SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Gelişme Hayırlı Olsun'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, açıklanan yeni teşvik paketinin Malatya’ya büyük kazanımlar getirdiğini söyledi.

Yeni teşvik paketinin bölgesel ve yöresel olarak açıklandığını bildirine AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Yeni teşvik paketi ile Türkiye 4 bölgeye ayrıldı. Malatya 4. derecede gelişmiş bölge içerisinde yer aldı. Yani kalkınma için en çok elzem olan bölgenin içerisinde yer aldı. Bu gelişmenin Malatya’mıza, Malatyalı yatırımcımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu paketin kriz ortamının fırsata çevrilmesine vesile olacağına inanıyorum” ifadesini kaydetti.

Fındıklı şu bilgileri verdi:

“2010 yılı sonuna kadar birinci ve ikinci bölgeden üçüncü ve Malatya’nın da içinde yer aldığı dördüncü bölgeye taşınacak firmaların en az 50 istihdam sağlamak koşuluyla 5 yıl süreyle SSK işveren pirimi Hazine tarafından karşılanacak, bu firmalara kurumlar vergisi yüzde 20 yerine yüzde 5 olarak uygulanacak ve nakliye masrafları da Hazinece karşılanacak. Bu sistemden 2010 sonuna kadar başlayacak yatırımlar yararlanacak. Yatırımcılar elde edecekleri kârdan yüzde 20 yerine birinci bölgede yüzde 10, ikincide yüzde 8, üçte yüde 4, dörtte yüzde 2 kurumlar vergisi ödeyecek. Az gelişmiş bölgelere yatırım yapanlar, daha uzun süreyle bu imkandan faydalanacaktır. Yatırım yapanlar sağladıkları yeni istihdam için SSK işveren pirimini birinci bölgede iki yıl, ikinci bölgede üç yıl, üçüncü bölgede beş yıl ve Malatya’nında yer aldığı dördüncü bölgede 7 yıl boyunca ödemeyecek. Üçüncü ve Malatya’nın da içinde bulunduğu dördüncü bölgelerde yatırım yapanların kullandıkları TL kredi faizinin üçüncü bölgede 3 puanını, dördüncü bölgede 5 puanını Hazine karşılayacak. Kredi faiz desteğinin üst limitleri, AR-GE ve çevre yatırımları için 300 bin lira, diğer yatırımlarda ise 500 bin lira olacak. Büyük proje yatırımları ile bölgesel ve sektörel bazda belirlenmiş yatırımlar, yatırım yeri tahsisi desteğinden de faydalanacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız