SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Gidişata Dur Deyin"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:57
A- A+ PAYLAŞ

Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın Fuzuli Caddesi'nde esnafları gezdi, vatandaşlarla sohbet etti.

Yalçın'ın çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"7 Haziran seçimleri kapsamında ev ev, dükkan dükkan gezen ve tüm vatandaşlarla bir bir el sıkışarak sohbet eden Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, bu gün de Fuzuli Caddesi esnaflarını ziyaret etti.

Dr. Ali Yalçın, Fuzuli Caddesinde esnafların rızk kapılarını çaldı, yolda yürüyen vatandaşların iyi dilek ve temennilerini kabul etti.

Esnaf topluluğuna rastlayan Yalçın, onların sıkıntı ve şikâyetlerini dinledi. Topluluğun ortak şikâyeti; emekli maaşının yetersizliği, gelir dağılımındaki adaletsizlikti. 

MİLLETVEKİLİNE 23 BİN LİRA, EMEKLİYE EN FAZLA 1000 LİRA MAAŞ

Vatandaş, “Bir insan emekli olup 700-800 lira maaş almak için ömür boyu çalışacak, sürünecek. Ben şoförlük yapıyorum, 65 yaşından sonra emekli olup da ne yapacağım. Bize diyorlar uçak pisti yaptık, yol yaptık. Sen istersen bin tane uçak pisti yap, bana yapmamışsın ki ben binemedikten sonra ne yapayım. Böyle bir adaletsizliği hiç kimse yapmamıştı. Bir milletvekili maaşı 23 bin lira, emekli en fazla 1000 lira maaş alıyor. Elini vicdanına koyup öyle konuşup davranacaksın” 

İNSANLARI YAŞAT Kİ, DEVLETİN YÜCELSİN

Yeni emekli olmuş vatandaşın isyanı emekli maaşının yetmeyişiydi, “İki aydır emekli olmuşum, elime 760 lira para geçiyor. Biz karnımızı doyuramıyoruz ki uçağa binelim. Fazla da istemiyoruz, bize 1.500 lira maaş verse yeter. Henüz buraya gelmediler, gelseler yüzlerine de söyleyeceğim. Sanki bana Malatya’nın tapusunu vermişler, hazırlamış göndermişler 760 lira. Bu vatandaş tepki vermezse olmaz. Şimdi benim ölene kadar çalışmam mı gerek, ben nasıl geçineceğim? Üniversiteye giden oğluma günlük 10 lira veriyorum, yetmiyorsa 5 lira daha veriyorum 450 lira ediyor; 250 lira da doğalgaza ödüyorum. Geriye 60 lira kalıyor. Onu da elektriğe mi, suya mı, gıdaya mı vereyim, var mı böyle bir adalet? Devlete yük olmadan 26 yıl boyunca her ay 400’er lira prim yatırdım. Benim karnımı doyur, fazla bir şey istemiyorum. Bu yüzden hakkımı helal etmiyorum”

Tepkilerini dile getiren esnaf ve vatandaşlar, çevrelerindeki tanıdıklarına, Osmanlı, zamanın da “İnsanları yaşat ki; devletin yücelsin” demiş. Biz oyu nasıl kullanalım ki bunlara gitmesin. Oy vermeyelim bir silkelensinler, nerede hata yaptık diye düşünsünler,  diyerek seslendiler.

Bütün bu konuşulanları dinleyen Yalçın, “İşte ben sizin adınıza tepki veriyorum, adayım. Bağımsız aday dışında kime oy verirseniz, barajı geçemezse oyunuz yine onlara gider. Ben nasıl birlik, beraberlik için bir karşı duruş sergiliyorsam siz de bu gidişata bir dur deyin. Değişimin tarafında olalım” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız