SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Geçit Mühendis İşi mi?

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından Çevreyolu’nun 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu civarında yaptırılmakta olan yaya üst geçidinin, kentin trafik düzenini bozacak, tali yolu daraltacak şekilde inşa edilmesine yönelik eleştiriler sürerken, “Bu proje gerçekten mühendis işi mi?” soruları sorulmaya başlandı.

Belediyenin MAŞTİ ile 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu Çevreyolu geçişlerinde yayaların güvenli geçişlerini sağlayabilmek amacıyla planlanan yaya üst geçitlerinden 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu civarında yapımına başlananın, “uyduruk ve mühendislik öngörüsü taşımayan” bir şekilde planlandığı, Malatya için önemli bir sıkıntı olan araç trafiğinin düzene sokulması düşüncesine tamamen aykırı olduğu öne sürülüyor.

Üst geçidin ayaklarının, Çevreyolu’na alternatif durumda olan ve daha çok aracın kullandığı tali yolları daraltmasının “masa başında hazırlandığı” iddialarına da konu olan projenin uygulanmaya başlanmasıyla ortaya çıktığı belirtiliyor. Bir süre önce belediye başkanı Ahmet Çakır’ın da inceleme yaptığı, bariz bir şekilde tali yolu daraltan üst geçit inşaatının, daha fazla masraf edilmeden durdurulması, “gerçek mühendislik yeteneği” katılmış bir yeni projenin burada uygulanması gerektiği savunuluyor.

Çevreyolu özelliğini yitirmekte olduğu yıllardır tartışılan ve gelecekte kentin ana bulvarı olacağı değerlendirilen yolda, trafiği olumsuz etkileyecek bir yapıya izin verilmemesi gerektiği, bunun için İl Trafik Komisyonu ile Emniyet ve Belediyenin trafik birimleri ile Karayolları’nın da görüşlerinin alınmasının gerektiği kaydediliyor.

Parasal kaynak bulabilmek için gayrimenkullerini satan Malatya Belediyesi’nin, tartışmalı bu üst geçit yapımını hemen durdurarak, daha büyük bir zarara yol açmadan yeni çözüm araması gerektiği ifade ediliyor.

Bu arada, Malatya Belediyesi’nden mevcut üst geçidi savunan üst düzeyde görevli bazı kişilerin söz konusu geçit projesinin Karayolları tarafından hazırlandığı yolundaki iddiaların da gerçek dışı olduğu, bu konudaki tüm çalışmaların Malatya Belediyesi ve elemanlarınca yapıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız