SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Gizli Propaganda!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:58:10
A- A+ PAYLAŞ

CHP il başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Hakan İnci ve parti yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, Malatya Belediyesi Esenlik Şirketi’nin market reklamlarında gizli propaganda yapıldığını iddia etti.

Kiraz, iddialarını şöyle dile getirdi:

"Son dönemlerde AKP yanlısı propaganda hayatımızın her alanına girmiş durumda. Gözümüzü çevirdiğimiz her yerde AKP’nin sistematik bir şekilde gizli reklamları yapılmaktadır. Belediyenin imkanlarının seçim sürecinde kullanılması yetmiyormuş gibi şimdi de farklı kuruluşlar eliyle siyasi rant sağlanmaya çalışılmaktadır.

Basın açıklamalarından, asılan afişlere kadar , ilgili ilgisiz her kurum ve kuruluşun AKP’nin yan organları gibi hareket etmeleri dikkat çekicidir. Birkaç gün önce yaptığımız değerlendirmede ilimizdeki meslek kuruluşlarının tarafsız olmalarını ve siyaset üstü kimliklerini korumaları gerektiğini açıklayıp, uyarılarda bulunmuştuk.

Ancak Malatya’da nereye baksak aynı yanlı anlayışı görüyoruz.

AKP tarafından son dönemlerde HEDEF 2023 sloganı ile bir propaganda yürütülmektedir. Neden hedefin 2023 olduğunu tüm toplum merak etmektedir. Sebebini Cumhuriyetimizin 100. Yılı olarak açıklayanların, Cumhuriyet değerleriyle ne kadar barışık olduklarını da unutmamak gerekir.

AKP’nin Hedef 2023 sloganını siyasi bir slogan olarak değerlendirip, Malatya’yla ilgili kısma geçelim.

Malatya Belediyesi Esenlik Marketlerinin camlarında son günlerde bir afiş dikkat çekmektedir. Afişte tıpkı AKP’nin sloganında olduğu gibi HEDEF  2023 denilmektedir. Bakın bu AKP’nin afişi, bu da Esenlik şirketinin afişi. 

%95’i Malatya Belediyesi, %5 Malatya İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nün iştiraki ile kurulan iktisadi bir teşebbüsün, AKP’nin gizli reklamını yapmasını asla kabul etmiyoruz.Yapılan reklam tamamen AKP’ye yalakalık yapmak için bulunmuş bir reklamdır. 2023’ü yazmak için zorlanıldığı belli olan, sırf bu jesti yapmak için  uyduruk şekilde 23 rakamlarıyla süslenen reklam afişi, herkesin kafasında aynı sonucu doğurmaktadır.Yerel seçim öncesi, adayların belirlendiği bir dönemde yapılan bu tür çabaları , psikolojik etkileme yöntemlerini şiddetle kınıyoruz.

Esenlik Şirketi AKP’nin değil Malatya’nın tamamına hizmet eden bir şirkettir. Bugün başkan AKP’li olur, yarın CHP’li. Belediye başkanının partisi olur, Belediye şirketlerinin partisi olamaz. 

Bu anlayış sakat bir anlayıştır. Esenlik şirketinden alışveriş yapanların hepsine AKP’nin propagandasını yapmak bu toplumda yaşayan farklı partilerdeki vatandaşlarımıza saygısızlıktır. 

Buradan Esenlik Şirketi yöneticilerini uyarıyoruz. Bir an önce yaptığınız yanlıştan dönünüz. Tüm Malatya’nın ortak bir değeri olduğunuzu ve buna göre hareket etmeniz gerektiğini hatırlatıyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız