayan üç ayları her yönüyle iyi değerlendirmeliyiz. Üç aylar ve içerisinde bulunan mübarek geceler, Allah’ın rahmetinin insanların üzerine sağnak sağnak yağdığı mübarek gece ve aylardır. Türk ve İslam lemi olarak, her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Üç aylar ve mübarek geceler de, birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde tesis etme adına fırsat ayları ve geceleridir. Bu vesile ile Türk ve İslam âleminin mübarek Regaib Kandili’ni ve Üç Aylarını tebrik eder, üç ayların ve Regaib Kandili’nin ülkemizde terörün son bulmasına, Türk ve İslam âlemine barış, kardeşlik, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olması temenni ederim” i

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Üç Ayların başlaması ve Regaib Kandili dolayısıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da bir mesaj yayınladı. Polat mesajında , “Tüm İslam âleminin Mübarek Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutlar, Milletimize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini dilerim” diyerek şunları belirtti:

“Bütün günler ve aylar, Allah’ın rızasını kazanmak amacıyla geçirilmelidir. Ancak üç aylar Recep, Şaban ve Ramazan ayları, manevi coşkunun daha yoğun şekilde yaşandığı aylardır. Dayanışma ve birlikteliklerimizin arttığı, bağlarımızın güçlendiği kutsal günlerimiz, aynı zamanda sevgi, saygı, hoşgörü ve paylaşımların da yoğun olarak yaşandığı günlerdir. Manevi yönden daha önemlidir. Recep ayının ilk cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece Allah’ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Kılınacak namazlar, okunacak dualar ve tövbeler bu gece kabul olunur.

Bu ayların içinde bazı geceler vardır ki bu coşkunun heyecana ve manevi zevke dönüştüğü müstesna zaman dilimleridir. Regaip kandili de bu önemli gecelerden bir tanesidir. Alemlerin Efendisi Hz. Muhammed (SAV) üç aylar ve Regaip Kandiline ulaştığında Cenabı Allah’a ellerini açmış; ‘Allah’ım, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua etmiştir. Peygamber Efendimizin bu duası hepimiz için örnek teşkil etmelidir ve yüce dinimizin bizden istediği, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına, İslam ümmeti olarak çaba harcamalıyız. Üç aylar ve Regaip kandilini fırsat bilerek, dua edelim, ibadetle geçirelim. Bu hayırlı gecenin, hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva vesilesi olmasını temenni ederim.

Bu vesileyle tüm hemşerilerimizin ve İslam âleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Allah’tan niyaz ediyorum’’

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız