SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Girişim Çok Önemli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da faaliyet gösterip de birleşme kararı alan Arguvan köy dernekleri, Arguvan Kaymakamı Mehmet Maraşlı ile Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan'ı ziyaret ederek, ilçe ile ilgili sorunlar dosyasını sundular.

Kaymakam Mehmet Maraşlı'ya yapılan ziyarette Arguvan ve köylerinin acil sorunlarını içeren bir dosyayı sundular. Kaymakam Mehmet Maraşlı, sorunları teker teker ele alarak dernek yöneticileriyle sorunların çözümü bağlamında bir ön görüşme yaptı.

Maraşlı, ilçede bir konferans salonuna acilen ihtiyaç duyulduğunu belirterek, Türkü festivali yapılan bir yerde bir müzik evinin olmadığını belirtti.

Dernek yöneticileri, memurların ve ilçe dışındaki emeklilerin ilçede kalması için TOKİ konutlarına ihtiyaç olduğunu söylemelerine karşılık Kaymakam Maraşlı, "Talep olursa çevreden hazine arazisi bulmanızda yardımcı oluruz. Yeter ki konutlara talep olsun. Halkın her konuda daha ileriye taşınmasında sivil toplum örgütü olarak sizlere önemli görevler düşüyor. Sizin, birleşerek sorunlara çözüm arama girişiminizi çok önemsiyorum. Köy dernekleri bu kadar ciddi, istekli gelirse biz de devlet kurumu olarak köy derneklerinin yanında yer alırız, size her türlü desteği veririz. Derneklerin çabasını önemsiyoruz. İşimizi kolaylaştırıyorlar. İlçe dışındakilerin de köylerine dönmelerini isteriz elbet. Şuradaki gençleri Arguvan dışına iş için çıkmak zorunda bırakmazsak, onlara burada iş yapabilme olanağı sağlarsak bu bile çok önemlidir. Arguvan dışına çıkacaklarsa bu çıkış, sadece üniversitede okumak için olsun. İş adamlarının Arguvan'a yatırım yapması önemli. Tarım ve hayvancılığın gelişmesi de Yoncalı barajının yapımına bağlı. Yatırımlar, sorunların çözümü hepsi birbirine bağlı. KÖYDES projeleriyle; köy derneklerinin, muhtarların, halkın desteğiyle hep birlikte sorunların öncelik sırasına göre çözümüne çalışırız. Sizlerin bu girişimi beni sevindiriyor" dedi.

Arguvan köy dernekleri temsilcileri, Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan ile de hazırlanan sorunlar dosyasını paylaştılar.

Köy Derneklerini ortak dosyasında Yoncalı Barajı'nı biran önce bitirilmesi istenirken, Belediye Başkanı Hüseyin Taştan, derneklerin sunduğu sorunlara ek olarak Arguvan belediyesinin itfaiyesizlik sorununu anlattı. Malatya belediyesinin ödünç verdiği bir araçlarının olduğunu ve bununda yetersiz kaldığını belirten Taştan, CHP tarafından 2008'de Arguvan'a söz verilen; ama yapılmayan kültür merkezi konusunda sıkıntı yaşandığını söyleyerek, "Vatandaşın gelip yakama yapışıp, hesap soruyorlar. Keşke emeli kazmasaydık; 26 ton hibe demir, çamur içinde kaldı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesine bağlı CHP'li dokuz belediyeye yazılan dilekçe var" diyerek gerekli desteği bulamadıklarını ifade etti.

Köy dernekleri yöneticileri, 16 Şubat 2011 tarihinde köy muhtarlarının da katılabileceği geniş kapsamlı bir toplantıda Arguvan'da bir araya gelinmesini kararlaştırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız